-
-
Ankarada yaşayan biri ve okuyan biri olarak, ODTÜ, HACAETTEPE, BİLKENT kampüslerinin bir öğrenci için bir çok şeye sahip olduğunu söyleyebilirim. Gazi , Ankara ve Yıldırım Beyazıt Üniversiteleri merkezde fakülte fakülte oldukları için kampüsleri çoğu öğrencinin okuduğu fakülteyi içerisinde barındırmıyor. Bu yüzden listeye dahil edemedim.
-
-
Merhaba...
Ygs 1 Basari Sıralamam 426 Bin .Lise ortalamam 81.10 .Gecen sene Bilkent universitesi 50 burslu bilgisayar teknolojisi ve bilisim sistemleri 365 bin ile kapatmis .Okul puanim eklenince bolume girme ihtimalim varmi? Siralama nekadar oynar tesekkur ederim ? (Sitelerden hesapladığım zaman 2016 yılı dışında 2015,2014.2013 yıllarında bu bölüme girebiliyorum.) -
Merhabalar, iyi günler dilerim. Biraz uzun oldu kusura bakmayın.
Bu sene yüksek ihtimalle yine mezuna kalacağım, tercih yaptım ama gelme olasılığı fifti fifti. Liseyi sözel öğrenci olarak bitirdim. Haliyle matematiğim oldukça zayıf. Ancak fen derslerine güveniyorum yani araştırdım ve öyle görünüyor ki düzenli çalışmayla güzel netler çıkabilir. Matematik temelim olmadığından YGS'de türkçe, sosyal ve fene ağırlık verip LYS'de de fen ağırlıklı çalışarak Metalurji ve Malzeme Mühendisliği veya Kimya Mühendisliğini kazanmayı planlıyorum. (Eskişehir osmangazi, sakarya, ktü, selçuk gibi üni.ler)
Netlere bakıldığında matematik yapılmadan bu bölümleri kazanmak mümkün. 1 yıllık bir program çıkardım ortalama 7 ayda tüm fen, sosyal ve türkçe konuları bitecek. Yaklaşık olarak 3-4 aylık bir deneme çözmek için zaman dilimi kalacak LYS Fen için.
Sorum burada başlıyor. Neredeyse sıfır matematik ile mühendislik okumak mantıklı görünüyor mu? Kimya ve Metalurji mühendislikleri daha çok kimya ve fizik ağırlıklı ancak zorunlu matematik dersleri mevcut özellikle ilk veya ikinci yıllarda. Bu mühendisliklerin matematiği çok ağır değil. 1 yıl hazırlık aşamasında matematikte temel atıp bu mühendislikleri okumak mümkün müdür sizce? Özellikle daha önce mühendislik okumuş ancak bırakmış arkadaşlar bu konuya bir yorum bırakabilirlerse çok memnun olurum.
Teşekkürler.
-
-
[Puan hesaplama] ve [sıralama hesaplama] siteleri çok farklı değerler veriyor en güveniliri hangisi ?
puango
puanza
parlakbirgelecek
tahminhesap -
Herkese merhaba
Gazi iktisat ve adalet mezunuyum tyt ile hukuk okumayı düşünüyorum
Kıbrıs mı Türkiye mi
Kıbrıs fiyat olarak uygun gibi ama çekincelerim var sizce ne yapmalıyım -
Yeni sistemin ilk kez uygulanacağı, 2018 yılında sımav tecrübelerimizi bu başlık altında kıyaslayıp iki sistem arasındaki farkları bu başlıkta konuşabiliriz.
-
Bu başlıkta tyt ve yks jonuşalım
-
Arkadaşlar var mı bu konuda bilgisi olan kardeşimin fotoğraf yenilemesi gerek internette elle tutulur bir bilgi bulamadım.
