GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ MESLEĞİ
-
@onuktekin cok guzel anlattin da ingilizce bile duzgun bilmiyorsak siyasi tanidik yoksa bu is zor anladigim
-
@hakhukukadalet Zor değil.Konuştuğum kişilerin de ingilizcesi yoktu. Bunlar iş bulmayı hızlandıracak şeyler. Siz başvurularınızı yapın dönüş olacaktır.
-
@onuktekin insallah kardesim ama akluma takilan stajer alimibdiye bisey yok
-
@hakhukukadalet İlanlarda öyle yazmıyor doğru. Yetiştirilmek üzere... şeklinde veriliyor ilanlar. Müşavirlik ve lojistik firmalarının internet sitelerinde insan kaynakları kısmından da başvuru yapabilirsiniz. Aranan temel nitelikler de https://istanbulbolge.gtb.gov.tr/islemler/gumruk-musaviri-olmak-icin-aranan-sartlar/gumruk-musaviri-olmak-icin-aranan-sartlar-hakkinda bunlar. İstanbul,İzmir gibi liman kentlerinde bulmak daha mümkün.
-
Yok arkadaşlar İngilizce falan gerekmez. İlkokul mezunları iş takibi yapıyor, tabi karne almak için en az 2 yıllıkta olsa üniversite mezunu olmak gerekiyor.
-
Müşavirlikler kesinlikle işe başlayacak adam ararlar. Bu işte önemli olan 2-3 sene sabır, sabredene güzel para kazandıracak bir iş. Emin olabilirsiniz.
-
Birileri devreye girerse sizi direk stajyer olarak alırlar. Sonrası da sizin işi sahiplenmenize, iş çözmenize v kendinizi göstermenize bağlı. B karne aldıktan sonra da ki alması çok kolay. Dilediğiniz yere 3 bin maaş artı ek gelirle başlarsınız.
-
@onuktekin bir yil staj tamamlanıp gümrük müşavir yardımcısı olununca alınacak maaş en az bu kadar dediler üst sayfalarda ben en son yskdan elendiğimi de söyledim daha çok çalış dedi yolladı beni
-
1-2 ay önce Ankara'da 25-30 yere cv mi yolladım. Maalesef geri dönüş yapan olmadı. Sadece 2 tanesi olumsuzda olsa geri dönüş yaptı. Bu mesleği istiyorum ama Ankara'da biraz zor gibi.
-
Dostlar çok ufak bir referans durumu çözüyor aslında. Varsa gümrükte tanıdığınız muayene memuru 2 dk işiniz çözülür. Yeter ki ucundan kıyısından bir tanıdık denk getirin.
-
@antimülakat Tanidik yok
-
@hakhukukadalet hocam bulunduğunuz yerdeki Gümrüğe gidip müdür, müdür yardımcısı veya muayene memurlarına durumu iletirseniz muhtemelen yardımcı olacaklardır.
-
@antimülakat insallah
-
Bu konuda bir gelişme kaydeden oldu mu? Üzülerek belirtmeliyim ki bu işte de referans ön plana çıkıyor sanki. Referansı olmayana her yerde olduğu gibi burada kolay iş verilmiyor.
-
Referans her sektörde gerekli sadece burada değil. Gümrük şirketlerine girmek de sanılanın aksine o kadar kolay bir işlem olmuyor. Kamuya girsem daha faydalı olur bence. Ayrıca İngilizce de yine arkadaşların bahsettiği üzere şart değildir. https:/ /isadresi.net/gumruk-musaviri-nedir-ne-is-yapar-nasil-olunur/ şurda şartlardan ws bahsedilmiş yine bi göz gezdirilebilir.