Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi (AÜHF)
-
Ankara Üniversitesi hukuk fakültesi Türkiye'nin önde gelen hukuk fakültelerinden bir tanesidir.Ancak mezunlarından biri olarak bazı gerçekleri söyleyip tercih etmeyi düşünen dostlarımıza yardımcı olmak isterim.
DEZAVANTAJLARI
1)Kontenjanlar fazla , bu yüzden okulun imkanları yetersiz kalıyor.
2)Okulda geleceğimize hiç etki etmeyecek roma hukuku , Türk hukuk tarihi gibi dersleri gereksiz şekilde kasmaktadır.
3)Somut bir eğitim yerine soyut ve doktrinsel bir eğitimi tercih etmektedir.
4)Sınavlar oldukça zordur ve okulun yıllık sistemi benimsemesi yani eylülde anlatılan dersten haziranda sınav olmak -
AVANTAJLARI
1)Eğitim kadrosu kaliteli ve oldukça geniştir.
2)Sınavların zorluğu öğrenmeyi artırır.
3)Yüzlerce dönem arkadaşınız olur bu da size ilerde geniş bir çevre ve bürokratik imkan sunar
4)Kanun hukukçusu olmazsınız. -
@aliveli o zaman şu soruyu cevapla ki, bu sene AÜHF'de okumak isteyen arkadaşlarımızın Tercihini Yap! masına katkın olsun: Tekrar üniversite öncesi döneme gitmiş olsan, aldığın puan ile hangi üniversiteyi tercih ederdin ve bölüm olarak hangi bölümü okumak isterdin, gerekçesiyle yazarsan memnun oluruz.
-
@Antimülakat Çankaya üniversitesi hukuk fakültesi aynı hocalar , 200 değil 20 kişilik sınıflar , daha kolay ders geçme imkanı , üstüne 7 yıl burs kesilmeme garantisi şu an düşünüyorumda puanın yüksekse devlet üniversitesi okumak çok makul değil.
-
Ankara hukukun dibinde okudum ben de. O zamanlar kontenjanlar çok azdı bütün okullar için ben 3600. olmama rağmen ankara hukuku kazanamamıştım. Özel üniler pek yaygın değildi ve okuyanlara iyi gözle bakılmazdı. Tercih de edilmezdi zaten. Şu an bu sıralamayla üni tercihi yapacak olsam kesinlikle özel üni tercih ederdim. Ankara hukuk da siyasal da öğrenci odaklı değil. Derece bile yapsanız kendi imkanınızı kendiniz yaratmanız lazım. O zaman ne anladım öss de iyi puan almaktan. Diplomam zaten diğer ünilerle aynı değerde işe giriş noktasında.
-
@baharunal aynen öyle seçmeli ders için 600 sayfa kitap okuduğumu bilirim
-
@aliveli aynen son sınıf seçmeli türk idare tarihi dersi 1200 sayfa okumak için 1 hafta okula gidememiştim böyle olunca gazi mezunları aldı yürüdü işte
-
CEBECİ KAMPÜSÜ PİŞMANLIKTIR
-
@Phoenix Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi (AÜHF) içinde söyledi:
CEBECİ KAMPÜSÜ PİŞMANLIKTIR
Asdskl hahaha. aynen ama kampüs deme lütfen kampüslük bi ortam yok
-
on dokuz mayıs ve çukurova hukuk mezunu arkadaşlarım hakimliği ilk girişte kazandı üniversite de yıpranmamanın avantajı.
-
@Phoenix yok yere yediğimiz biber gazıda cabası
-
@baharunal ÖYLE DEME AMA EĞİTİMİN ÜSTÜNE DOĞRU ÇIKTIKÇA SAFARİ YAPABİLİYORSUN. KENDİNE KÜÇÜK HEYECANLAR YARATMAK EŞSİZ DENEYİMLER KAZANMAK İÇİN İNANILMAZ FIRSATLAR YARATIYOR KAMPÜSÜMÜZ.
-
@aliveli Emrah Serbes'in kitabında şöyle bir bölüm vardı aklıma hep o gelir..
Öne çıktım, ''Göz yaşartıcı gaz sıkmanıza gerek yok,'' dedim. ''Arkadaşlar zaten yeterince duygusal insanlar.''
-
eylemi yapan 10 kişi gazdan etkilenen 10 bin kişi
-
@aliveli Kampüsün yıllardır temsil ettiği değerler doğrultusunda 10 bin kişinin eylem yapması gerekiyor bi yandan da.
-
@Phoenix Yemek fiyatı 1 tl den 1.25 e çıkınca taşlı sopalı yemekhane protestosu olmuştu yemekhane de kapanınca bizim taraftan öteye hiç gitmek nasip olmadı
-
@baharunal Ne zaman mezun oldunuz? Yakında yemek fiyatları 5 lira olacak. Geçen sulu köfte yemeği vardı. Bakın abartmıyorum 2 tane köfte 3 tane patates vardı içinde ve 3 tatlı kaşığı yemeğin suyundan koymuşlar sağolsunlar.
-
2010'da 2 liraydı
-
2006 girişliyim ilk girdiğim zamanlar 1 tl idi yaşlanmışım şimdi 5 çokmuş ya biz 5 liraya şekerbabadan veya kırık oklavadan karnımızı doyururduk bilen bilir
-
Forumda ne çok cebecili varmış şimdi mezunları kapıdan içeri almıyor allahsizlar biri eski kartımı alıp kırmaya yeltendi hatta