İİBF Taban Puanları 2017
-
Her yere üniversite ve her yere bir veya daha fazla iibf, sbf, işletme, iktisat ve benzeri fakülteler açılarak her yıl 100 binden fazla bu fakültelerin bölümlerinden mezun vermenin bedeli ödeniyor. İktisadi ve idari bilimler fakültesi en yüksek puanın 575,20887 olarak belirlendiği üniversite yerleştirme sonuçlarına göre, son yıllardaki en düşük puanları gördü Ankara ve İstanbul da yer alan köklü fakültelerin dahi 300 ile 400 puan arasında kapatması durumun ne kadar kötüye gittiği bir kez daha gösterdi. Tercihiniyap ailesi olaral her platformda tekrar ettiğimiz şeyi bir kez daha dile getirmek istiyoruz. İibf sayısı azaltılmalı, iibf kontenjanı azaltılmalı, iibf mezunları için alternatif iş kollarına yönelik çalışmalar yapılmalı. Bu gidişat hem iibf mezunlarına, hem iibf okuyacaklara ve hem de iibf eğitim camiasına zarar veriyor.
-
@Antimülakat hocam sonuna kadar size katılıyorum.Sesimizi devlet büyüklerine duyurmalıyız. En azından İİBF açık öğretim ve ikinci öğretimlerin kapatılması lazım.Sizinde bu konuda gücünüzün yettiği şekilde bürokratlarla görüşüp bu mağduriyeti iletmeniz iyi olur.
-
@ErtuğrulBEY hocam bu konuda toplumda belli kalıpları kırmalı. Sadece üniversite okumak için tercih yapılmamalı. Mezun olunduğunda kaç kişi ile birlikte mezun olunuyor bunlarda hesaba katılmalı. 100 binden fazla mezun veren bu fakülteleri tercih etmek büyük çarpıklık. Düşüş olsa da kontenjanlar yine dolu. Ben açık konuşayım, şu dönemde iibf/sbf mezunu olmaktansa bir kaç yıl tercihte bulunmadan geçirmeyi yeğlerim.
-
Ne kadar yazılar yazılırsa yazılsın.Devlet büyüklerinin maddi gelir sağlama politikası bu bölümlerin öğrenci sayısının azaltılmasına izin vermez.Bir de günümüzde artık tek diplomalı insan az insanlar ikinci üniv olarak bizim bölümlere asiliyor bir şey varmis gibi..Bu devran hep böyle gidecek üstlerin keyfi yeterse yaparlar birşeyler yetmezse milyonlar ayağa kalksın olmaz bir şey.
-
Biz bu sıkıntıları çekerken 4 yıl sonraki mezunlar neler neler çekecek kimbilir yazık ailelerin verdiği emeklere
-
nadir de olsa bazı dandik dundik üniversitelerde iibf kontenjanlarının bomboş kaldığını gördüm. demekki hala umut var. okumayın iibf :=)
-
@Antimülakat aynen ben sayısal mezunuyum ikinci senemde esit ağırlıktan hazırlanmıştım ilk sene orta duzeyde universitelerde muhendislik bolumleri geliyordu ama ben gittim ikinci sene hukuk bile yazamiyorken 0.3 ile carpiliyordu o zamanlar çünkü ortak alandan iktisat okudum pisman miyim değilim ama ilk zamanlarda acaba muhendislik yazsamiydim diyordum kesinlikle kontenjan sayısı azaltilmali ve artik her universite açtığımızda hemen iibf açmayı bırakmalıyız iibf'si olmayan universite yok neredeyse buna acilen bir çözüm bulunmalı ve hukuk ve tıpta olduğu gibi siralama şartı getirilmeli 150 bin gibi mesela 151 bindeysen iibf okuyamazsin gibi kaliteyi böyle artırabiliriz iktisadın mantığı kıt olan değerlidir
-
