-
İl ile Türkçe öğretmenliği arasında kalıyorum fikir verir misiniz rica etsem. İki bölümü de istiyorum o yüzden şimdiyi de ileriyi se düşünerek hareket etmek istiyorum ama işin içinden çıkamadım. Hangisi daha açık?
-
Merhaba arkadaşlar benim hayalim üniversite yıllarından beri hukuk okumaktı. Kafama koydum bu sene biraz bunun için uğraşacağım. Şuan 2.üniversite kapsamında puansız adalet bölümüne yazılabiliyorum. Sizce adalet okuyup DGS ile geçmek mi daha kolay bir yol yoksa direkt üniversite sınavı ile kazanmak mı?
-
The Times Higher Education 2020 listelerine göre ilk 500' e Türkiye'den 2 üniversite girebildi. 5 üniverite ise ilk 1000 sıralamasında kendine yer buldu.
Detaylar:
https: // yedien com /2020-turkiyenin-en-iyi-7-universitesi/
-
Kismi renk korlugu problemine sahibim acaba bu bolumu okumama veya tekniker olmamda bi sıkıntı çıkarırmı?
-
Neden İtü ,Odtü ,Boğaziçi gibi üniversitelerin bile temel bilimlerde başarı sıralamaları çok düşük?
Cevaplarınız için teşekkür ederim. -
Arkadaşlar merhaba ;
Bir ekonometri mezunu olarak veri analizi(data analyst) mesleğinde ilerlemek istiyorum fakat Türkiye'de bu meslek ilanlarında hep en az 3-5 sene tecrübeli insanları arıyorlar. Veri analizi konusunda tecrübe edinebilmek için ne yapmalı bu konuda bilgisi ve deneyimi olanlar bu mesleğe yönelmek isteyenler için burada fikir paylaşımında bulunabiliriz. -
Sakarya’dan selamlar
-
11.sinif sayisal bolumundeyim suan. Ama dil bolumune gecmeyi dusunuyorum. Ingilizcem cok iyi. Sayisalim da iyi. Ama bu sayisalimi kullanip dil bolumunde daha iyi yapacagimi dusunuyorum. Tavsiyeleriniz neler??
-
2018 yılında açılması beklenen ya da duyum alınan banka sınavları için burda toplanalım.
-
ben tm2 de 97 bindeyim, dumlupınar sınıf öğretmenliği 99bin. ilk tercihe yazacağım. yerleşememe gibi bi ihtimalim olur mu?
-
Eşit ağırlık puanım 270, sözel ise 335. Tüm 2yıllık bölümleri yazabiliyorum ama kafam çok karışık öğretmen olmak istemiyorum. Güzel bi mesleğim olsun istiyorum bölüm hakkında yardım edebilir misiniz
-
merhabaa ben bu sene üniversite sınavına girdim şimdi malum tercih yapıcam. tercihlere yardımcı olabilecek her türlü etkinliği takip ediyorum. bu başlık altında birbirimizi bilgilendirelim bence. mesela ben geleceğim sosyal bilimler zirvesi diye bir etkinlik duydum içeriği de baya geniş. Sadece konferanslar yok. seçmek istediğiniz bölümlerle ilgili atölyeler, akademisyenlerle tanışma fırsatları, aynı mesleği seçen insanlarla konuşma fırsatları falan varmış. ben başvurdum. bu tarz değişik bilgilendirici başka etkinlikler de varsa siz de altına yazın
-
Arkadaslar t-1 38bin ts-2 37bin , sizce ankara yada istanbulda ilahiyat gelir mi? yada hangi bolumler gelebilir lutfen yardim edin ben hic anlamiyorum.
-
İyi günler,Paramedik istiyorum üniversite tercihinde ama yeni sınav sistemi ile üniversite puanları düşermi veya artarmı ?
-
Hangisini secmek daha mantikli? Atamasi daha rahat is bulma imkani daha kolay??
-
Iyi geceler✋ şu anda Hacettepe istatistik bölümü okuyorum ilk senem bitti açıkcası hiçde iyi bitmedi kaldığım ders sayım çok. Merkezi yatay geçiş ile Gazi imalat mühendisliğine geçmek istiyorum ama çok kararsızım istatistikten mezun olup iş bulamamaktan korkuyorum bu yüzden mühendislik istiyorum ama çevremde Hacettepeden Gaziye geçmem taraftarı değil ne yapacağım hiç bilmiyorum
-
Kadir has üniversitesinde tam burslu okumak. Bölüm ve üniversite hakkında ki düşüncelerinizi belirtir misiniz ? Sosyal mecra da ikilem arasında bırakan yorumlar oldukça bol .
-
Alan olarak eşit ağırlık seçtikten sonra yazılım okumak istiyorsunuz. Ama eşit ağırlıktan gidemiyorsunuz. Sonra eşit ağırlıktan bilgisayar bölümleri araştırıyorsunuz. Ama pek iç açıcı bir durum göremiyorsunuz. Hukuk psikoloji okumak ta istemiyorsunuz sadece bilgisayar. İşletme enformatiği veya yönetim bilişim sistemleri okuyacaksınız iyi bölüm değil deniliyor. Ne yapardınız ?
-
Arkadaşlar ben eşit ağırlık öğrencisiyim. Yönetim bilişim sistemleri ya da işletme enformatiği okunmalı mı bilgisi olan varsa yazabilir mi ? ya da eşit ağırlıktan hangi bölümü okumalıyım iş bulma açısından.
Taban puanları
-
İyi günler,Paramedik istiyorum üniversite tercihinde ama yeni sınav sistemi ile üniversite puanları düşermi veya artarmı ?
-
@engincann sınav sistemi sebebiyle hiç bir şey değişmez. Yine sıralama benzer şekilde olacaktır.
-
@engincann sıralama olarak değişiklik olabilir çünkü puan türleri değişti. Hangi bölüm hangi puan türünden alım yapacak bunun bir şekilde netleşmesi gerekiyor. Bu konu çok gündem dışı ama bence kesinlikle bir an evvel netleşmeli.