Az kişinin bildiği kaliteli filmler
-
Uğultulu tepeler...
Ralph Fiennes ve Juliette Binoche oynuyor.
Emily Bronte nin eserinden klasik roman uyarlaması. Ev hizmetlerinde çalışan küçük çingene çocuk Heatcliff'in evin kızına beslediği büyük ve umutsuz aşk ve sonucunda ömrünü intikam almaya adaması ve bu yolda ne kadar acımasız olduğu anlatılır.Filmin bütün çevrimleri arasında bence iyi HeatCliff ,Ralph Fiennes dir. -
İnvictus - Yenilmez : Bir biyografik drama filmidir. Filmin başrol oyuncusu Morgan Freeman, Nelson Mandela'yı canlandırıyor. Ragby nedir? Üzerine yeniden düşündüren bir film.
-
The Fighter (Dövüşçü) : İki kardeşin bir araya gelerek yeniden ailelerini toparlaması anlatılıyor. Tabi ünvan maçı sonrası bu sağlanmaktadır. Christian Bale ve Mark Walhberg ikilisinin izlenir tatda filmi.
-
21 - Blackjack : Kumar, para, aşk ve kazanırken kaybetmeye dair herşey bu filmde bulunabilir.
-
Hep yek 1 ve hep yek 2 filmleri. İki arkadaşın başından geçen maceralar anlatılıyor, tarz olarak cem yılmaz komedileri gibi küfürlü +13 diyebiliriz. Gayet komik, espriler vs çok çok iyi.
-
daha önce yazmıştım (hatta yazdığım son yorum da olabilir) THE SHINNING (1980) gerçek bir klasik. 80'lerden beri izlediğiniz bütün gerilim-psikolojik dram filmleri bu filmden tutam tutam bir şeyler alıyor ki hala tüketemediler bu zengin kaynağı.
bir de MUNICH var. bunu bilmeyen azdır ancak terör örgütlerinin ve suç şebekelerinin çalışma yöntemlerini kısmen de olsa idrak edebilmek için başarılı bir film. -
Karpuz kabuğundan gemiler yapmak (Ahmet Uluçay)
Rahmetli Ahmet Uluçayın sinemaya olan tutkusunu otobiyografik denebilecek bir tarzda beyaz perdeye yansıttığı müthiş filmi. Ayrıca memleketim olan Kütahya'nın ve dolayısıyla Ege şivesinin ilk defa doğru olarak yansıtıldığına bu filmde şahit oldum.Mutlaka izlemenizi tavsiye ederim. -
Sarmaşık
Yerli azkişinin bildiği söylenene göre oldukça başarılı bir film. Ben de henüz izlemedim, bakakım sabırsızlıkla bekliyorum. -
The man from earth
-
Good Will Hunting-1997
Etkileyici bir başarı öyküsü.
-
@aliveli hala izlemediysen vakit kaybetme derim.bir metafor bu kadar güzel kullanılır, düzeni bu kadar kapalı anlatıp bu kadar açık olabilir bir film.
-
@buseneatanıyorum ilk cümlenizi okuyunca olumsuz konuşacaksınız sandım izledim gerçekten iyi bir film ama bazı noktalar daha iyi olabilirmiş.
-
El cuerpo (Ceset)(2012) - Adamın eşi ölür,cesedi morgdan kaybolur,olaylar gelişir.İspanyol yapımı kaliteli bir gerilim filmi. Life of David Gale(2003) - Bir iftira sonucu idam cezasına çarptırılan adamın hikayesi.Başrollerde Kate Winslet ve Kevin Spacey var.Sonu efsanedir.
-
@charizard detay vermeniz çok güzel, sadece isim yazıp geçince insanın izleyesi gelmiyor.
-
The Hunt
Big eyes
Changeling
Her
The lovely bones -
Jeepers Creepers 3 çıktığından haberim yoktu.Serinin 2.filmini beğenmiştim bakalım 3 nasıl..Korku filmidir 23 yılda bir gelen acımasız bir yaratığı konu alır
-
the life of david gale, bir kevin spacey filmi imdb 7.6
-
Plain Soleil -Kızgın Güneş 1960 yapımı Alain Delon .
Bu kadar eski filmde izlenir mi demeyin arkadaşlar .Aklınızda yer edecek emin olun .
Hatta tavsiye de edeceksiniz
Bu filmin konusu ,Matt Damon un Yetenekli Bay Ripley filmiyle aynı.Ripley in cinayetlerini anlatan bir kitap uyarlaması.İkisini de arka arkaya izledim.Ancak Matt Damon,Delon un yanında gerçekten çok gölgede kaldı. -
Schillerin listesi muthis bir dram
-
Contratiempo 2016