Yeni kamu personel rejimi
-
Malumunuz kamu baştan ayağa yeniden dizayn edilecek, bugünlerde daire başkanı ve altı kadroların durumu ve şartları görüşülüyor. Seçim sonrası yani 2019’da 657 mülga edilip yerine yeni kamu personel rejimi kurulacağı biliniyor. Bu süreçte hangi kurumlar kapatılır? Hangi bakanlıklar birleştirilir? Hangi kadroların şartları iyileştirilir? Gelişmeleri oldukça bu başlıktan yazalım.
-
Hangi kurumlar kapanır bilmiyorum ama yeni kamu personeli rejiminde maaşlar eskiden girenler içinde yeniden belirlenecek ve performansa dayalı ek ücretlendirmeler olacak. Yani çıplak maaşınız daha düşük olduğundan daha düşük emekli maaşı ödemeleri gerçekleşecek.
-
Bağıösız idari otorite ve üniversitelerin yeni devlet yapılanmasındaki yeri ciddi şekilde sorgulamıyor bu dönemde.
-
Ben en çok yargı kısmını merak ediyorum. Yargı bağımsızlığı ve Temel Hak ve Özgürlükler meselesinde ne gibi değişiklikler olacak. Üst mahkemelerin durumu, AYM'nin durumu vs. bunlar hep soru işareti.
-
Ben bu soylediklerinizin hic birisinin olacağını düşünmüyorum seçim sonucunun tahmin edilenden farklı sonuçlanacak kanısındayım.
-
@guyan-gelmiş o zaman da başka sorunlar bizi bekliyor ya Allah kerim.
-
@hgrotius geleceğimizin sakal bıyık muhabbetinden farkı yok.
-
Ben 657 DMK'da kesinlikle değişiklik olmasını bekliyorum. Nitekim bakanlık sayılarının ne olacağı net olmadığına göre A'dan Z'ye çok enteresan değişiklikler bizleri bekliyor olacak.
-
@antimülakat aynen öyle işin kötüsü değişiklikler mevcut durumda çalışanlar da uygulanacak, yani kazanılmış hak filan
-
Yeni sistem de bazı kurumlar direkt Cumhurbaşkanlığına bağlanacak ssm gibi bazıları da CB yardımcılığına sanırım buna bağlı olarak a kadro ve b kadro tanımı da değişecek ve a kadro sayısı şu an 60.000 seviyesinde tekrar 10.000 seviyesinin altına inecek deniyor.
-
Teftiş kurullarına olumsuz yönde bir etki olur mu acaba
-
2019'dan sonra çok enteresan şeyler olabilir. işin kötüsü yukarıda bir arkadaşın da yazdığı gibi kökten değişiklik olacağı için kazanılmış hak vs. hiçbir şey sökmeyecek. bir gecede binbir emekle girilen kadrolar özel sektör hüviyetine dönüşebilir.(bkz: bir gecede cahil kaldık :)) şu an bazı kurumlarda uygulanan ihs, 4b gibi kadrolara dönüştürülebilir 657 ama bu da birçok sorunu beraberinde getirecek gibi. adam kayırmacılık hat safhaya çıkacak hakkınla bir yere gelmek zorlaşacak. işin kötüsü işten atılma gelirse 15 senesini kamuda geçiren bir adam işten çıktıktan sonra ne yapacak? bu gibi sorunlar büyük bir toplumsal travmaya yol açabilir. her şekilde açıkçası ben de geleceği pek parlak görmüyorum ama elde yapacak başka bir şey yok yine de oturup 2018'e çalışıyorum.
-
@sınavuzmanyrd bakanlık merkez teftiş kadrolarına etki etmesi zor ama taşra ve merkez ayrımı keskinleşecek. Taşra kadrolarının daha olumsuz etkilenmesi bekleniyor.
-
Zeybekçi geçen yılki çıkışını yine yaptı, devlette kadro yok özele gidin.
-
Şahsi görüşüm iş garantisi kalkacak ve memurun lojman, çalışma saatleri gibi halklarında köklü değişiklikler yapılacak daha fazla verim alabilmek için.
-
@hgrotius Özele gidelim de özel sektörler iş yerleri kaynayan kazan ne mesai veriyorlar ne servis asgari ucret hakkin ondan bile 3-5 kurus kesinti yapmaya calisiyor patronlar..O kadar cok ofkeliyim ki yazsam kuş kanadi kalem olsa biter..
Şimdi ümitsizlikle dusunurum ve sorarim kendime,Niye üniversite okudum ?Niyeeeee
-
@serkan01 +1 özel sektör bu kadar kötü şartlarda köle arıyorken özele yönlendirmeye çalışmaları
Özel sektör o kadar uçtu ki sınav yapıyor ingilizce mülakat yapıyor grup mülakat yapıyor teke tek mülakat yapıyor sanki yönetici alıcak asgari maaşı verip geçiyor.
Kpss gibi bir sistem kursun düzgün maaş versin razıyız ingilizce içinde yds vb tarzı kendi sınav yapsın 3 yıla istesin vs işine gelmiyorsa eğitim sistemini yenilesinler ingilizce öğretmiyor bu sistem iş hayatına hazırlamıyor insanları.Mühendisler hakkında söylenenlere katılırımda bu onların suçu değil heryerden binlerce mühenedis mezun ediyorsun adam mühendisim diye çıkıyor sonra ona lise mezunu işini yaptırtmak istiyorsun para vermek istemiyorsun beklentiler ile realite başka hepsinin ucu eğitim sistemi ve kararan hayatlar
-
@serkan01 o kadar haklısın ki... Bazen honkong vs gibi kalabalık şehirlerden fotolar atıyorlar insanlar 10 mkare evlerde yaşıyor ama zaten büyük eve ihtiyaçları yok deniyor sebebi 16 saat çalışmak. Ne yalan söyleyim bu nüfus artışı çağrısı özel sektöre git baskısı bana oraya doğru savrulmayı gösteriyor. İstanbul 1+0 evler türedi bunlarda tahminimi doğruluyor.
-
Kamu kurumlarına
-
En çok hangi kurumla yazışıyorsunuz?
-
En fazla muhattap olduğunuz kuruluşlar hangileri?
-
Protokolünüzün olan kurum, kuruluş, bakanlıklar hangileri?
tarzında soruların olduğu anketler yollanmaya başlanmış belli ki 2019 yeni kamu rejimi çalışmaları fizibilitesine başlanmış.
-
-
https:// www. google. com. tr /amp/m. turkiyegazetesi. com. tr/amp/politika/556165.aspx
Bugün de şöyle bir haber vardı. Bazı kurumların adı kapatılma ihtimali olan kurumlar olarak geçiyor.