-
Üniversiteye giriş sınav sisteminin yeni adı YKS. Yükseköğretim Kurumları Sınavı. Bu sınav test şeklinde iki test olarak uygulanıyor. Birinci test sınavı TYT yani Temel Yeterlilik Testi (120 soru - 135 dakika). İkinci test sınavı AYT yani Alan Yeterlilik Testi (160 soru 180 dakika). AYT sınavında hesaplanması istenilen puan türüne göre testleri çözecek. EA puanı için (Matematik ve Edebiyat-Sosyal Bilimler 1). Sayısal puan için (Matematik ve Fen Bilimleri 2). ve Sözel puan için (Edebiyat-Sosyal Bilimler 1 ve Sosyal Bilimler 2). Bunlardan her biri 40 sorudan oluşuyor. Yani AYT'de 80 soru çözmek sınav için yeterli. Bizde sizler için bu derslere ait konuları yazdık. İşte yeni sınav sistemi konuları.
-
TYT Soruları Açıklandı !!!!!
-
Arkadaşlar merhaba.
97 doğumlu 20 yaşında bir kardeşinizim. Liseyi açıköğretimden bitirdim, ygs/lys hazırlanmadım.
Şimdi ingilizceye hazırlanayım diyorum, altyapı yok fakat okuduğumu anlayabiliyorum (yabancı dizilerden dolayı).
8 ay kadar zaman var nasıl hazırlanmalıyım yardımcı olabilecek birileri var mı? -
Sayısalım çok kötü meslek lisesinde okuyorum 2 yıllık elektrik mühendisliğinemi girip dgs sınavı ile 4 yııllığamı geçsem çok kararsızım yoksa eşit ağırlıktanmı girsem.İlgi alanıma sözel meslekler daha yakın ama sözeldede fazla bölüm yok
-
Sağlık meslek lisesi son sınıf öğrencisiyim. Türkçe ve sosyalim iyiydi matematikten 5 net civarı, fenden ise biraz çalışarak 11-12 net vs. yaparak 240-250 puana ulaşıp ek puanla birlikte bir sağlık bölümüne gitmeyi planlıyordum ancak işler komple değişti şimdi 2 yıl için sadece 1.oturum sınavına girip Türkçe ve matematik mi yapmam gerekli? Kaç doğru yaparsam bu puanlara ulaşırım yada 2.oturuma girmem lazım mı bu okullar normalde ygs2 den alıyordu şimdi nasıl olacak kafam çok karışmış durumda lütfen yardım edin. 😞
-
2 milyondan fazla adayın beklediği Üniversiteye Geçiş Sistemi'nin (ÜGS) ayrıntıları belli oldu. Sınavlar, 2 günde yapılacak. İlk gün YGS benzeri oturum yapılacak. Sorular ortak lise müfredatından hazırlanacak.
DİL DAHİL 4 PUAN TÜRÜ
Geçen ay Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki akademik yıl açılışında YÖK Başkanı, üniversite sınavlarının değişeceğini açıklamıştı. Bu değişikliğe göre yükseköğretim kurumlarına sınavsız geçiş yok. Adaylar sınava girecek. Ama mart ve haziranda olmak üzere 2 aşamalı ve toplam 5 gün süren, yani 4 aya yayılan YGS ve LYS gibi bir sınav modeli yok. Dil sınavı hariç adaylar 2 günde sınavları tamamlayacak. YGS ve LYS'de toplam 18 puan türü çıkıyordu. Yeni üniversite modelinde dil dahil 4 puan türü olması bekleniyor. Bunlar eşit ağırlık (EA) , sözel (SÖZ) ve sayısal (SAY) puanları olacak. Adaylar bu puanlarla tercih yapacak. Temel Türkçe ve temel matematik her puanda katkı sağlayacak. Bu iki ders sınavın merkezinde olacak. Ama sınav soruları tüm lise müfredatını da kapsayacak.
