Emlak balonu ne durumda?
-
Sağlık bakanlığı da kiraya çıkarılan bakanlıklar arasında yerini aldı çok şükür. Bakalım şehir hastaneleri kirada, bakanlıklar kirada heralde en son bizlerde evimizden zorla kiraya çıkacağız.
-
@aliveli bu dönemde ev fiyatları düştüğü ve piyasanın dar boğazdan geçtiği sıklıkla dile getirilir oldu. Var bu işte de bur hayr.
-
@antimülakat ev fiyatları ne olur onu bilmiyorum ama dövizin bu kadar yükseklerde olması hiç iyi değil !
-
@maverick kardeş sen dış güç müsün neden milleti kışkırtmaya çalışıyon?
-
@aliveli faiz lobisi de olabilir
-
@maverick Töbe de bizim foruma nerden musallat oldun sen ya
-
Konut faizi kredi oranları ile ilgili çalışma başlatıldı. Devlet belirli bir kısmını karşılama taahüdü altına girmeye çalışacak.
-
Yapılan teşvik konut piyasasına hareket vermekten çok uzak. Muhtemelen çöküşü de geciktirmeyecek.
-
valla bu gidişata göre bir de 2019'da abd ile iran karışacak diyorlar o zaman vay halimize.
200 bin lirayı altın yapıp kenara koyarsanız 400 bin liralık evi yakın zamanda alabilirsiniz.
az sabır.
2015 yılından beri döviz çok hızlı yükselirken ev fiyatları bu seneden itibaren o hızla düşecek.
-
KDV indirimi yapılacaktı en son ama @kartel06 arkadaşında dediği gibi çöküşün önüne geçilemeyecek çünkü halen fiyatlar çok yüksek ve talep yaratmaktan çok uzak bu gidişle yapılan projeler de elde patlayacak gibi..
-
@bad1905 hocam eryamanda sıradan ev emin olun öyle lüks falan değil 3+1 daire 350 bin 400 bin bandında. Bu piyasanın arz talep dengesinin bu seviyede kalması çok düşük ihtimal.
-
@kartel06 hocam doğrudur aynı şey istanbul için de geçerli yani napsın bu millet döküntü evlere 300 bin 400 bin nasıl ödesin bu şekilde sürdürülmesi imkansız eğer bu şekilde devam ederse de zaten bizde emlak kredilerinden ötürü kriz yaşarız bunun sonu bu olur yani..
-
Aynı sıkıntıların otomobil sektöründe olduğunu da biliyoruz. Anlayamadığım bu wolksvagen niye 3-4 ay sonraya sıra veriyor.
-
Ankarada Eskisehir yoluna bakarsnız bir sürü cam giydirilmiş rezidans is merkezi var ama içlerinde çok az işyeri var. Boş kalan plazaları zarardan kurtarmak için adliyeleri başkentin 4 bir yanına dağıtıp vatandaşı/avukatı mahvettiler. Zarardalar ama gercekten hayret ediyorum hala ev/işyeri kiralarının fiyatları çok yüksek.
-
@soulofnight hocam ihaleye girmek için ev kiralama şartı var...
-
@kartel06 af buyrun benim yazdığımla alakalandıramadım sizinkileri
-
@hgrotius otomobil zaten apayrı bi dünya hocam ve buna rağmen konuttan bile daha çok talebi var ama onunda patlaması yakındır yani..
-
@soulofnight hocam şimdi diyelim bir ihale almanız gerek. Belirli rezidanslardan boş konut kiralama şartı var, bu şekilde boş konutlara kira geliri sağlanıyor malesef artık herkes tarafından bilinen bir gerçek...
-
@kartel06 evet ancak kimse ihaleye de katılmıyor olacak ki plazalar bomboş.
-
@soulofnight ama kiraları alınıyor olabilir.