PTT Personel Alımı 2018
-
@aliveli, içinde söyledi: PTT Personel Alımı 2018
@aslan-reyiz ilan gerçekten çok makul, liyakat uygun ve sistemli hazırlanmış
Sistemli bir şeylerin yapılmak istendiği kesin
-
@aslan-reyiz yüklü bir alım olmasa ptt tarafından yapılan ilk açıktan atama ilk elin günahı olmaz derdik ama az buz değil 5 bin atama bu şekilde geçiştirmek yanlış olacak.
-
Arkadaşlar sınav tarihi ne zaman olur sizce? Ramazan’da yapılma ihtimali var bu?
-
https://pttws.ptt.gov.tr/info_web/info_kayit.jsp
Buradan şikayet edelim arkadaşlar. -
ektupta deginilmesi gereken temel noktalar
*Hiçbir plan program belirlenmeden yapılan alımlar( Bundan dolayı hiçbir zaman bilemiyoruz o sene içinde hangi ilanların açılacağını.)
*Açılan ilanlar ile işe başlama arasında geçen sürecin çok uzun olması
*Mülakat sisteminin yarattığı sıkıntılar ve yaşanan mağduriyetler
*Her geçen yıl büyük bir hızla azalan alım sayıları
*2017 Mayıs ayında KPSS-A yapılmış olmasına rağmen Maliye Bakanlığının hala ilan yayınlanmamış olması ve hiçbir açıklama yapılmamış olması. İhdas edilen 2000 (1000 vmy +1000 DGUY) yeni kadro ve aslında her yıl ilana çıkılan GUY hakkında hiçbir bilgi verilmemiş olması. Bugüne değin açılan DGUY, MHUY, DUY vb. kadrolarinda uzun bir zamandır yeni alım olmaması
*2018 KPSS öncesi 2000 GUY ilanı talebi
*İçişleri Bakanlığından beklenen İlgoc ve Merkez göç ilanlarının trajik şekilde çok az sayıda gelmesi yada hiç gelmemesi
*İçinde bulunduğumuz dönemde hemen hemen her meslek grubu için alım haberleri hükumet tarafından verilirken İİBF'nin tamamen unutulmuş olması ve İİBF'nin 400 bin - 500 bin civarı mezunuyla hiçte azımsanmayacak derecede olmasıBunlar üzerinden hazırlayıp, programı haberle beraber sosyal medyaya atalım tamamsak.
-
4.05.2018 Tarihinde yayınlamış olduğunuz 5000 kişilik personel alım ilanınızda bazı iktisadi ve idari bilimler bölümlerinin yer almaması mağduriyet oluşturmaktadır. Kamu yönetimi, maliye, çalışma ekonomisi gibi bölümler başvuru yapamamaktadır. Bu bölüm ayrımının kaldırılmasını gerekmektedir.
Bankacılık alanı 750 kişilik kadroya sadece bankacılık bölüm mezunlarının başvuracak olması adaletli bir uygulama değildir. Kamu bankaları ve özel bankalar iktisadi ve idari bilimler mezunlarından istihdam sağlarken sizin bu uygulamanız bu alımın verimini de düşürecektir ve bizleri mağdur edecektir. Bu çağ dışı uygulamanın kaldırılması gerekmektedir. Bu konuda kamu bankalarının görüşlerini de alabilirsiniz.
Ülkemizin bir çok kamu kurumu ikametgah şartı aramazken sizin ikamet şartı koymanız haksızlık yaratacaktır. Devlet memuriyetinde ikametgah olmaz. Türkiyenin her yerinde canı gönülden çalışacak binlerce genci bu uygulama ile üzmektesiniz. Bu şekilde uygulama PTT gibi köklü bir kuruma itibar kaybına neden olacaktır. Bu şartın kaldırılması gerekmektedir.
