Uber’e sahip çıkalım.
-
O sözü edilen konuşma ile devlet tüm yargi kolunu kullanarak harekete geçmiştir umarım aksi halde sarı renkte görünen bilmem kaçıncı terör örgütü ile basbasayiz ve umarım meclis bu terör örgütünü koruyucu kararlar almaz. Bildiğin mafya gibi demeçler vermişler, bu kabul edilemez. İnsanımıza bile yakışmıyor ama malesef ki tekellesmis bir örgüt var. Nasıl kırılır bu örgüt, tez zamanda kurtuluruz ins
Tabii ki iyi taksiciler de vardır. Bu tarz üslub, konuşma tarzını onaylamayip işini hakkıyla emek parasını kazanan kesim hariç diğerleri çoğunlukta olduğu için sanırım artık taksiciler diyip sinirimizi ortaya koyuyoruz. -
Sana ne diyeyim laftan anlamıyorsun taksici değilim diyorum akrabam var hakaret etme diyorum sen kalkıp bana da hakaret ediyorsun buradan yazmanin anlamı yok
-
bilmeyenler için:
UBER, bir akıllı telefon uygulamasıdır. Telefona yüklendikten sonra kullanıcılara gidecekleri yerlere kadar eşlik edecek ulaşım aracını tespit etme, bulma, çağırma, fiyatını ve güzergahını belirleme hizmeti vermektedir.UBER, dünyada İstanbul ile birlikte 315 şehirde hizmet veriyor. Yaklaşık 1 yıldır İstanbul'da da kullanılıyor.
UBER'in sarı taksilerden farkı nedir?
- Binmek istediğiniz araç türünü seçebiliyorsunuz
- Araçlar her zaman son model ve klimalı.
- Kısa mesafe gidebiliyorsunuz
- Araç içi ücretsiz ikramları mevcut
- Araç içi radyo sizin kontrolünüzde
- Şöför seçebiliyorsunuz
- Şöforleri puanlayabiliyorsunuz, düşük puanlı şöforlerin UBER sürücülüğü iptal ediliyor. Böylece kalite hep yüksek tutuluyor.
- Bilinenin aksine, yüklü miktarda vergi veriyorlar.
-
@yasaklı çok güzel anlatmışsınız teşekkür ederim. Benzeri bir olayı kırşehir'in yerel bir otobüs firması ve kamilkoç arasında yaşadık daha önce. Yerli firma kamilkoç israil firması binmeyin vs yırtınıyor, genç bir arkadaş dedi bu kadar yırtınacağınıza kendinize biraz çeki düzen verin, araçlarınızı temiz tutun, muavin ve şoförlerinize belirli standartlar koyun demişti. Sorun neden biz tercih edilmiyoruz demekte sanıyorum.
-
Uber'e bunu yapan, her yere metro hattı dendiğinde neler yapar. Bu taksicilik mesleğinde hatlara verilen fahiş fiyatlar devam ettikçe sorunların aşılması kolay değil. Vatandaş elbette taksiye taksimetreye bakmaksızın rahat rahat binemiyor. En ufak mesafeler için ciddi bir maliyet söz konusu oluyor.
-
@antimülakat yalnızca yüksek fiyat değil ki sorun özellikle İstanbulda taksi beğenmediği müşteriyi almıyor. Taksici lobisi yüzünden şehirde en son 1996 yılında taksi plakası arz edilmiş o tarihten sonra yapılmamış veya yapılamamış.
-
Uber ve Bi Taksi uygulamaları İstanbul için mükemmel uygulamalar. Hele de İstanbul'a yabancıysanız benim gibi inanılmaz kolaylık sağlayan uygulamalar.
Kısa mesafeyi dert etmiyorlar.
Özellikle bazı bölgelerde taksiciler sabıkalı kişiler. Bi Taksi'yi bilmiyorum ama Uber'de sabıkalı çalışan yok.
İki uygulamada da gideceğim rotayı,ödeyeceğim ücreti yaklaşık olarak görebiliyorum. Uber'de hep altında ödedim. Üstünde ödeyenler de var. Uber'de katlı fiyat olabiliyor yoğunluğa göre ama haber veriyorlar öncesinde.
Eğer taksiciler bir sekilde hep kandırmaya çalışmasa;kısa mesafe deyince surat yapmasalar,reddetmeseler; fiyat hakkında yalan söylemeseler; yabancı olduğunu anlayınca yolu uzatmasalar Uber'e ilgi bu kadar olmazdı. Keşke Ankara'da da yaygınlaşsa. Ankara'da da aynı sorunlar var.