VERGİ BORCU DESTEĞİ ACİL
-
Dostlar merhaba herkese iyi geceler. Benim acil bi konuda desteğe ihtiyacım var . 2010 yılında vefat eden dedemden bilinmedik bir şekilde vervi borcu çıktı ortaya. Anneme henüz gelmedi ama diğer kardeşlerinden birkaçına gelmiş. Birinci sorum bu vergi şimdiye kadar zamanaşımına uğramadı mı ? İkinci sorum eğer olduysa nasıl bir yol izlemeliyiz. 7 gün içinde itiraz edicez ama bunun için bi avukata ihtiyacımız var mı ?
-
@mhmt7 Hocam öncelikle geçmiş olsun. Zaman aşımına normal şartlarda uğrar ancak 2014 yılında bir tebliğ gerçekleşmiş olabilir kardeşlerden herhangi birine. Bu da zaman aşımını keser. Bu durumu bir araştırsanız daha faydalı sonuçlar elde edersiniz diye düşünüyorum.
-
Hocam bilinen kimseye daha önce bir şey gelmedi . ama şimdi gelen tebligatta 2013 tarihli de borç görünüyor.
-
deden ev sattı mı ya da bir arsa arazi onu eksik gösterilen tapu harcıdır.
-
Evet satmıştı. Bir de dükkanı vardı onla alakalı da olabilir. Büyük ihtimal borç zamanaşımjna uğradı. Bi avukata sorduk o da zamanaşımına uğradığını ve itiraz edilmesini gerektiğini söyledi ve kendisine vekalet verilmesini istedi. Buraya kadae herşey tamam ancak dava açılcagını ve kişi başı 300 tl gibi bi ücretin çıkacagını söyledi dava için avukatlık ücreti haricinde . ben az buçuk hukuk bilgimle itirazın yazılı ya da sözlü yapılabileceğini ve davaya gerek olmadıgını hatırlıyorum. Yanlış mı acaba ?
-
o zaman eksik gösterilen tapu harcıdır alan taraf kredi çektiyse banka bilgilerinden ortaya çıkıyor boşuna itiraz etmeyin zamanaşımına da uğrama olmaz. Size gelen kağıtta da sanırım vergi dairesine çağırılıyorsunuzdur izahat vermek için ya da borcu ödeme işlemlerini gerçekleştirmenizi söylüyordur.
-
Ödenmesi gerektiği yazıyo ama ev borcu oldugunu sanmıyorum çünkü 3 4 yıl süren bi borç her 2002 den 2006 ya kadar sürmüş işyeriyle alakalı oldugunu düşünüyorum