TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    1. Ana Sayfa
    2. armindo
    A
    • Takip Edilenler 1
    • Takipçiler 5
    • Konu 3
    • İleti 303
    • En İyi 79
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

armindo

@armindo

106
    İtibar
    4279
    Profil Görüntülemeleri
    303
    Takipçiler
    1
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

armindo Takip etme Takip Et

armindo tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Hazine Müsteşarlığı Hazine Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (2018)

Söz uçar yazı kalır diyerek aklımda kalan iktisat sorularını yazayım, gelecek nesiller faydalansın.
      8 soru, soru başı 12.5 puan.

1. Esnek döviz kurunda genişletici para politikası uygulanınca komşuya zarar verme politikası nasıl açığa çıkar? is-lm-bp ile gösteriniz.
      2. 2001 krizinin nedenleri sonuçları alınan tedbirler vs.
      3. Ulusal gelir dengesinin oluşumunu şekille açıklayınız.
      4. Monopolcünün zarar etme durumunu şekille açıklayınız.
      5. Giffen olmayan düşük malın esnekliği normal malın esnekliğinden büyüktür önermesini tartışınız.
      6. Ekonometri-farklıserpilimsellik/değişenvaryans/heteroscedasticity nedir tanımlayınız.
        7)Taylor kuralı formülü verilmiş: i=π+r*+0.5(π-π*)+0.5yt
        a) üretim açığı ve enflasyon açığı katsayılarını açıklayınız.
        b)r*=2 ve π=0.03 iken reel faiz kaç olur?
        c)max istihdam, stabil fiyatlar ve makul bir uzun dönem faiz oranı hedefleyen bir merkez bankası taylor kuralını uygulayabilir mi?

Bi soru daha vardı ama hatırlayamadım onu.

KPSS A içinde yayımlandı
      A
      armindo
    • RE: T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI DIŞ TİCARET UZMAN YARDIMCISI ALIM İLANI

@parşömen teşekkürler hocam.
      1-hocam müsaadenle onu açık etmeyeyim 🙂 ancak 80 yds'si olan kişinin rahat cevaplandıracağı bir soruydu öyle diyeyim.
      2-zarftan çıkan alan sorularından biri basit tanım sorusuydu. sınavdan daha kolaydı haliyle. ama işte devam soruları var, ne geleceğini kestiremiyosun 🙂
      3-rahat olun. bilemeyince çok dert etmeyin. komisyon pek dert ediyormuş gibi gelmedi bana. bilmiyorum diyince ya soruyu değiştirdiler ya da o soruyu revize edip sordular. başka ne tavsiye verebilirim bilemedim. başarılar:)

KPSS A içinde yayımlandı
      A
      armindo

Geldi gönlümün efendisi

KPSS A içinde yayımlandı
      A
      armindo
    • RE: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Uzman Yardımcısı Alım İlanı(2017)

@ersagun tabii orası öyle. ama türkiye'de yaşadığımızı unutmamak lazım. her an sürpriz bir değişiklik olabiliyor (kpss puan sistemi aniden değişti mesela). örneğin ben bu sene ekonomi bakanlığı sınavı bekliyorum. her sene yds 70 istiyor bu kurum. ama kpss'den yds etkisi kaldırılınca "acaba yds'yi 80e çıkarırlar mı ki?" diye düşünceler geçti kafamdan ve yds'ye bir daha girip b düzeyini alabildim çok şükür. ben artık bu memleketin kaosuna ve ani değişikliklerine şaşırmıyorum ve kendimce adapte olmaya çalışıyorum. yapacak bir şey yok 😞

KPSS A içinde yayımlandı
      A
      armindo
    • RE: 15. Dönem Rekabet Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (2017)

Buyrun arkadaşlar ben hepsini indirip birleştirmiştim. upload ettim.
      https://ufile.io/xvr5b

KPSS A içinde yayımlandı
      A
      armindo

Bu arada sınav yine 2015 gibiydi. A bölümü 20 soru-100 puan ve B bölümü 7 soru-100 puan. Ben aklıma gelen iktisat alan sorularını yazayım unutmadan, belki gelecek nesiller faydalanır:

1. Monopolcünün fiyat farklılaştırması uygulayabilmesi için gerekli olan koşullar?
      2. Genişletici maliye veya para pol. uygulamadan harcamayı yani toplam talebi arttıracak en az 3 faktör?
        3)Nominal döviz kurunu uzun vadede etkileyen faktörler?
      3. İmkansız üçlüyü açıklayınız.
      4. Serbest ticaret rejiminin hakim olduğu bir ülkede ithal mala konulan verginin refah değişimi üzerindeki etkisi vs.
      5. Yüksek enflasyonun olduğu bir ülkede nasıl bir para pol uygulanmalı ve bu para politikasının üretim düzeyi üzerindeki etkisini azaltmak için nasıl bir maliye politikası uygulanmalıdır?
      6. hatırlamadım
        imkansız üçlü 10p diğerleri 15puandı
      KPSS A içinde yayımlandı
      A
      armindo

@personanongrata hocam ben iktisattan girdim. girince 3 zarf çekip oturuyosunuz. önce kendinizi tanıtmanız isteniyor. sonra gri zarfı aç vs diyorlar onu açıp cevaplıyosunuz. tabi o soruyla bitmiyor, arka arkaya sorular geliyor. sonra zarflar bitince bir de gündelik ingilizce soru sorup bitirdiler.

