Hukuk taban puanları 2018 YKS
-
Merhaba, hukuk okumak istiyorum, hukuk taban puanları araştırdım ama sistem çok değişti. YKS hukuk puanlarını nasıl etkiler artar mı azalır mı? Benim herhangi bir devlet üniversitesi hukuk okumam için tahminen kaç yapmam gerekir?
-
okuma git meslek edin meslek kurslarına git. ha şimdiden referansını ayarladıysan oku çok rahat hakim savcı olursun...
-
@hukuklover ben de sistemin değiştiği sene sınava girmiştim, sistem değilikliği adayı pek etkilemiyor ona göre hazırlık sistemi geliştiriyorsun. Hukuk taban puanları ve başarı sıralamaları da yeni fakülte açılmazsa önemli bir değişiklik yaşamayacaktır.
-
şu an bıle cok varken sen mezun olana kadar tonlarca hukuk mezunu olacak aklında olsun.
-
@hukuklover hukuk okuyacaksan sağlam sinirlere sahip olman gerek genç arkadaşım. Öncelikle üç beş hukuki kavram duyup kendini hukukçu sananlar çıkacak karşına, ardından avukatlar haramzade tayfası çıkacak, diğer taraftan hukukçunun karşısındaki siyasi baskı sıkacak canını.
Bunların arasında en az üzülmen gereken mezun sayısı. Eğer kendini yetiştirmeye kararlıysan önce dil ardından uzmanlaşma girersin bir uluslararası hukuk firmasına kazanırsın paranı. Ama devlet çarkına bel bağlama bizim gibi benim devremde kafasını çalıştıranlar euro üzerinden alıyor maaşını çok değil 5 sene oldu mezun olalı... -
@aliveli hocam eskiden 3 adet tm puani farkli agirliklarla hesaplaniyordu. Su an sadece 1 tane tm puani var. Her bolumun siralamasa degisecek.
-
@arocey biraderim mezuna kaldı ondan dolayı duymuştum bende ama kişilerin tercihlerine göre çıkarabiliriz. Mesela zirve galatasaray, bilkent, tobb hukuk akabinde boğaziçi iktisar, işletme ardından hukuk psikoloji diye sıralanır bu noktada kontanjanlarda fikir verebilir ama tabiki bu sene geçen seneden daha zor olacak.