BARAJ VE BAŞARI SIRASINA DEVAM
Sınavlarda LYS'de olduğu gibi başarı sırası barajı devam edecek. Yani tıp, hukuk, mühendislik, mimarlık ve öğretmenlik programlarına getirilen baraj yeni sınav sistemine de uygulanacak. Bu yeni sınav sisteminin LYS'lerden en büyük farkı puan türlerinin alt puanları olmayacak. Örneğin LYS'de sayısal puan türünde (MF) de 4 farklı puan türü vardı. Adaylar girmek istedikleri bölümlere göre bu puan türleriyle tercih yapıyordu. Örneğin tıp ve mühendislik sayısal (MF) puanının farklı puan türlerinden öğrenci alıyordu. Hukuk ya da işletme yine eşit ağırlık (TM) puanından ama farklı türlerinden öğrenci alıyordu. Bu yeni sistemde ise aynı puandan öğrenci alacak
-
Merhabalar,
Yazının video haline buradan ulaşabilirsiniz
YGS Matematik Ders Programı konusuna buradan ulaşabilirsiniz
Mezuna Kalmak | YGS 110 Binden 5 Bine | konusuna buradan ulaşabilirsiniz
Deneme çizelgesi ve kaynak önerileri
Bu bölümde en sık gelen sorulardan olan matematiğine nasıl çalışmalıyım ? Yaptığım netler şu şu seviyelerde ne yapmalıyım ? gibi soruları yanıtlamaya çalışıyoruz.
Öncelikle hedefimiz Seviye Belirlemek olmalıdır. Her insan farklı olduğu gibi her seviyede farklıdır. Kimisi yıllardır matematik dersi alırken kimisi görmemiş dahi olabiliyor.Bize +30 net yapıyorum ancak netlerim daha fazla artmıyor diyenler olduğu gibi 3-5 net yapıyorum pes etmek üzereyim diyenlerde olabiliyor.
Seviye belirmek tamamen sizin elinizdedir. Herkes kendisini tanır. Kimisi matematik görmüş az çok kulak dolgunluğu vardır ama çalışmamıştır. Kimisi üst seviyelerdedir. Kimisi ise hiç matematik görmüyor. Bunu şu şekilde açıklayabiliriz.
0-10 Net = Temel problemi var. Temel Konulara çalışması gerek.
10-30 Net= Orta halli bilgiye sahip. 30a yakın olanlar üst seviye olmak üzere. 10 12 netler ise çalışmazlarsa her an alta düşebilirler.
+30 Net= Çok fazla söylenecek bir şey yok. Bir çok noktada iyiler. Hedefleri için arttırmak zorundalar.Temelim Yok?
Rasyonel Sayılar, İşlem Öncelikleri vs Üslü Sayılar Köklü Sayılar
Bu arkadaşlar önce temek atmak zorundalar. Peki bu temel dediğimiz şey nedir? Şu konulardır.
-4 işlem iyi derecedeBu arkadaşlar açıyorlar sevikleri bir video kanalını ve bu konulardan dinlemeye başlıyorlar. Ve zaten yukarıdada linkini verdik. Başlangıç seviyesi kaynaklardan bu konularda alakalı 300 400 adet konu başı soru çözüyorlar.
Orta Seviye?
Daha sonra bu konular bittikten sonra bol bol video izleyerek diğer konulara geçiyorlar. Zorlanacaklar ancak ilk öncelikleri video izlemek soru çözmek değil. Konuyu anladıktan sonra başlangıç seviyesi kaynaklardan konu başı 300 adet soru çözüyorlar. Bu şekilde ilerleyen kişiler zaten yukarda matematik programını paylaştık. 2 ay içinde çok sağlam bir temel atacaklar. Ve daha sonra orta seviye arkadaşlar arasına girecekler. Onlar ne yapıyorlarsa yapmaya devam.Temelleri var ancak çalışmayan kitle. Çalışırsa iyi bir şekilde gelişecek kitledir. Bu arkadaşlar için ise matematik programı ile günde 2 3 video izlemeyi öneriyoruz. Öncelik konuları hatırlamak ve pekiştirmek daha sonra orta seviye kaynaklar arasından konu başı 200 soru çözülmelidir.
