2017 Kaymakamlık Sınavı Mülakatları
-
Arkadaşlar bende bugün girdim mülakata genel itibariyle yaklaşım sizlere karşı iyi sorular hiç beklenmedik yerlerden gelebiliyor o yüzden fazla düşünmeyin bunları bugün mahalli idarelerden çok fazla sorulmadı ağırlık dmk ve onun disiplin başlığından sorular geldi. Mezun olduğunuz bölünle ilgili sorular gelebiliyor. Borçlardan soru geldi( ibra muvazaa irade fesadı hallleri) eşyadan mütemmmim cüz soruldu Anayasada mali ve ekonomik hükümler soruldu idarede kamı hizmetine egemen olan ilkeler sonra devlet denetleme kurumu soruldu. Herkese hemen hemen farklı soruyorlar öyle çöl peşepeşe sorulan soru olmadı. Hepimizin hakkknda hayırlısı olur inşallah arkadaşlar . Bol dua edelim.
-
mahalli idareler gm, tüzüklerden bahset? yönetmelik ile farkları neler? tüzüklerin detayına girdi akabinde. personel gm dmk'daki soruşturma açma ve ceza verme zamanaşımlarını sordu. Çalışan arkadaşlara çalıştığı yerle ilgili soru soracaklardır bana çalıştığım yerle ilgili soruldu. Benim sorular böyleydi. Ayrıca herhangi bir yerde çalışmayan arkadaşların kazanma şansı daha yüksek olabilir.
-
Yazmis oldugum mulakat sorularina ve cevaplarina sizlerden yorum bekliyorum arkadaslar
-
Melekeyi iz ile ilgili farklı şeyler varsa bilinen onu sorabilirler arkadaşlar öyle şeylere dikkat edin bir de şu soru sorulmuş bazı arkadaşlara kaymakam olursan yapacağın ilk iş ne olur gibisinden böyle sorulara da hazırlıklı olun. Kamu da çalışanlar kendi işleriyle ilgili soru gelir bakın bir de yüksek lisans filan yapanlar o konuda da size soru gelir. Herkese tekrardan başarılar diliyorum. İyi akşamlar
-
@27ömer27, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı Mülakatları
Yazmis oldugum mulakat sorularina ve cevaplarina sizlerden yorum bekliyorum arkadaslar
hocam cevapların doğruluğu çok önemli değil, ne derece kendinden emin ve nasıl bir ses tonu ve beden duruş ve dili ile ifade ettiği çok önemlidir. konuları ar arkaya açmalarının nedeni daha kendinden emin cümle kurması için yeni fırsat sunma olabilir, ama sonuçta yazdığım sadece bir tahmindir, asli değerlendirme komisyon üyelerinin algıladığı verilerdir. umarım hakkında hayırlı olur ve kendisi ve milletimiz için hayırlı ise nihai listede adı yer alır... allah yardımcısı olsun ve çok geçmiş olsun dileklerimizi iletiniz lütfen..
-
@refik-soydam tesekkur ederim. Size de basarilar insaAllah kardesim.
-
Yazan arkadaslara cook tesekur ediyorum kendi adima. insallah iyi sonuclar nasip olur hepimize..
Ben hafta sonu girecegim..
herkes heyecanli
fikrimizin olmasini istiyoruz, paylasmaktan daha dogal ne olabilir dimi..
Yazmayip sinsi sinsi okuyanlara da tebriklerimi iletiyorum, soru sordum ama tek kadin aday benim demekki kadin hic bir arkadas cevaplamadi.
arkadaslarin dedigi gibi duyum zamani toplasiriz.. -
komisyon gayet güler yüzlü, bazı sorular adaylara kolay bazı sorular ise zor gelebiliyor, mesela bana şöyle bir şey sordular, anayasada sendika kurma hakkı olmasına rağmen kaymakam olunca sendikaya üye olamayacaksın bunun sebebi nedir? bir de bebek endüstri nedir diye sordular, zaten yedi sekiz dakika sürüyor genel olarak bilginiz olsun...
-
@eksi-ikibucuk özelden yazdım hocam
-
Arkadaslar merhaba dun girdim mulakata. Yaklasik 13-14 dakika surdu. Bolumum kamu yonetimi oldugu icin buradan siyaset bilimi ve demokrasiden yola cikarak burokrasiyi anlattirdilar. Sonrasinda geleneksel kamu yonetimi ve yeni kamu yonetimini karsilastirttilar. Burokratik oligarsi uzerine konustuk. Bu konulara hakim oldugum icin hem yorumladim hem cevapladim. Zaten komisyon uyeleri ipuclari vererek sizi yonlendiriyor. Sonrasinda devlet ihale kanunundaki yontemler soruldu. En sonda aile hukukundaki kan kayin hisimligiyla ilgili bir soru geldi bana. Ilk girdigimde heyecan cok vardi ancak sonrasinda sicak yaklastiklari icin o heyecan azaldi. Girecek arkadaslara basarilar. Allah herkesin yolunu acik etsin..
-
Ben de bugün girdim, dmk daki disiplin cezalarını say dediler. Memurlara yasak olan eylemleri sordular, bir tane daha sordular ama heyecandan unuttum.
