Eğitim Bilimleri
-
Merhaba arkadaşlar eğitim bilimlerinde temelim yok, sizce eğitim bilimlerine çalışılırken sıralama nasıl olmalıdır?
-
@yusufbat23_23 hocam her şeyden önemlisi yüzdesel olarak en yüksek kısım olan öabt sınavına bakmalısınız. Daha sonra eğitim bilimleri ve son olarak da gk-gy şeklinde olmalı sıralamanız. GK-GY ve Eğitim Bilimlerinden derece yapıp, ÖABT'de batırdığı için çok kötü puan alan onlarca kişi var. Hem eğitim bilimleri ve gk-gy ortalama bir net yaparsanız, öabt'yi güçlü tuttuğunuz vakit mülakata kalma şansınız yüksek olacaktır.
Zor olanla başlayın şu üçlü içerisinde en zor olanı öabt
-
Hocam yazdıklarınıza katılıyorum ancak ben ÖABT'ye girmiyorum. Sadece GK-GY ile eğitim bilimleri kısmına gireceğim. GK-GY temelim var yalnız eğitim bilimlerine ilk kez gireceğim, açıkçası eğitim bilimlerinde müfredat hakkında pek fikrim yok. Bir ders bittikten sonra diğerine mi geçilir yoksa 2 ders beraber yürütüp bittikten sonra diğer derse geçilirken bitirdiğim konulardan bol soru çözüp öyle mi ilerletmeliyim?
-
@yusufbat23_23 hocam sistem hep aynıdır bu tip genel sınavlarda dersleri tek tek bitirirken, geçtiklerinizi unutmamak içinde dönerek çalışmalısınız. Bir ders bittikten sonra diğerine çalışırken o dersten de maksimum iki hafta içerisinde genel bir kaç test çözmelisiniz. Dersleri bitire bitire giderseniz tekrar en başa döndüğünüzde sıkıntı çekersiniz. Bu nedenle dersler bittikçe tekrarla birlikte yeni derslere devam etmelisiniz.
-
mantıklı bir yazı olmuş ilginize teşekkür ederim