Üst seviye?Konu çalışmakla vakit kaybetmeye gerek yoktur. İnternet üzerinde konu özetleri bulup aradı bir okuyabilirler. Formül vs hatırlamak için. Öncelik üst seviye kaynaklardan konu başı 250 soru çözmektir.
Net Nasıl arttırılır?
Her seviye için geçerlidir. Çözülen sorular ancak bize hız kazandırır veya bilgi tazeler çözülemeyenler ise yeni +1 net demektir. Bir kavanozda sorular biriktirilmeli ve 3 günde bir bu sorular kendi çabasıyla çözülmeye çalışılmalıdır. Bir başka kişiye sorma gereği yok. Zaten seviye arttıkça 2 hafta önce çözülemeyen sorular çözülecektir. Bunu yapmayan kişinin net arttırması çok zor olacaktır. Bu taktik ile %100 verim artışı garantidir.Deneme Çözmek?
Başlangıç seviyesi - deneme ile sadece vakit kaybedecektir. Bunun için deneme çözmeye ihtiyaçları yoktur.
Orta seviye - arkadaşlar 3 günde 1 kapsül denemeler çözmelidirler. Gerekirse 2 günde 1 e düşürebilirler. Deneme çizelgesi kesinlikle doldurulmalı ve motivasyon sağlanmalıdır.
Üst seviye - Günde en az 1 kapsül çözmeleri şarttır. Zaten konu gibi dertleri yok çizelge doldurularak tek işleri soru çözmek olmalıdır.
Faydalı olabilirse ne mutlu. Herkese iyi çalışmalar.
#ygs
#ygs2018
#lys
#lys2018
#matematik
#sondersakademi
#2018tayfa
#mezun
YKS SINAV KONULARI
-
Üniversiteye giriş sınav sisteminin yeni adı YKS. Yükseköğretim Kurumları Sınavı. Bu sınav test şeklinde iki test olarak uygulanıyor. Birinci test sınavı TYT yani Temel Yeterlilik Testi (120 soru - 135 dakika). İkinci test sınavı AYT yani Alan Yeterlilik Testi (160 soru 180 dakika). AYT sınavında hesaplanması istenilen puan türüne göre testleri çözecek. EA puanı için (Matematik ve Edebiyat-Sosyal Bilimler 1). Sayısal puan için (Matematik ve Fen Bilimleri 2). ve Sözel puan için (Edebiyat-Sosyal Bilimler 1 ve Sosyal Bilimler 2). Bunlardan her biri 40 sorudan oluşuyor. Yani AYT'de 80 soru çözmek sınav için yeterli. Bizde sizler için bu derslere ait konuları yazdık. İşte yeni sınav sistemi konuları.
-
İlk kez üniversite sınavına hazırlananlar, mezun olarak yeniden üniversite sınavına hazırlananlar ve ikinci üniversiteyi okumak isteyenler bu başlıkta yeni sınav sistemi YKS hakkında detayları sorabilir. Öğrenmek istediğini öğrenebilir. Bakalım bu sınav sistemini de kaç sene kullanabileceğiz.
-
YKS MATEMATİK KONULARI https://www.tercihiniyap.net/haber/2018-yks-matematik-konulari
YKS TÜRKÇE KONULARI https://www.tercihiniyap.net/haber/2018-yks-turkce-konulari
YKS EDEBİYAT KONULARI https://www.tercihiniyap.net/universite/2018-yks-edebiyat-konulari
-
YKS TARİH KONULARI https://www.tercihiniyap.net/universite/2018-yks-tarih-konulari
YKS COĞRAFYA KONULARI https://www.tercihiniyap.net/universite/2018-yks-cografya-konulari