Halkbank uzman yardımcılığı mülakat 2018
-
@gariban-guy ben aynı anda eğitime başlatma ihtimalini hesaba katarak bunu söylemiştim. Geçen yıl aynı anda başlayıp farklı zamanlarda ünvana göre bitmiş. Servis görevlileri 1 hafta uzm yard 2 hafta sanırım müf 4 hafa eğitim görmüş.
-
@essra23 puana göre olamaz hocam çünkü benim arkadaşımla aramda çok fark var. Benimki 8-9 şubatken arkadaşımın 12-13 şubat
-
mülakatlar yarın mı başlıyor yoksa dün başladı mı arkadaşlar hiç kimseden ses seda yok
-
kimse girmedi mi mülakata arkadaşlar?
-
giren arkadaşlar bizi de bilgilendirirseniz seviniriz.özellikle grup mülakatı hakkında
-
@marjinalfaydali kişilik envanteri de grup mülakatı da insan kaynakları mülakatı şeklinde ilerledi. yani ikisinde de kişiliğimizi ölçmeye bizi ve tepkilerimizi tanımaya yönelik süreçlerdi. grup mülakatında 4 tane vaka verildi. önce 15 dk kadar tek başımıza olayları okuyup değerlendirmemizi sonra 20 dk kadar da her bir olayı aramızda tartişip karara bağlamamız istendi. tek başımıza okurken not tutabileceğimiz ve vakaların yazılı olduğu fasiküller dağıtıldı( sonra onları topluyolar). konular hakkında kafanız karışmasın alan bilgilerinizi kullnamanızı gerektiren konular değil . Örneğin A kuruma sahte evrak sundu yönetici B bunu farketti , B ne yapmalı seklinde. Tabi bu kadar düz olaylar değil daha ayrıntılı ve baska unsurları da kapsayan olaylar verildi ben suan hatırlamıyorum. Yani önceden hazırlık yapabileceğiniz bir durum değil. tamamen size sunulan vakalara ve grubunuzdaki arkadaşların yorumlarına göre şekillenen bir süreç ama bence keyifli ve güzel bir tecrübe oldu. herekese başarılar. Bu sırada forum da cok aktif değilim ama görünce yardımcı olmak için yazdım:)
-
@arzuguler hocam cok cok tesekkur ederim
Insallah guzel sonuclar alirsiniz.peki hocam kac kisiydiniz ve sivrilmeye calisan oldu mu? Burbirinin sozunu kesen bozmaya calisan? Yoksa elbirligi ile samimiyetle cozum mu aradiniz? Herkes konustu mu yoksa kenarda sessiz kalan oldu mu? Mesela siz ne kadar vakanin icindeydiniz?
(Bunlar en merak ettigim konular da) -
@arzuguler bir de hocam kisilik envanterini biliyorum.onu pc de mi yaptirdilar size yoksa yine test seklinde kagitta mi isaretlediniz?
-
@marjinalfaydali hocam benim grubumdan 3 kişi yoktu yani biz grup mülakatını 3 kişi yaptık bu anlmada biraz sanslıydık sanırım. bizim grupta işer çok güzel ilerledi, saçma sapan öne cıkmaya çalışan saygısızlık yapan kimse olmadı. farklı fikirler beyan ettik fakat her vaka da ortak bir çözüme varabildik. 3 kişi olmamızdan mıdır yoksa biraz anlayışlı bir grup olmamızdan mıdır bilmiyorum fakat her vakada herkes fikrini söyledikten sonra bir karar oluşturduk biz. tabi 6 kişinin tam olduğu bir grupta işler biraz daha sıkıntılı yürüyebilir çünkü süre bitmeden tüm vakaları ele almak gerekiyor. Bana kalırsa her vaka da bir şekilde fikrinizi beyan edin kimsenin size söz vermesini beklemeyin. örneğin biz 3 kişi yani 3 fikir olmamıza rağmen bazı vakalarda arkadaşlarımın farketmediği detaylar oldu ve bunlarında çözüme kavuşturlmasını sağlamadan bir karar çıkmasını istemedim ve dile getirdim. 6 kiişilk tam bir grupta herkes konuşabilmek adına biraz daha cevval davranabilir bir şekilde fikrinizi mutlaka bilidirin ama dediğim gibi saygı kurallarını unutmayın çünkü odadaki uzmanlar sürekli hakkınızda notlar tutuyor
-
@marjinalfaydali bilgisayarda yaptık hocam . kişilik envanteri yanında bir test daha vardı. vakalar yazılmış her vaka için altta çözümler verilmiş bu çözümleri etkili etkisiz gibi derecelendiriyorsunuz
-
@arzuguler anladim hocam.siz cok sansliymissiniz ki 3 kisiymis grubunuz.gecen senekiler 9 10 kisi girdiklerinden bahsediyor..
10 kisi olsa 20 dk mumkun degil yetmez.
Ben servis icin girecegim ve sayica fazla oldugumuz icin sanirim 6 kisiden de fazla olur vaka calismasi.grup mulakatlarinda girisken olmak ve grubu yonetmek onemliymis ama bunun sinirini kimse cizemiyor.bi muddet sonra kimseye soz vermeyen ,soz kesen herseye muhalefet olan birileri peyda oluyor....oyle olmak hic istemiyorum ama kimsenin de benim konusma hakkimi gasp etmesini istemiyorum.
Insallah benim grup arkadaslarim da anlayisli ve saygili insanlardir.
Peki hocam ortak bir kaniya vardiginizda bunu ik ya kim sunuyor yani temsilciyi siz mi seciyordunuz aranizdan yoksa biri atilip ben toparlayayim o zaman mi diyor? -
@marjinalfaydali hocam ben müfettilşik için girdim tam olan gruplarda 6 kişiydi sizde de öyle olur diye düşünüyorum. biz kararları kimseye sunmadık her vakadan sonra o zaman kararımız şu mudur , böyle mi yapıyoruz gibisinden aramızda konuştuk. ik cılar kesinlikle dahil olmuyor zaten arkada masalarda oturuyorlar. kararı vermek konusunda yine beraber hareket ettik . o söz kesen öne çıkmaya çalışan tipler konusunda gerilmeyin bence o tarz davranısların olumlu bir etki yaratacağını hiç sanmıyorum. ama gruptan kopmayın fikrinizi mutlaka beyan edin
-
@arzuguler Hocam bide en başta bi form doldurdunuz mu cv benzeri
-
@halkbank-ist hayır hocam
-
@arzuguler anladim hocam.cok tesekkur ederim anlattiklarinizi dikkate alacagim.insallah guzel sonuclar almak nasip olur hepimiz icin.
-
-
12-13 ünde hangi mülakat grubundasınız arkadaşlar acil bir durum bvar beni cevaplayın
-
Hangi gün hangi grupta gireceğiniz belli mi orada mı belli oluyor 12-13 ünde mesela kaç grup car
-
@marjinalfaydali hocam kaçıncı grupta giriyorsunuz
-
@arzuguler sizin grubunuz önceden belli miydi kaçıncı grup olduğunuz