Kaynak Kitaplar Hk.
-
Merhaba arkadaşlar. Foruma yeni üye olduk. Öbür taraf iyice rotasını kaybeder hale geldi. Muhtemelen kaynak tavsiyesi çok istendi ama ben biraz daha farklı bir durumdayım. Şuan ortalama alanadan 87 civarı puanlarım var. İki senedirde sınavdı mülakattı giriyoruz ama olmuyor. Elimde hukuktan murat ve dönüşüm var ama artık soru tarzının değişmesi işe yaramaz hale getirdi. İktisattan ceteris paribus var onda da bilmiyorum size de mi aynı geliyor özellikle mikro makrosu gereksiz uzun ve aynı sorular sürekli dönüyor. Maliye altın seri konu ve soru var muhasebe numerus var..Maliye ve muhasebeden yana memnunum kaynaklardan. Ama hukuk ve iktisat sıkıntı. Buralardan klasik sınavlar için kitap tavsiyeniz nedir. Yada Test sınavlar için çözümlü soru bankası ne önerirsiniz. Kpss 'den ziyade kurum sınavları için lazım. Artık bu son aylardada olmazsa alan defterini kapatmayı planlıyorum. Şimdiden teşekkürler.
-
@JBSay hocam hukuk için 657 yayınlarınn kitaplarını beğeniyorum ben gereksiz detay yok ana hatlarıyla her şey var.
-
hukuktan konsensus ve külliyat soru bankalarını çözmeni öneririm biri çıkmış soru analizli diğeri tamamen özgün ve tüm sınavları kapsayıcı tarzda hazırlanmış, maliye belki yok artık diyeceksiniz ama sadece 4t den çalıştım vergi ve tvs'yi yarı yarıya baktım ona rağmen 20 üstü yaptım 4t dışında Cengizhan Doğruyol çıkmış soruları da çözdün mü maliye tamam olur ama sen tvs ve vergiyi benim gibi ihmal etme muhasebe eğer ki temel problemin varsa Avans konu anlatım var yok değilse numerus özgün ve çıkmış sorular yeterli olur kanaatindeyim. İktisat Zeynel(çıkmış sorular) dışında kafanı karıştıracak hiç bir kitaba bakmana gerek yok tam anlamıyla özümsersen rahat 25 üstü yaparsın.
-
@aliveli hocam 657 benimde aklımda. Hukuktan o olabilir. @2525 4t yi daha önce 2 defa bitirdim maliye sıkıntı yok keza muhasebe de iyi numerusa devam. İktisattan zeynel dinlere baktığımda biraz ceteris paribus gibi geldi. Yani 2 bin sayfa civarı görünüyor ve çıkmış soru ağırlıklı. Daha çok özgün soru arıyorum. İki yıldır aynı çıkmış soruları herhalde 3-4 defa çözmüşüzdür
-
@JBSay iktisat özgün arıyorsan economicus olabilir ama bana sorarsan onlar yeterli hem konuları daha da pekiştirmiş olursun bir de bol deneme çözmek lazım. Şimdiden başarılar ama bu sene olur fena değil puanların tabi istediğin yere bağlı.Bekliyoruz bakalım. Özellikle şu SGK denetmenliği bir an önce açsa da şöyle kafa rahat mülakata girip ne olur diye baksak.
-
@JBSay iktisatta themisi cok begendim ben Su calisma kitabi olan.hep bahsedilen zeynel dinler falan baska hicbir kaynaga bakmadim.sadece erdal unsal okudum ve bu kaynaga bakmistim ve sadece mikro makro calisarak guzel iktisat neti yaptim uzun olmayan bir zamanda. Yine klasik sinavlar icin de erdal unsal bakmayi dusunuyorum
-
@JBSay hocam hukuktan çözmediysen dönüşüm ve konsensüsü öneririm.bunlar hem soru çözdürüyor hem de tekrar yaptırıyor.zaten hepsini bitirince 4 cilt kitap bitirmiş oluyorsun.maliyede 4t nin çok faydasını gördüm.iktisatta murat yayınlarını kullandım.bazı soruları gereksiz zor olsa da genel olarak iyi ve yeterli bir kaynak olduğunu düşünüyorum.ayrıca klasik sınavlar için şu anda çalıştıgım savaş açık uçlu iktisat kitabı var kaymakamlık için.mikro makro ve Türkiye ekonomisini kapsıyor.kitabı bitirmedim ama faydalı olabileceğini düşünüyorum.