Dağa taşa üniversite kurmanın en ağır bedelini ödeyen biz iibf mezunlarıyız. Ve yakın gelecekte de bizler için iibf sayılarının azaltılması, aöf lerin kapatılması hali hazırda mezunlar / mezun olacaklar için istihdam politikaları geliştirilmesi adına herhangi bir çalışma yapılacağını düşünmüyorum. Hatanın büyük kısmı sistemden kaynaklı ama biz mezunların birbirine yeterince desteği yok; herkesin mücadelesi yüksek puan alıp atanana dek ve belli platformlarda da akademik kadrolarca bizim isteklerimiz dile de getirilmiyor. Geçen başka bir forum sitesinde "çalışma ekonomisi mezunlarına isg uzmanlığı verilsin" gibi bi başlık açılmış. Başlığı açan yanlış açmış doğrusu çalışma ekonomisi mezunlarına isg uzmanlık sınavına giriş hakki verilsin olmalıydı . Başlığın altına yazılanlar beni ayrı bi üzdü bu yanlışı düzeltmek yerine çeko mezunlarına çamur atmaya yönelik yazılar yazılmış sınav kazanamıyorlar, sgk sınav açıyor şu puan türünden niye almadı diye agliyorlar şeklinde. Bu ithamlara diyecek söz bulamıyorum .. Kısaca anlatamıyoruz , dinlemiyoruz ve doğal olarak da anlamıyoruz.. Ben kendi adıma fakülte tercihimi hedeflerimi belirleyerek yapmıştım ama henüz muvaffak olamadim . Hayaller hayatlar mi desem yoksa daha doğru bir ifadeyle işin Nasip boyutunu mu yaşıyorum desem bilemedim ...
-
Bir de farklı fakülteler adı altında iibf bölümleri servis edilmeye başladı. Beşeri bilimler, sosyal ve siyasi bilimler vs. derken bir de farklı isimlere yönelme durumları ortaya çıkmış. Burada bir kaç sebep söz konusu olabilir, 1- Devlet yeni açılan bazı özel üniversitelere iibf adı altında fakülte açılmasını uygun bulmuyor olabilir 2- Bu üniversiteler farklı bir eğitim veriyoruz havası için isim değişikliğine gitmiş olabilir. Sonuç olarak aslında her yönüyle aynı bölümler ve aynı fakülteler.
-
@berceste İİBF Taban Puanları 2017 içinde söyledi:
Dağa taşa üniversite kurmanın en ağır bedelini ödeyen biz iibf mezunlarıyız. Ve yakın gelecekte de bizler için iibf sayılarının azaltılması, aöf lerin kapatılması hali hazırda mezunlar / mezun olacaklar için istihdam politikaları geliştirilmesi adına herhangi bir çalışma yapılacağını düşünmüyorum. Hatanın büyük kısmı sistemden kaynaklı ama biz mezunların birbirine yeterince desteği yok; herkesin mücadelesi yüksek puan alıp atanana dek ve belli platformlarda da akademik kadrolarca bizim isteklerimiz dile de getirilmiyor. Geçen başka bir forum sitesinde "çalışma ekonomisi mezunlarına isg uzmanlığı verilsin" gibi bi başlık açılmış. Başlığı açan yanlış açmış doğrusu çalışma ekonomisi mezunlarına isg uzmanlık sınavına giriş hakki verilsin olmalıydı . Başlığın altına yazılanlar beni ayrı bi üzdü bu yanlışı düzeltmek yerine çeko mezunlarına çamur atmaya yönelik yazılar yazılmış sınav kazanamıyorlar, sgk sınav açıyor şu puan türünden niye almadı diye agliyorlar şeklinde. Bu ithamlara diyecek söz bulamıyorum .. Kısaca anlatamıyoruz , dinlemiyoruz ve doğal olarak da anlamıyoruz.. Ben kendi adıma fakülte tercihimi hedeflerimi belirleyerek yapmıştım ama henüz muvaffak olamadim . Hayaller hayatlar mi desem yoksa daha doğru bir ifadeyle işin Nasip boyutunu mu yaşıyorum desem bilemedim ...
Kesinlikle destekci değiliz birbirimize ibf yi savunan sendikamız bile yok..Bak mesela @antimülakat bu başlığı açmış yerinde bir davranış olmuş ama kim var bu sayfada kimse.Bir kaymakamlık bir gümrük sayfası açılsa hepimiz hücum ederiz.