KPSS A içinde yayımlandı
      A
      armindo
    • RE: Otomatik BES faydaları zararları

@kartel06 Hocam bu sene nobel ekonomi ödülü davranışsal iktisat çalışması nedeniyle richard thaler'a verildi. Thaler'ın, cass sunstein ile yazdığı "(Nudge) Dürtme" kitabında bazı ufak dokunuşlarla insanları etkileyerek ekonomi politikalarını nasıl uygulandığı/uygulanabileceği anlatılıyor.
      Bu kitabın bir bölümünde bu zorunlu/otomatik bes olayı direkt olarak yer alıyor. Sanırım oradan kopya çekmişiz:)) Ama bence mantıklı bir uygulama ve "zorunluysa çok faydalı bir iş değildir" diye düşünmemek gerek diye düşünüyorum. Sisteme girmek kişilerin inisiyatifine bırakılsa muhtemelen katılım baya baya az olurdu. Sistemden çıkmak zor da değil, yasak da değil. Ama bu uygulamayla katılım beklenenden az bile olsa @Antimülakat hocam gibi düşünerek kalanlar olacaktır. Kaldı ki ülkece tasarruf oranımız düşük, ülke ekonomisine de faydalıdır muhtemelen. Bize katkısı ne olur bilemiyorum ama 🙂

DİĞER içinde yayımlandı
      A
      armindo
    • RE: KPSS A Grubu hazırlık yönergesi, yöntemler, kaynaklar vs.

@ff yok 35 net hedefim yok 🙂 şu an 30 net civarı yetecektir diye düşünüyorum. İsmail engin-haydar lütfü ejder-fatih saraçoğlu üçlüsünün kitabı fazla detay gibi hakikaten hocam çok sayfa. ismail engin'in kendi kitabı 450 sayfa o iyi gibi duruyor.
      O zaman İsmail Enginin kitabı+Nurettin bilici'nin tvs kitabını alıyorum. Zamanım kalırsa da kanunlara göz atarım bi. Eyvallah hocam sağolasın.

KPSS A içinde yayımlandı
      A
      armindo
    • RE: Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi personel alımı 2017

@odtüsbky O hukukçudaki rahatlık kimsede yoktur şimdi be :))

KPSS A içinde yayımlandı
      A
      armindo

armindo tarafından gönderilen son iletiler

@waitforit çok teşekkürler hocam, darısı başınıza inşallah :))

KPSS A içinde yayımlandı
      A
      armindo

@waitforit ben de bunu yazmaya gelmiştim:)

KPSS A içinde yayımlandı
      A
      armindo

@waitforit benim de aklima o geliyor aslinda hani egitim falan alacaksak butun girenleri beraber baslatmak isteyebilirler. O yuzden sehirdisindan gelenlerin 15 gunluk suresini de bekleyebiliriz diye düşündüm. Bakalım ne zaman gelecek haber.
      Umarim açarlar yine hocam.

KPSS A içinde yayımlandı
      A
      armindo

@waitforit evet hocam ankaradayim ama adres sorunu yok muhtemelen çünkü belgeleri isterken once aradılar, bir iki gun sonra da onun tebligati gelmişti. Belgeleri verirken ya biz arariz ya da tebligat gelir ertesi gun baslarsiniz demislerdi, ama atama isleminin nesi bu kadar uzun sürdü diye insan bi kıllanıyor. Evi yalniz birakamiyorum:)) olmadi bir arayayim hakikaten.

KPSS A içinde yayımlandı
      A
      armindo

Bir haber gelen var mı arkadaşlar?

KPSS A içinde yayımlandı
      A
      armindo

@hgrotius doğrudur hocam o kadar detayli bilmiyorum.

DİĞER içinde yayımlandı
      A
      armindo

@hgrotius Dediğiniz doğru, bu uygulama sonucu sıkıştırıp nedeni değiştirmeye yönelik ama tavan fiyat gibi etkinsizlikler yaratmayacaktır bence. Çünkü isteyen çok rahat bir şekilde çıkabiliyor. Ama aklında hiç tasarruf olmayanlar ise "yav zaten az bir şey kesiyor, kessin problem değil" diyerek tasarruf etmiş oluyor. Geçim sıkıntısı çeken zaten dakika durmuyor uygulamada. Tasarruf alışkanlıklarını değiştirmede bana mantıklı bir uygulama gibi geliyor hocam.

DİĞER içinde yayımlandı
      A
      armindo

@kartel06 Hocam bu sene nobel ekonomi ödülü davranışsal iktisat çalışması nedeniyle richard thaler'a verildi. Thaler'ın, cass sunstein ile yazdığı "(Nudge) Dürtme" kitabında bazı ufak dokunuşlarla insanları etkileyerek ekonomi politikalarını nasıl uygulandığı/uygulanabileceği anlatılıyor.
      Bu kitabın bir bölümünde bu zorunlu/otomatik bes olayı direkt olarak yer alıyor. Sanırım oradan kopya çekmişiz:)) Ama bence mantıklı bir uygulama ve "zorunluysa çok faydalı bir iş değildir" diye düşünmemek gerek diye düşünüyorum. Sisteme girmek kişilerin inisiyatifine bırakılsa muhtemelen katılım baya baya az olurdu. Sistemden çıkmak zor da değil, yasak da değil. Ama bu uygulamayla katılım beklenenden az bile olsa @Antimülakat hocam gibi düşünerek kalanlar olacaktır. Kaldı ki ülkece tasarruf oranımız düşük, ülke ekonomisine de faydalıdır muhtemelen. Bize katkısı ne olur bilemiyorum ama 🙂

DİĞER içinde yayımlandı
      A
      armindo

@emindeğilim o bölümün mezunu olmak zorundasın hocam.

KPSS A içinde yayımlandı
      A
      armindo

@etzel maalesef gelen giden bir sey yok henuz:/

KPSS A içinde yayımlandı
      A
      armindo