Güler yüzlü bir komisyon var, heyecanlıyım dedim. Heyecan olmazsa olmaz zaten dediler
-
Arkadaşlar mülakatlar bittikten sonra ortalama ne kadar süre sonra açıklanır?
-
@tarhanaçorbası, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı Mülakatları
Mülakata giren arkadaşlar ortamın nasıl olduğunu, komisyonun tutumunu ve soruları yazabilirlerse bizler de heyecanımızı biraz olsun yenmiş oluruz.
herkes süreci atlatsın hocam dedikodular duyumlar dönmeye başlar. net söyleyim belli bir süresi yok...
-
@wicksell53, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı Mülakatları
Arkadaslar merhaba dun girdim mulakata. Yaklasik 13-14 dakika surdu. Bolumum kamu yonetimi oldugu icin buradan siyaset bilimi ve demokrasiden yola cikarak burokrasiyi anlattirdilar. Sonrasinda geleneksel kamu yonetimi ve yeni kamu yonetimini karsilastirttilar. Burokratik oligarsi uzerine konustuk. Bu konulara hakim oldugum icin hem yorumladim hem cevapladim. Zaten komisyon uyeleri ipuclari vererek sizi yonlendiriyor. Sonrasinda devlet ihale kanunundaki yontemler soruldu. En sonda aile hukukundaki kan kayin hisimligiyla ilgili bir soru geldi bana. Ilk girdigimde heyecan cok vardi ancak sonrasinda sicak yaklastiklari icin o heyecan azaldi. Girecek arkadaslara basarilar. Allah herkesin yolunu acik etsin..
umarım hayırlı olur hocam, çok geçmiş olsun allah kolaylıklar ihsan eyler inşllah
-
@governer123, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı Mülakatları
Ben de bugün girdim, dmk daki disiplin cezalarını say dediler. Memurlara yasak olan eylemleri sordular, bir tane daha sordular ama heyecandan unuttum.
Güler yüzlü bir komisyon var, heyecanlıyım dedim. Heyecan olmazsa olmaz zaten dediler
çok heyecan etmişssiniz cümlelerinizden de belli allah yardımcınız olsun hocam inşllah düşünceleriniz istekleriniz hayırlısı ise gerçekleşir...
-
@refik-soydam allah razı olsun hocam inşaallah hepimizin hakkında en hayırlısı olur.
-
@refik-soydam cok sagol hocam, hepimiz icin hayirlisi olsun
-
Arkadaşlar, mulakat 5-6 dk sürüyor. Komisyon herkesin söylediği gibi babacan tavırlı. Bişey soralım da kalakalsin gibi bi tavırları yok. Yardımcı oluyorlar. Alaninizla, çalıştığınız kurumla ilgili kesinlikle soruyorlar.
Diğer arkadaslardan da duyduğum kadarıyla genel favorileri DMK. Disiplin cezalari, memur olma sartlari, memurun hak ve sorumluluklari sık soruluyor. Yine de kendinizi çok sartlandirmayin. Çok başka şeyler de sorabilirler.Kaymakamin görevleri nelerdir
Cumhurbaskanina kim vekalet eder
Belediyenin işleri neler.
İbra nedir
Kardinal ordinal fayda farklari
Gümrük vergisi nedir.
Otomatik istikrarlandiricilar nelerdir
Duydugum diğer sorular böyle.Kimsenin soru paylaşma yükümlülüğü olmadığını düşünüyorum bu arada. Her dersten sordukları oluyor onu belirtmek istedim. Zaten bi alan kısıtlamaları falan yok. Soru tahmin etmeye çalışmayın.
Umuyorum en çok hakeden, bu makami temsil edebilecek, millete faydali olacak arkadaşlar kazanır. İyi akşamlar cümleten...
-
Arkadaşlar merhaba ben de bugün girdim mülakata ilk soru olarak bize kamu yönetimi teşkilatını anlat dediler,Meclis'in hükümeti denetleme yolları nedir diye sordular müteakiben gensoru nedir diye sordular ve Başbakan hakkında verilen gensorunun sonucunu sordular ,yerinden yönetim kuruluşları nelerdir kaça ayrılır müteakiben özellikleri nelerdir oradan vesayet nedir kim kimi denetler ,mahalli idareler üzerinde vesayet yetkisi olan makamlar nerelerdir ve kapsamı nedir bunu sordular hiyerarşi yi sordular ,kamu tüzel kişiliğinin ölçütünü sordular aynı tüzel kişilik içindeki denetimin kapsamı nedir diye kısa bir soru oldu Allah yar ve yardımcımız olsun girenlere geçmiş olsun gireceklere de Allah kolaylıklar versin.
-
arkadaşlar günaydın hepinize,komisyonun tutumunu arkadaşlar anlatmış zaten o konuya girmiyorum tekrar,bana ilk önce kamu mallarının özelliği daha sonra ise kendim mhuy um şuan 5018 ile ilgili konuştuk, diğer arkadaşlardan duyduğum sorulara gelince: dmk dan çoğu arkadaşa sorulmuş,ibra,yüksek mahkemeler,oligpol piyasaları,bebek endüstri nedir, kelebek etkisi, belediye gelirleri kanunu ile ilgili soru. aklıma gelenler bunlar. Allah yardımcınız olsun.