Okuyalım! Bol Bol Okuyalım! Vaktinde Okuyalım! Ama Ne Okuyalım? Kitap Öneri Tavsiye Başlığı
-
ahmet yılmaz boyunağa
-zafer rüzgarları,kırık hançer,malazgirt'in üç atlısı... ://raif cilasun
-haram lokma,oğlum osman,kutsal çile... ://durali yılmaz
-aziz sofi... ://şule yüksel şenler
-huzur sokağı... ://hasan nail canat
-yasemen,yaralı serçe,nur dağındaki çocuk,bir küçük osmancık vardı,bir avuç ateş... ://emine şenlikoğlu
-geri tepen kurşunlar,gençliğin imanını sorularla çaldılar... :// -
Ahmet Mithat'ın "Musullu Süleyman" adlı eserini tavsiye ederim arkadaşlar...kitap haçlı seferleri ve haşhaşilerle ilgili yazılmış ilk edebi metin ve sürükleyici bir eser...
-
Arkadaşlar polisiye ve kişisel gelişim olarak hangi kitabı önerirsiniz?
-
-
@Antimülakat üstat, @sparta32 hocamın yazdığını gördüğüm an yazacaktım ama sonra vazgeçtim işin aslı. Birincisi polisiye ve kişisel gelişim dediği için vazgeçtim çünkü polisiye-kişisel gelişim kitabı soruyor gibi hissettim, ikincisi ise kişisel gelişim konusunda iş biraz kişinin kendisinde bittiği için. Fakat sadece kişisel gelişim ise tür başlığı benim Türkiye'de samimi bulduğum nadir isimlerden birisi olan Mümin Sekman ve kitaplarını önerebilirim, onun dışında okuma fırsatı bulamadım daha ama İlber Ortaylı'nın Bir Ömür Nasıl Yaşanır? kitabını da önerebilirim, bana da @Phoenix hediye etti, bu ara başlamayı planlıyorum.
-
@Agor hocam kişisel gelişim ve polisiye için ayrı ayrı tavsiye istemiştim “Bir Ömür Nasıl Yaşanır?” kitabını okudum. Kişisel gelişim olarak daha çok yöneticilik konusunda bana bir şey katabilecek bir kitap arıyordum. Sıkılmadan okuyabileceğim bir yazar varsa önerilenize açığım.
-
@sparta32 hocam dediğim gibi Mümin Sekman'ın kitapları samimidir ama yöneticilik konusuna özel olarak eğilmiyor. Yine yöneticilik alanı için spesifik öneremem ama belki de okuduğunuzu düşünebileceğim Doğan Cüceloğlu kitaplarını önerebilirim, psikoloji üzerine olsa da insana güzel şeyler katan kitaplardır. Bunun dışında okumadıysanız Savaş Sanatı, Devlet, Hükümdar gibi yazardan ziyade kitap önerebilirim. En son olarak da Harvard Business Review kitap serisi içinde yönetim, yöneticilik üzerine kitaplar var onları önerebilirim. Polisiye derseniz o konuda araştırma sonucu bile edinebileceğim bilgim yok, çok okunmuş kitapları biliyorum sadece onları da okumuşsunuzdur diye düşünüyorum.
-
@Agor tamam hocam, ilginiz için teşekkür ederim.
-
Şu boşlukta buraya da bir şey sıkıştıralım dostlar. Özellikle 2021 sınavlarına hazırlanmayi düşünenler burayı ihmal etmeden, sürekli ertelediğimiz 3-5 kitabı bu arada okuyabiliriz. Tavsiyeler içinde beklemedeyiz.
-
burayı okuyacak bir çok arkadaşın devletin çeşitli kademlerinde çalışıyor veya çalışma ihtimal yüksek kişiler olduğu için
- a)SİYASETNAME-NİZAMÜL MÜLK
b) SİYASAL TARİH-Toktamış ATEŞ
c)ŞAVAŞ SANATI-Sun TZU
2)kişişel gelişim isteyenler için Ahmet Şerif İZGÖREN-tüm kitapları
a)günlük kullandığımız kelimlerin vgücünün farkına varmak için a)OLUMLU SÖZCÜKLER ETKİLİ SONUÇLAR- Hal URBAN
b)İKNANIN PSİKOLOJİSİ-Robert CIALDINI
c)duyular ve marka-Martin lindstrom(bulamazsanız buyology de olabilir)4)roman okumak isteyenler için
a)UÇURTMA AVCISI-KHALED HOSSEINI
b)SEMERKANT- Amin MAOLOUF
c)AŞK-elif şafak5)ülkemizin gelecekte nerede ne konumda olabileceğini ülkemiz üstünden dönen planları anlmak için
a)BÜYÜK SANTRAÇ TAHTASI-BREZINSKI
b)GELECEK 100 yıl-George FRIEDMAN
c)2050-David passig6)bana çok bişey katmasına gerek yok girdiğim ortamda havam olsun benim gibi hiç kitap okumayıp okuyormuş gibi görünenlerle sohbet muhabbet edeyim yeter diyorsanız:
a)KÜRK MANTOLU MADONNA-Sebahattin ALİ
b)KÜRK MANTOLU MADONNA-Sebahattin ALİ
c)KÜRK MANTOLU MADONNA-Sebahattin ALİ
(anna kararina 1, anna kararina 2 anna kararina 3 gibi düşünebilirsiniz.)7)beyin gelişimi için pratik yapmak olayları farklı yönden değerlendirmek için.
