Yeni kamu personel rejimi
-
@otuzyılsavaşı bakanın aciklamalarini
-
Yeni kamu personeli rejimi sanırım bütün kurumlarda ciddi sıkıntılara yol açacak. Şimdiden memurların genelinde açıklaması yapılan ek 3600 gösterge itirazları dile getiriliyor. Bunun yanı sıra bakanlıklarla ilgili birleşmeler ciddi hantallik yaratacak gibi duruyor. Bugün Türkiyenin en hızlı çözüm üreten kurumlarından biri olan GTB'yi Maliye bünyesine katmak çok büyük problem. 2 bin TL 'lik vergi ziyaı cezasını günlerce yazışmalardan sonra yapan Maliye Bakanlığı ile günde milyon cezanın yazıldığı GTB'yi birleştirmek çok yerinde görülmüyor.
-
@antimülakat zaten akıl karı değil ama o bakanlığı yönetmeye aday mevcut maliye bakanı elinden gelse daha fazla kurumu dahil edecek. Bu düşünce sistemiyle bu kriz zor atlatılamaz diye düşünüyorum. Üstelik gümrük tamamıyla farklı bir yapı ve maliye kafasıyla yönetilemez.
-
@burcuburcu hocam her yıl açıklanan istatistikler Gtb de hızın önemini vurguluyor. Şu kadar saatte şu kadar beyanname kapatıldı, 1 günde beyannamelerin %90'ı kapatıldı. Üç günde tamamı kapatıldı gibi. Hızlı olmak dış ticaretin en önemli dinamiklerinden bir tanesi. Maliye kafasıyla ancak Gine ile falan yarışırız.
-
Uyum khk'ları gelecekti güya. Bugün son bk yapılmış. Khklar toplantı olmaksızın çıkabiliyor mu ?
-
Bu hafta yeni bir hareketlilik bekliyorum.
-
Bugün okuduğum habere göre Naci Agbal ve Mehmet Şimşek ile ilgili durumu Tayyip Erdoğan netleştirecekmiş. Kabinede yer almayabilirler. İlginç bir sonla karşılaşılabilir.
-
@antimülakat memleketimiz için olabilecek en hayırlı tablo olur. Ancak bir potansiyel tehlike mevcut: maliye, ekonomi ve kalkınma bakanlığı! Üstelik gümrük ve turizm de bu bakanlığa bağlı olacak adete küçük bir derebeylik kurulmuş orada. Yönetilebilmesi imkansız!
-
@aliveli en kısa sürede bunun başarısız olacağı nedeniyle hemen meseleden uzaklaşılmalı diye düşünüyorum.
-
https:// www. memurlar. net/common/news/documents/756769/cum.jpg
Söyle bir görsel dolanıyor. İnandırıcı geldi diyebilirim bana. Acaba kurulların işlevi ne olacak ?
-
@isildur bunu ben de gördüm ama fazlaca dağınık ve hiyerarşi ve vesayeti eksik kalmış gibi geldi bana.
-
sanırım bu konunun ciddi ciddi tartışılma zamanı geldi.
-
Bakalım nasıl bir kamu rejimi bizi bekliyor. Fazla kalmadı göreceğiz hep beraber.
-
Bakanlar ne zaman belli olacak bilen var mı
-
@sınavuzmanyrd bir hafta veya 10 gün bir sürede belirlenir diye tahmin ediyorum.
-
İnşallah 657 kaldırılır ozel ve devlet ayrimi bitter. Memurun performansı artar.
-
@haha bi 5 yıl daha beklemelisin ne muhalefet nede MHP o topa girmez,zaten yeni sistemde kimse memurları karşısına alamaz.
-
İlk düzenleme KHK'sı bugün çıktı, yeni bir kamu sistemi kuruluyor ama ortada ne bu nitelikte bir ekip var ne de kurulacak sistemde kim ne vazife yapacak bilen. Kamuya aktarılan tablolarda ne hiyerarşi var ne vesayet sadece bir kaç kurum kuruluş adı yazılmış dönüp duruyor ortada.
-
pazartesi itibariyle bazı şeyler belli olacak.
-
Üst Kurul üyeleri çeşitli bakanlık veya kuruluşların önerisi tarafından önerilip bakanlar kurulunca seçilip müşterek kararname ile atanıyordu şimdi direkt cumhurbaşkanı tarafından atanıyor.