kursa gitmeyip beylikdüzü tarafında toefl-yds çalışan var mı
-
genel olarak advanced duzeydeyım dıyebılırım
ek olarak nette zaten yeterınce kaynak var.
bu yuzden kursa para vermek anlamsız gelıyor
ancak tek calısamıyorum eger aynı sekılde iyi duzeyde olup yakın cevrede sınava calısanlar var ıse bellı gunlerde starbucks vs tarzı yerlerde kalan bır ıkı ayda konu tekrarı ve soru cozumu yapabılırız -
Yani nasılsınız çalışma yöntemi olarak bilemiyorum ama kütüphane daha mantıklı sonuçlar vermekte, kurs bile zaman kaybı. Hocanız olmadıkça yapmayın bu dediğinizi BENCE. Konular, örnek cevaplar ve yöntemler her yerde, doğru. En azından speaking ve writing için deseniz de bence writing için tek metod eğer kontrol edecek yoksa grammarly veya ginger ile destek almak, yine speaking için TOEFL veya IELTS farketmez listening olarak yaptıklarınızın daha basitini cevapların veya ne varsa haber kanalı vb. ile bir hayli kez telaffuz ile tekrar etmek. Aslında ben de İstanbul'dayım ama ben hoca ayarladım online dolayısıyla kontrolü onlar yapacak. Arada bakarım buraya özelden veya konulardan yazarsanız cevap veririm. Konuşma dilbilgisi ise sadece ister günlük konuşma ister sınavlarda Point of View üzerinden Effortless tarzı (alın demem ama dinlediğiniz haberlerin ve makalelerin zaman ve kişileri değişerek de çalışılabilir) olmakta.
Başarılar...
-
yıne bellı bı sevıyede arkadaslar olursa bırbırımızın acıklarımızı kapatabılırız.
haftada bır yada ıkı calısma yeterli olur. yds ye calısmak toefl a nazaran zaten daha kolay. o yuzden gercekten ısteklı arkadaslar varsa önce bir plan yapıp calısabılırız.
en azından yds den 80 üzerı cıkabılecegımızı dusunuyorum.kisisel olarak listenıngde sorunum yok youtubeda bınlerce deneme var zaten.ortalamam 32/36. akademık vocabulary ım de oldukca ıyı. ancak kötü oldugum bölümlerde var. dedıgım gıbı cıddı dusunen arkadaslarla sınava kadar haftada bır ıkı kez ortak calısma yapabılırız.
-
@hussle bir şey daha dikkatimi çekti. Şimdi TOEFL az zaman dreğiştirmeyin, en kısa yol bildiğin yoldur sonuçta.
Kalana o dili anadil olarak konuşanla konuşarak konuşma tam olarak fluency'i yakalatmaz. Sadece iyi iseniz (speaking de iyi olmak için listening tekrarı, dizileri altyazılı olarak izliyoruz ya mesela aynı diziyi gün boyu izleyip aynen her cümleyi tekrar etmek, audiobook var mesela ya da youtube video aynı şekilde tekrar lazım vb. ). Yine altyazılı izleyerek listening yavaş gelişir, ama 2-3 altyazısız sonra bakalım ne anladım neymiş için ise altyazı açılabilir.
Amerikalı birkaç hoca doğruladı dediklerimi. İngiliz aksanını başta öğrenmek zaten zor ama Zelanda bile anlaşılır olur belli bir süre sonra. Dediklerim her ama her dilde geçerlidir.
-
TOEFL’a bende girecem ama maddi imkansızlıktan giremiyorum çalıştığım halde 200 dolar civarı bir ücreti var tl üzerinden düşününce çok yüksek :’(
-
@impressiveunit olarak dediklerim 6 ay-1 yıl içinde B1-B2 seviyesinden her çeşit adamla arada benzer kelime anlamama sorunu (İngiliz ve Amerikalı arasında da yaşanıyor, mühim değil) dışında çok rahat, ııııı'lamadan IELTS'den yüksek not alabileceğiniz bir yöntem.
Lütfen dizileri altyazısız ve birkaç kez izleyin listening daha çabuk gelişir. Ama sadece çok iyi konuşuyorum ama hatalarım neler acaba ise konuşma dersi işe yarar ama tabi genel konuşma motivasyonu ve rahatsızlığını yenerim abi para da var ise tabi gidin. Zaten dediklerim gibi şeylerin yanında çok hızlı gelişirsiniz.
-
Yds için burada da çalışabiliriz aslında. Sonuçta kelime ezberi yapmak önemli olan.
-
@hgrotius hocam kelime ezberini de kelimeyi cümle içinde gösteren (en az 10 cümle) "Word" şeklinde ya da sentenceyourdictionary mi neydi öyle aratırsanız 70-80 rahat gelir bence. Ben bu yöntemi diğer dillerde yaptım. Dil mezunundan iyi notlarım. 90 üstü alan zaten az diğer dillerden ama ben alacağım inşallah nedeni de oturup makale okumuyorlar. Ben passagework diye bir şey vardı (alın demem, mantığı önemli) oradaki gibi çalışılabilir. Haberler falan dışında YDS, ÜDS soruları nereden alınıyor diye sitelerde yazar. Bence evet yds'de bir konu açarsanız ve kelime+prep /in ile şu with ile şu gibi hatta tersi de şu gibi cümle içinde kullanım dahil çok rahat çalışılır buradan.
-
@impressiveunit bölümünüz nedir?
-
@hgrotius İİBF hocam ama işte iyi bir dil öğrencisiyim (çok dil biliyorum), yeteneksizim ama çalışkanım. Hep yeni yöntemler arıyordum, son araştırmalar bu dediklerim üzerinde idi. Ben de uyguladım, başarılı geldi.
-
@impressiveunit heba etme hocam dil yeteneği. Dış ticaret firmalarına başvur veya menajerlik sınavlarına gir.
-
@hgrotius, içinde söyledi: kursa gitmeyip beylikdüzü tarafında toefl-yds çalışan var mı
@impressiveunit heba etme hocam dil yeteneği. Dış ticaret firmalarına başvur veya menajerlik sınavlarına gir.
dış ticaret firmasında alacagı 1800 + sodexo. o kadarda işe yaramıyor.
-
@hussle başlangıç olarak o kadar ama sonsuza dek öyle gitmiyor