Son olarak uzman yrd. alımında YDS 70 şartı çok çok katı bir uygulama olmuştur. Ülkemizde çoğu uzman yrd. alımlarında ingilizce şartı yoktur. Özellikle maliye bakanlığının gelir uzman yrd. deftardarlık uzman yrd. il göç uzman yrd. ve mali hizmetler uzman yrd. alımlarında bu şart yoktur. İsteyenler de mesleğe girişte değil 3 sene sonraki yeterlilik sınavında istiyorlar. Bu uygulamaları incelemeniz sizin faydanıza olacaktır. Zira bu şekilde uygulama halkın gözünde verilen bu ilanın adrese teslim ilan olduğu intibahı uyandırmaktadır. Diğer bir husus ise ülkemize 55 yds ile doçent olurken kurumunuzun 70 yds istemesi çok manidar olmuştur. YDS 70 olan kurumda kalmaz ya da çalışmak istemeyecektir.
Yukarda saydığım şartların esnetilmesini talep ediyorum. Kurumunuza güvenimiz tamdır. Biz gençleri mağdur etmeyeceğinizi ümit ediyorum. Saygılarımla...
-
bir önceki paylaşım yanlış attım. ptt ye kendimce bir şeyler yazdım sizde yazın arkadaşlar
-
Kamu mezunu olanlar neden adam yerine koyulmuyor
-
Sınava başvuruda yokdil yds ile eşdeğer kabul edilir mi acaba?Fikir sahibi olan ...
-
@oznurgunes edilmez aynı standartlarda sınavlar değil onlar
-
@bonus benim anlamadığım ptt daha kalifiye adam alamaz mı genel müdürlüğüne 70 yds şartı koyarak?
-
@yasaklı Çeşitli alımlarda eşdeğerlik var belki bunda da olabilir
-
@oznurgunes hiç bir yerde eşdeğerlik yok yökdil sadece akademisyen alımları için geçerli bu çeşitli alımlarda dediğin hangileri bi sayar mısın cahilliğime ver?
-
Yökdil ile Yds kesinlikle eş değer değil. Bunu sadece maarif vakfı denk saydı. O da sanıyorum tecrübesizlikten.
-
Arkadaşlar uzman yardımcısı maaşları be kadar?
-
@attila-the-hun, içinde söyledi: PTT Personel Alımı 2018
Arkadaşlar uzman yardımcısı maaşları be kadar?
*ne kadar?
-
Arkadaşlar kusura bakmayın ama biraz size sitem edeceğim. Yds puanım 80 küsür ve kpss puanlarım da 75-80 arası ben bu sene tek sınava kpss puanlarım düşük olduğu için giremedim. Hiçbir kuruma da çok fazla kpss puan şartı koydunuz düşürün bakayım diye de mail atmadım. Hiçbir yerde de yazmadım. Bu ilanda benim gibiler için fırsat doğmuş, nasıl da acımazsızca konuşuyorsunuz? Ben de biliyodum ydsye zaman harcamak yerine kpss’ye çalışıp 85 üstü puanlarla hiç değilse yazılı sınavlara girebilmeyi ama ydsye de hazırlandım. Lütfen haksızlık yapmaya kalkmayın. Ben bir emekle 80 üstü yds puanı almayı kendime hedef koydum ve aldım. Burada ağlayıp sızlanacağınıza girin siz de alın!! Bir de yökdil de ydsye denk sayılsın diyenler var? Arkadaşlar hiç mi vicdanınız yok yds ile yökdil bir mi?
-
@attila-the-hun sen niye ağlıyorsun?
-
@yasaklı, içinde söyledi: PTT Personel Alımı 2018
@attila-the-hun sen niye ağlıyorsun?
Ben ağlamıyorum sitem ediyorum. Cümleye başlarken de yazdım. Adamlar sana mı soracak neyi nasıl alacağını?
-
@attila-the-hun asıl olan kpss puanıdır yds puanı bunu daha şık hale getirir. uygunsuz üslup sebebiyle düzenlenmiştir