a)AKIL OYUNLARI-Emrehan HALICI
b)EINSTEIN BULMACASI
c)GOOGLE'DA ÇALIŞACAK KADAR AKILLI MISINIZ?-william poundstone.8)saglıklı yaşamak isteyenler için.
a)GERÇEK TIP-Aidin SALİH
b)Şifalı bitkiler ansiklopedisi
c)CAN BOĞAZDAN ÇIKAR-M.Ali BULUT.9)şiir isteyenler için
Vurgun, Ya evde yoksan- Cemal safi
Dokuza kadar on-Özdemir ASAF
Şarkı tadında- Ali TEKİNTÜRE10)Değişik konularda bilgi sahibi olmak isteyenleriçin:
a)GÜL VE HAÇ KARDEŞLİĞİ-aytunç ALTINDAL
b)ŞAMAN GÖZÜ-Asu MANSUR
c)ALLAH(C.C.)NASİP EDERSE OLUR-BEKRİ
d)SUBLIMINAL İŞGAL-Sefer DARICI
e)YAŞANMIŞ ESRARENGİZ OLAYLAR-Ergun CANDAN
f)EL VE YÜZ OKUMA-Abdullah DEMİR
g)ELYAZISI ÖRNEKLERİYLE KARAKTER ANALİZİ-ANN MAHONNY
f)SUÇ İŞLEMENİN SEBEPLERİ-CEASERE LAMBROSSO
g)GİZLİ ÖRGÜTLER VE TARİKATLAR-KÜRSAD BERKKAN
h)MİKRO İFADELER-OĞUZ BENLİOĞLU
i)BEYNİN SIRLARI-INCIGNITO - a)SİYASETNAME-NİZAMÜL MÜLK
-
@hll güzel liste eline sağlık
-
1.Wallerstein-Amerikan Gücünün Gerileyisi
2.Şevket Pamuk-Türkiye'nin 200 yıllık iktisadi tarihi
3.Cemil Meriç-Bu Ülke
4.Sabahatin Ali-Mahkemelerde
5.Kafka-Dava
6.Bauman-Bireysellesmis Toplum
7.Gorki-Ekmegimi Kazanırken
8.Tarkovski-Mühürlenmis Zaman
9.Polanyi-Büyuk Dönüşüm
10.Tanpinar-Bütün Şiirleri -
@Aslan-Reyiz Bir şey söylemek istiyorum: Çok kaliteli liste Boşverin diğer listeleri, bu listeye odaklanın..
-
Tolstoy "İnsan ne ile yaşar" şiddetle tavsiye ederim
-
@Aslan-Reyiz bende çok iyi buldum. Bazı şeyler tesadüf olmuyor.
-
Kitaba ilk başladığımda sinir bilimi ile ilgili kavramların bazı insanlar için nasıl da anlaşılır olarak ilerlediğine şaşırıyordum. Çünkü anlayabildiğim noktalar çok azdı. Ama güncel hayatımızda bazı olayların farkındalığını sağlaması açısından okumaya devam ettim. Kitap gittikçe sardı ve polisiye kıvamına geldi. Tam anlamıyla okumayı sevdiğim türden. 2. kitaba geçtim henüz başlayamadım ama. Söz konusu kitap 'Pia Mater'. Olaylar zinciri bazı noktalarda inandırıcılığını zorluyor gibi mesela kokularda bir şeyler görmek gibi. Ama bu çok ütopik bir olay değil de benim yeni yeni öğrenmem ile alakalı. Enteresan gelecek çok yer var. Tavsiye ederim.
-
Drina Köprusu --- Ivo Andriç
Genel olarak Sokullu donemininde Vişegrad da yaptirilan kopru ve olaylar.
-
Bu ara yine ihmal ettik. İlanlar geldi kitaplar gitti. Lütfen buraya bakmayı unutmayalım. İş güç bulunur ama kitap okuma motivasyonu kolay kolay bulunmaz.
-
1-Zygmunt Bauman-Ahlaki körlük
2-Besim Dellaloğlu-Poetik ve Politik
3-Stephen Trombley-Modern Dünyaya Yön Veren 50 Düşünür
4-Karl Polanyi-Büyük Dönüşüm
5-Daron Acemoğlu-Dar Koridor
6-Alain Touraine-Toplumların Sonu
7-Engin Gençtan-Hayat
8-Tarık Buğra-Yağmur Beklerken
9-Sabahattin Ali-Bütün Şiirleri
10-Ercan Kesal-Velhasıl -
-