2018 ales sınavı için eğitim seti yada kaynak kitap tavsiyesi
-
Sorular yayimlansa da baksak. Bundan sonraki sınav soru formatı YKS ve KPSS GK-GY de bu olacak diye düşünüyorum.
-
@antimülakat, içinde söyledi: 2018 ales sınavı için eğitim seti yada kaynak kitap tavsiyesi
KS ve KPSS GK-GY de bu olacak diye düşünüyorum.
Mantık soruları benzer gelebilir
-
Ağırlıklı olarak çıkmış sorular çözülmeli, elinizde kpss gk gy kitaplaeı varsa onları kullanım başka bir kaynak gerekmeyecektir.
-
Link verelim, bunun üzerinden soru sorulursa detaylandıralım. Kaynak maynak yok bam bam bam...
https://www.tercihiniyap.net/haber/ales-hazirlik-nasil-olmalidir-alese-nasil-calisilir
-
Sayısaldan giriyorsanız matematik denemeleri şeklinde 30' lu ya da 50' li denemeler var onları günlük çözmeyi alışkanlık haline getirirseniz hız kazanmış olursunuz bu yaptıktan sonra çıkmış soruları deneme ciddiyetinde çözüp süre olayını iyice dikkate almınız gerecektir. Sözel kısım içinse sürekli okuma yapmanız paragraf ve anlamlarda hızlanmanızı buradan kazandığınız süreyide sözel mantık sorularında kullanmanızı sağlayacaktır. Dediğim gibi bu kadar kasma 87 puan ve üzerini hesaplıyorsanız yapmanız gerekir ancak 80 gibi puan hedefiniz varsa arkadaşların da dediği gibi çıkmış soruları çözmeniz yetecektir.
-
İkinci olarak yargı yayınlarının sayıl kısmından uzak durun gereksiz moral bozacak kadar zorlayabilirler benden demesi
-
Ales'te de soru tiplerinde değişiklik var mı? Bu sene LGS ve YKS de inanılmaz şekilde soru değişikliği oldu, ALES tede aynısı oldu mu?
-
Arkadaşlar matematik sıfırdan başlayanlar için kitap önerisi alabilir miyim?
-
@bbann sıfır matematik var, normal Üniversite sınavına hazırlık için epey bir kaynak çıkardılar, ALES kaynağı çıkarmamış olsalar dahi, lise için çıkarılan kaynakları iş görür.
-
@antimülakat sonuç yayınları hakkında bilginiz var mı hocam modül olarak çıkartıyor birde
Antremanlarla matematik önerir misiniz? -
sonuç 3d ise tyt için çok övmüşlerdi ben onu hatırlıyorum. donanımhaber in tyt bölümünde örnek sayfaları vardı.
antrenmanlarla serisi bence lüzumsuz. bu sınava hazırlanan kimsenin 2+2=? soruları çözmesi gerektiğini düşünmüyorum. kim ne kadar "sözelci" olursa olsun o kadar değildir. yani öyle bir seviyedeyse ales kasmak yerine ben nasıl üniversite bitirdim diye sorgulamalı en başta. -
@bbann onları inceleme fırsatım maalesef olmadı hocam. Ben sıfır matematik hem geometri hemde matematiği için baktım oldukça güzel kaynaklar. Sıfırdan başlamayı düşünenler için.
-
@antimülakat teşekkür ederim hocam
-
Ales'e en son geçen sene girdim o zaman çözdüğüm tek şey ales çıkmış soruları şimdi hazırlansam yine aynı yöntemi kullanırım.
-
@aliveli bende ÖSYM soruları olarak genelleyeyim. Başka alternatifler muhakkak var ama en ideali sevgili ÖSYM soruları
-
tamamıyla ücretsiz bir ales dersi ekliyorum dileyen faydalansın: https://www.udemy.com/2018-ilkbahar-ales-soru-cozumleri/
-
Kasım sınavına doğru sayıda özgün soru, deneme ve çıkmış soru çözerek girmelisiniz.
-
Kesinlikle osym cikmis sorulari benimde onerim fakat cok eskiye gitmeden son 5 yilin tum osym sinavlarinin turkce ve matematikte cikmis sorulari cok daha yararli olur paralellik gosteriyor.osymnin soru tarzi gercekten piyasaya gore cok cok kaliteli ona yakin bir yayinda goremiyorum.
-
bu saatten sonra konu çalışmak zoruma gidiyor ama matematikte bazı konu ve formülleri unutmuşum.