Merkezi atama
-
Merkezi alım kalkacak mi bu kesinleşti mi Aralık atamasından sonra merkezi olmayacağı kesin mi 82.4 puanim var iibf bunu sadece mülakatta mi kullanabilecegim
-
Hocam kesinleşen birşey yok henüz. Merkezi atama yapılacak, her kurum mülakat düzenine hemen geçemez bu zaman alacak bir şey. Bir de önce alımlara dair bir hukuki düzenleme gerekiyor, 2016/2 alımların az kaldığı şu süreçte henüz böyle bir düzenleme yapılmadığına göre önümüzdeki alımlarda normal merkezi alım yapılır.
-
Peki hocam 2018 e kadar olacak alımların merkezi olmasına kesin gözüyle bakabilir miyiz ya da cüzi bi göstermelik alım yapılır da 100 200 kişiyle mi kalırız
benim bu puanla merkezi kalkmasa ihtimalim olur mu
-
Gumruk alımında 82 ile taşra yazmıştım siz gelmez demiştiniz il ticaret düşer belki dediniz bu puana hiç ihtimali yok mu düşmesinin bu aralar psikolojim bozuldu bu da gelmeyecek diye kafayı yiyecegim
-
@keynezyenciii valla kardeşim durumları biliyorsun, kamuda istihdam konusunda çok garip bir yıl yaşıyoruz. Bu nedenle Gümrük alımında hiç aklında olmayanlar bile tercih yaptılar. Bu nedenle o puana taşra memurluk zor kardeşim. Merkezi alımlar içinde benim tahminim kısa vadede bütün hepsi mülakatlı alıma dönmeyecektir. İlk etapta memur alımları, sözleşmeli alım olarak mı gerçekleşecek? Bu netleşmeli, daha sonra her kamu kurumu bu sözleşmeli alımı nasıl bir sınav yöntemiyle yapacak? Daha uzun bir süre bunların netleşeceğini düşünmüyorum.
Aslına bakarsak puanına göre sana merkezi alım yerine mülakatlı alım daha yarar. Mevcut puanınla son yıllardaki merkezi alım personel sayısına bakacak olursak atanman zor ama mülakatlı alımlarda bir kaç kat kişi mülakata çağrılacagindan kazanma ihtimalin olabilecektir.
-
Hocam 2014 dışında puanim iyi baz aldığımız yıl 2014 olmazsa yani. Bu sene alımlar ister istemez artacaktır bakanların konuşmaları beni etkilemiyor onlar kurumlardaki memurları attıkça işler kolay yürüyor sanıyor. Alımlar nispeten artarsa bana sıra gelmezmi 84 le kapatmış bu senede 82.4 e düşmez mi ki 2014 e göre sıralamam 83 puana denk geliyor
-
@keynezyenciii kardeşim bu sene dediğin alım 2016/1 yani 2014 puanı olanların 4. alımı. Çok şükür benim eşimde bu son alımla atandı. Çeko mezunu 85,09 puanıyla ancak 4. alımda atabildi.
Seninde dediğin gibi alım sayısı artar ise yine 2018/1 alımları beklemen gerekecek.