GUY MÜLAKAT SORULARI
-
Guy mülakat sorularının toplu bir şekilde olması için açılan bir başlık
-
ALINTI
İŞLETME 5.Komisyon
1)Kamu gelirleri nelerdir?Sayınız
2)Borçlanmayı açıklayın
3)Vergi muafiyet ve vergi istisnası nedir?
4)Vergi harcaması nedir?
5)Bi şirket vermesi gereken faturayı vermedi.Buna hangi ceza uygulanır?
6)Kaçakçılık suçuna neler girer?
7)Bir işletmenin kazancı nedir?Hangi vergiyle vergilendirilir?Satışlarını gösterdiği belgeye ne denir? -
4.komisyon mülakat sorularım (kamu yönetimi )
ALINTI
Iptal ve tam yargı davası nedir ?
Istimval nedir?
Kamulastirma?
M1para arzı artarsa enflasyon ve faiz artar mi yoksa azalır mi? -
ALINTı
Gider maliyet arasındaki fark nedir.cari hesap soz. Bide negatif faiz nedir sordular bana. -
ALINTI
adıyaman için giren arkadasım bölüm maliye
doğal işsizlik
ikame etkisi
hayvan bulunduranın sorumluluğu -
ALINTI
Arkadaşıma çıkan sorular İşletme mezunu:
1)Muhasebenin temel kavramlarını sayınız
2)Guy ne iş yapar
3)Ahde vefa ilkesi nedir
4)Alacak sen ve borç sen reeskont ayrılması muhasebenin hangi ilkesi gereğidir. -
ALINTI
Adıyaman icin girdim, bölümüm iktisat..
Değersiz alacak ile vazgeçilen alacak aynı şey midir?
Kıst amortisman nedir? Herseyde kullanılir mı?
Diyelim ki merkez bankasi baskanısın ve parasal genişleme yaptın. LM ve IS egrileri ne yönde hareket eder?
Cumhurbaşkanlığı sistemini anlatir mısın? Neler değişti?
Cumhurbaşkanı yeni sistemde partili olmak zorunda mı, yoksa isteğe mi bağlı?
Cumhurbaskanı yurt dışına gittiğinde yerine kim vekalet eder ? Eğer meclis başkanı da yoksa kim vekalet eder?
Yeni sistemde milletvekili sayısı? Ben 600 deyince şaşırtmaya calıştı. 650 değil miydi o dedi. Hayır efendim 600 dedim, tamam dedi. Hatırladıklarım bunlar arkadaşlar.Komisyon 3 kişiydi. Hepinize başarılar dilerim -
ALINTI
Anlik bilgi: iktisat mezunu arkadaşa
•fiyat farklılaştırması
•sermaye ile özsermaye arasındaki fark
•tanzi etkisi.
Not: devami gelecektir -
ALINTI
Kocaeli için girdim verginin kesinleşmesi?yoruma dayalı bi soru sordu king kanunu dedim cobweb ney peki dedi?onuda dedim son olarak borç senetlerine reeskont ayırdım alacak senetlerinede ayırırsam hangi muhasebe ilkesi gereğidir ?tutarlılık dedim yok dedi dönemsellik dedim sanırım dönemsellikti cevap bide bu ilkeleri say dedi genel olarak iyiydi güler yüzlülerdi herkesin hakkında hayırlısı bu arada bölüm iktisat -
ALINTI
Bi arkadaşıma ; tanzi etkisi, vergiyi sonra erdiren haller, sirküler ve mukteza farkı sormuşlar. Başka arkadaşlara ulaştıkca sorulari yazacağım. -
@ali27 GUY MÜLAKAT SORULARI içinde söyledi:
7)Bir işletmenin kazancı nedir?Hangi vergiyle vergilendirilir?Satışlarını gösterdiği belgeye ne denir?
bu soruyu cevaplayabilir misiniz?
-
ALINTI
Daha yeni çıktım arkadaşlar. Vergi ziyai, tebliğ, katilma payı ve şerefiye arasındaki fark 3 soru geldi. Gayet güleryüzlü 3 kişiydi. Not; bölüm maliye. Herkese başarılar hayırlısı olsun -
ALINTI
18.09.2017 guy mülakat sorusu
ordinal ve kardınal yaklasımları acıklayınız .
Iptal ve tam davalar
Istmval
Kamulastirma
M1 para arzı artar enflasyon vr faiz artar mi azalır mi...kamu mezunu birisine sorulan sorular.
Vergi ziyai nedir
teblig nedir Yöntemleri nelerdir?
Piyasa basarısızlıgı nedir?
Vergi borcunu sona erdiren sebepler
neden guy? ankaraya nasıl geldik tren otobüs neden treni sectin?
Türkiyenin cari acıgı yaklasık ne kadar?
Efektif talep nedir?
keynes neden uzun dönem analizi yapmamıstır=
Türkiye ab üye olabilir ? ab nin alternatifleri nelerdir? -
@düsenberi kurum kazancı /kurumlar vergisi/ fatura
-
ALINTI
1.libor nedir
2.doviz kurlarindaki değişimi ülkemiz için bi iktisatçı gözüyle açıkla
3.cari işlemler dengesini açıkla
4.kdv yi açıkla
5.kurumlar vergisi mükellefleri
Bu kadar ini hatırlıyorum.. Başarılar dilerim.. -
İyi yapmışsın kanka bu başlık güzel olmuş perşembe girince yazarım soruları buraya ,vesselam
-
Sorular gittikce zorlasiyor mu yok sa son paylasimlar iktisat bolumu oldugu icin mi acaba bana oyle geliyor anlamadim:(
-
ALINTI
İst 4. Komisyon maliye
Dolaylı dolaysız vergi ayrımı ve bu vergileri say
Selektif gelirler politikası hükümetin güncel uyguladığı böyle bir politika var mı varsa ne
Döviz kurları çeşitleri ve tanımlar
Tüketiciden daha fazla dolaylı vergi alabilmek için arz ve talep esnekliklerini nasıl ayarlamalıyız -
Selektif gelirler politikası ne bilen var mı? Selektif kredi politikası olmasın o
-
ALINTI
Tam kamusal mal, saf kamusal mal, vergi dairesi ne is yapar,sebepsiz zenginleşme,AB birliği kurucu ülkeleri , gelir idaresi baskani