zabıt katipliği mülakat soruları
-
zabıt katipliği mülakat soruları ve ikm mülakat soruları genelde yukarıdaki tarzda sorulardan oluşmaktadır.
-
Sorular zor değil ama çalışmadan da yapılmayacak sorular. Bu sınavı takip edenlerin gelen olarak mezun oldukları lise veya üniversitede anayasa, idare hukuku görmediklerini düşünürsek çalışmak şart gibi.
-
Genelde hep aynı tür sorular sorulur. Bir kaç tarih sorusu Osmanlı veya Cumhuriyet kuruluş dönemi. Bir kaç en sorusu sorulur Dünyanın en uzun binası veya Güneş sisteminin en büyük gezegeni gibi. Bir kaç vatandaşlık sorusu vardır klasik ama bu dönem sık değiştiği için sormayabilirler. Bir de yer işletim sistemi pardus veya yerli uydumuz, yerli helikopterimiz tarzı sorular vardır.
-
@kml aman ne sorular ne sorular. Sanırsin bunları bildiğimizde ülkemizin refah seviyesi artacak, bütün zabıt katipleri liyakate uygun atanmış olacak. Allah aşkına biz gerçek anlamda ne zaman başarılı olacağız sorusuna ne zaman doğru soru ve çözüm yolu bulacağız? Saçmalayıp durmaya devam ediyoruz. Koca koca adamlar günlerce şu mülakatlarla insan seçtiklerini düşünüyorlar. Bu kadar zirvalik içerisinde yön bulmaya çalışan bir ülkede yaşamakta zorlanıyorum artık.
-
@aliveli Merhaba arkadaşlar basit bi soru soracagım kusura bakmayın sorum için Okulda bilgisayar dersi gören Örgün işletme mezunları zabıt katipliğine bilgisayar sertifikasına gerek kalmadan başvurabiliyorlar değil mi?
Bir de Q klavye sertifikasına gerek var mı ? Q daki alım daha mı az oluyor F ye göre ?
Kpss 84,27 şansımı Adalet Bakanlığı’nda da denemek istyrm ama süreci bilmiyorum. Bilen biri cevaplayabilir mi.
Teşekkürler
-
@haticeaydinn ben bildiğim kadarıyla anlatayım. Bilgisayar dersi görmüş olmanız yeterli. Adliyelerde yaygın olan uygulama f klavye ama son dönemde tercih hakkı mevcut. Yani klavye model marka ve türü seçtiriliyor. İmlalı mı imlasız mı kısmına ise başvurduğunuz komisyon karar verir sorark öğrenebilirsiniz.
-
@kartel06 Anladım, bilgisayar kursları 2 ay sürüyormuş bugün aradım da halkeğitimi, sertifika almakla ugrasmayacağız o zaman , bu güzel bir şey. Q Klavye için de herhangi bi sertifika alıyo muyuz orasını anlayamadım ?
-
@haticeaydinn gerek yok.