-
.................
-
@BahtsizBedevi biraz sert oldu ama sanırım büyük oranda haklılık payı olan bir cümle
-
Bu işteki çapraşık durumu size kendimden anlatayım. Sayısal mezunu olarak ODTÜ'de birçok mühendislik yazacak durumdayken isteyerek ODTÜ iktisat yazdım ve bitirdim. Girdiğim sene ilk 5000 içinde olup iktisat yazanlara TÜBİTAK burs veriyordu ve neredeyse Boğaziçi ve ODTÜlü birçok arkadaşımız bu bursu aldılar. O zamanki sınavda herkes her testi çözdüğü için sıralamaların ne kadar yüksek olduğunu düşünün. Hatta puanımla İstanbul ve Ankara devlet okulları hariç bütün tıp fakültelerine yerleşebildigimi de belirteyim. 12 sene sonra yani bu sene tekrar girdim. Ankara'da bir devlet üniversitesinin hukuk fakültesini kazandım. Herhangi bir çalışma yapmadan aldığım böyle bir puanla Boğaziçi İşletme/İktisat, ODTÜ İşletme/İktisat ve Bilkent tam burslu bölümler haricinde yerleşemediğim İİBF yok. Kaldı ki ODTÜ için de kıyısından yerlesemedigimi belirteyim.
12 sene önce tıp/mühendislik ile kapışan bu bölümler bugün hadi öylesine gireyim dediğiniz sınav ile yerlesebildiginiz bölümler olmuş. Maalesef buna hukuk da dahil. Benim Ankara'da bir devlet üniversitesinde hukuk kazanmam, Bilkent hariç Ankara'daki bütün özel üniversitelerin tam burslu hukuk bölümlerini kazanıyor olmam ülkedeki eğitimin halini gözler önüne seriyor sanırım.
Üzgünüm.
-
@BahtsizBedevi hocam ölür mu yâ në yaptın istanbul SBF devri kapanıyorartıkları özel pardon vakıf üniversiteleri var canavar gibi devlet ibff dil bilen kac kisi varr
-
@ersagun okumayı kimseye ye tavsiye etmiyorum bunda sonra baba mesleği öğrenmek lazim sıvacı daha cok kazanıyor memurlar dan
-
@rlg eyvallah hocam malesef öylé oluyor gariban hepsini gariban zengin giderek zenginlesiyor
-
@tolga80 hocam mesele para kazanmak değil, o nasiptir ben öyle düşünüyorum. Benim üzüldüğüm ve ah ettiğim eğitim ve saygınlık. Maalesef üniversite mezunu olmanın bir saygınlığı kalmıyor. Bunu sadece iş ve para olarak düşünmeyin. Yurtdışı yüksek lisansa kabul almanız bile zorlaşıyor demektir bu. Bilim yapmanız, üretmeniz, memlekete faydalı olmanız... Yalap şalap kazanıp yine yalap şalap okuduğunuz üniversite sonunda birileri sayesinde bir yerlere geldiğinizde bu memlekete en büyük kötülüğü yapmışsınız demektir. Bu millet bunlara layık değil ve maalesef geleceğimiz bu bakımdan karanlık.
-
@ersagun hocam yazdıklarının altına imza atarım haklısın eyvallah
-
@Antimülakat haklısınız hocam. bende hep zamanı döndürsem bir sene daha bekler iibfye gitmezdim diyorum.Bence iibf okumak intihar etmek gibi.
-
Bu sene p48 Turkiye birincisi sütcü imam universtesi mezunuymus. Artik universtelerde verilen egitimin de bi onemi kalmadi. Kaldi ki adi var diye zor zor gecirilen okulu da kimse tercih etmiyor. Bende zamaninda ankara siyasala iyi bi dereceyle girmistim. Talihsiz bir secim olmus, ama yapacak bir sey yok. Yeni nesilde kimse tercih etmiyor, benim hazirlanan kuzenlerim ankara siyasala girebilcekken ozel okuldan psikoloji vb tercih etti.
Ne yazikki iibf siyasal vs okumanin bi anlami kalmadi.