10. DÖNEM SGK DENETMEN YARDIMCILIĞI
-
Bundan sonraki süreci buradan takip edip konuşalım diye düşündüm.. malum 9.dönem çok can yaktı inş en kısa sürede biter ve 10.dönem için tüm duyum bilgi vs için artık burada buluşuruz..
2019 10. Promosyon SGK Denetmen Yardımcılığı alım ilanı;
https://www.tercihiniyap.net/ilan/2019-10-promosyon-sgk-denetmen-yardimciligi-alim-ilani-h7386.html
Meslek Tanıtımı;
Maaş Bilgisi;
https://www.tercihiniyap.net/maas/sgk-sosyal-guvenlik-denetmen-yardimcisi-maasi-2019-h6499.html
Merhaba dostlar yeniden.
Aklınıza takılabileceğini düşündüğüm soruları şöyle bir yanıtlayayım.Başvuruları bu yıl e-Devlet üzerinden yapacaksınız. Tamamen elektronik ortamda başvuru süreci. İlk safhada göndermeniz gereken herhangi bir evrak bulunmamakta.
Başvuruda 4 puan türü kullanılacak. Bu nedenle kaça düşer hususu oldukça karışık. Bildiğiniz üzere bu hususta çok tahmin yapmıyorum. Ancak şahsi tahminim iki puanlı sisteme göre yaklaşık 1.5 - 2 puan farkedebilir. Bunu tolere edense sayının 50 artmış olması ve 200 kişi fazladan kişinin mülakata katılacak olması.
Mülakatta başka meslekten gelenleri elerler mi? Bu standart bir uygulama değil dostlar. Ama geçtiğimiz alımda böyle bir uygulama yapıldı. Yine yapılmasını bekleyebiliriz.
Başvuruda dört puan türünüzden sıralaması değil, puanı yüksek olanı kullanacaksınız. Sıralaması daha iyi olan puan türünüz düşük ise size bir fayda sağlamayacaktır. En yüksek olan puan türü ile başvuru yapmanız gerekir.
Mülakatlar Kaç Günde Açıklanır?
Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıl Kurum yönetmelik değişikliği yaptı. 1.5 sene süren efsane 9. promosyon alımından sonra bu değişiklik umut verici. Bu değişikliğe göre mülakatların bitiminden itibaren 30 günde açıklanması gerekiyor. Atamaların da evrak tesliminden itibaren 10 gün içerisinde tamamlanması gerek. İlgili yönetmelik hükümleri için;
Mülakatta Alan Bilgisi dışında nelere bakmanızın faydası olur? Hiç ilave bir kaynağa gerek yok dostlar. İlla edineceğim derseniz de Çalışma Sorunları kitabı var. Bu kitaba göz atabilirsiniz. Ama bence aşağıdaki mevzuata göz atmanız yeterli olur.
5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu
4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin Kurumun yapısını düzenleyen maddeleri. (403 ilâ 433. maddeleri)
4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu
4857 sayılı İş Kanunu
en temel içerik buradan gelecektir. Ayrıca Kurumun yapısına dair okumalar yapmanız da faydalı olacaktır. Daha detaylı konu analizi yaparız ama genel itibariyle bu dört mevzuat size yeter artar bile Kuruma dair sorular için.
-
Bende az farkla kaçırdım 10. Dönemi bekliyorum inş gelir ve iptal edilmez.
-
benim şahsen 10.dönemde çok zor ama 9. dönem 0.15 kaçmıştı ilan gelmedi sonrasında puanlar yandı bilirim az farkla kaçırmanın duygusunu inş. 10.dönem tüm İİBF için hayırlısı ile gelirde bir nebze olsun rahatlar arkadaşlarımız...
-
- Dönem 0.15 ile kaçtıysa diğer alımda sana da sıra gelecektir
-
@bonus hocam 8.dönem olacaktı o artık dönemler karıştı puan düşük bu sene hayrlısı bakalım
-
@siyahbeyaz belli
Olmaz kardeşim aralığa kadar Guy vmy SGK sonuçlanırsa düşer baya. Yeni alımlarda daha çok şansımız olacaktır -
- Promosyonda 10 numara sonuçlar gelir inşallah şöyle 80 e falan düşer
-
Ne zaman geleceği ile ilgili bir haber mi var ki?
-
Bir kaç ay önce Adem Kaya hoca iki bayram arası bir ilan gelecek diğeri de Aral'ık ayı gibi planlama bu şekilde diye açıklamıştı aralık olmasa bile ocak şubat arasında gelir yine 400 kişilik inş istatistik olmaz bu sefer
-
eğer guy açıklanır müfettişlik kaymakamlık vs biterde gelirse puanlar 78 79 lara düşebilir tabi inş. p23 saçmalığından vazgeçerler ciddi rahatsızlık olduğunu duyduk çekosuz alım yapılması konusunda bakalım bekleyip göreceğiz..
-
@siyahbeyaz p23 konusunda Adem Kaya da rahatsızlığını bildirmişti kendisi zaten sgk da müfettiş sanırım müfettişler arasında bu rahatsızlık iletilmiştir komisyona mutlaka. Umarım sadece p42 olur.
-
@bonus evet bende duydum rahatsızlığı hatta o kadar ki çeko oturumuna girmeyenler dahi var mış şimdi bunlar mülakata kaldı piyangodan bencede bu hatadan vazgeçilmesi gerekiyor sanırım sadece p42 olacak birdahaki ilan gelirse
-
@siyahbeyaz zaten o yüzden rahatsızlık yaa kaç kişi var öyle. Zaten p23 700 kişi p42 400 kişi pek dengeli puanlar olmadı
-
Ben 10. Promosyonu kpss sonrasına birakabileceklerini dusunuyorum.Malum seçim yaklaşıyor.9. Promosyon açıklama surecide şubatı bulabilir.Sadece öngörü duyum değil.Benim merak ettiğim yeni bi Guy ilanı kpss öncesi gelecek mi acaba.
-
@ErtuğrulBEY inşallah öyle olmaz hoca planlama aralık gibi sesi ama ini bırakmazlar kpss sonrasına geçen yıl KPSS öncesi yaptılar inş yine öyle olur. Guy için de mart nisan ayı olur gibi yine
-
@bonus inşallah dostum ama unutma 2016 kpss ile 1 defa alım yaptılar. sgk son iki alım diyen de var. Son iki alım olacaksa biri seçim için kpss sonrasına kalabilir.Guy içinde bence şubat mart gibi ilan gelebilir. Z ATEN GELMEZSE ÇOK KÖTÜ OLUR.
-
@ErtuğrulBEY kötü düşünmek istemiyorum aralığa kadar bekleyecez
-
@ErtuğrulBEY son iki alım dedikodu diye düşünüyorum.5000 denetmen alımı hedefi var ve şuan sadece 2800 kişi alındı.En az 2 kpss daha yılda 2 alım ile kapatacaktır.
-
9'u 0.3 ile kaçırdım ilan gelirse garanti artik ama o kadar hevesim kaćtı ki başlığı görünce en ufak bir kıpırdanma olmadi içimde ben de aralik gibi gelecegini düşünüyorum insallah o zamana atanırım guy ptt falan..insallah yine saçmalamazlar..
-
@bonus inşallah istatistik olur aminn