ALIM YAPMAMAK İÇİN ERKEN SEÇİME GİDİLİYOR
-
Anlaşılan devlet alımları 2 ay sonra seçim akabinde ''TAMAMEN'' rafa kaldırılacak, seçimlerin apar topar yapılmasının Başka Bir izahı yok çünkü. Sadece Alımlar durmayacak, devlet memurlarının ''zırhı''-657- de rafa kaldırılacak. Milyonlarca işsiz TÜRK GENCİ'ne geçmiş olsun.
-
@patakute hayatımda bu kadar boş bir yorum görmedim.
-
@patakute abi naptın sen ? Yeni ayak oyunlarından biri de bu mu yoksa...
-
@patakute büyük resmi gördük, güzel resim, iyi çizim.
-
@burcuburcu Alımlar neden olmuyor yaa diye bana gelme ama burcuburcu
-
@patakute hocam neden sana geleyim ne bileyim yetkili birine falan sorarım ama sırf alım yapmamak için seçim yapmamakta abartılı bir fikir gibi göründü gözüme
-
@burcuburcu Ya şu ana kadar seçimler hep ''alım bahanesi'' olmuştur, son 3-4 sene de zaten nerdeyse alımlar durduğuna göre işsizlerin elinde bir seçim dönemi kalıyor, bu bile 2 ay sonra artık olmayacak, bunu belki abartılı bir dille getirdim ama hakikat ortada. geçmiş olsun.
-
Patakute dalıp milleti umutsuzluğa, galeyana getirmek de neyin nesi? Sizi ciddiyete davet ediyorum @patakute
-
Amarıga’nın oyunu diyecem ama erken seçimin faydaları arasında düşünülmüş olabilir. 2019 sonrası da zaten memur şartları kötüleşeceği için bu kadar talep olmayacak.
-
@hgrotius memur şartları neden kötüleşsin hocam açıklar mısınız
-
Yahu herkesçe bilinen bir gerçeği erken seçim sonrası alımların büyük kısımda duracağını belirttiğim için resmen dalga konusu olmuşum. BİR şey yapılacağına ''amariganın oyunu, büyük resim'' falan bu kafayla devam edin. İlanlar gelir, bekleyelim hep birlikte.
-
@iktisadii34 hocam ucuz iş gücü arzı gibi bir ekonomi programımız var daha önce bakanlar tarafındanda dile getirildi herkes memur olmaya çalışıyor vs şeklinde. Bu kadar nüfus artışına insanların itilmesi, üniversite sayısının çoğaltılmasıda unu doğruluyor zaten.
-
@patakute yok hocam tek sebebi bu olmasada bu da araya sıkıştırılmış olabilir.
-
Alım yapmamak için seçim yapılması fikri kulağa saçma geliyor ama seçim olacağı için alımların bekletilmesi ve seçim sonrası da gerçekleşmemesi fikrinin ben de kabul ediyorum. Ekonomik olarak iyiye gitmiyoruz. Döviz kurları ve enflasyon da ortada, şu anki büyüme çok sürdürülebilir değil. Zaten ekonomi haberlerini okursanız, yakın zamanda gelebilecek bir krizden de bahsediliyor. Hatta başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek de ağzından birkaç bir şey kaçırdı da sonrasında istifa etti diye haberler çıktı. Cumhurbaşkanımız bile Imf'den borcu altınla alalım gibi bir açıklama yaptı. Sanırım yakın bir zamanda ekonomik bir kriz ya da en azından bunalım geliyor. Böyle bir şey de gerçekleşirse yapılacak ilk hamlelerle daraltıcı para politikası ile kemerler sıkılır. Tabi sonuç olarak da kamu personeli alımları da ciddi etkilenecek demektir. Sonuç olarak seçimler sonrası alımlar azaltılabilir diye düşünüyorum. (Bu benim fikrimdir ve herhangi bir bağlayıcılığı yoktur.)
-
Peki güvenlik soruşturması devam eden henüz açıklanmayan alımlar için erken seçimin etkisi noktasında ne düşünüyorsunuz ?
-
Linç is coming
-
Devlet memurluğunun trend olduğu dönemlere bakın hep ekonominin sıkışık olduğu, enflasyonun arttığı, ülkede belli başlı bazı sıkıntıların olduğu zamanda memurluk hep ön planda olmuş. Ekonomideki iyileşme arttığı zaman tekrardan memuriyete olan talep azalacak zaten. Ekonomi iyi olsun isteyen memur olsun. Şimdi isteyen istemeyen herkes memur olmaya çalışıyor çünkü.
-
@baumol Dostum memurluk trend değil, işsiz milyonlar var. çaresizlikten dolayı, yoksa kimse 2 bin küsür tl'ye hayatını adamayı istemez.
-
@patakute ben de onu anlatmaya çalıştım zaten. Şu an bu kadar gözde olmasının sebebi bu.
-
Düz düşünelim , mesela guy ilanı 2017 Nisa’nda geldi , biz şuan 2018 nisandayız , üzerinden bir sene geçti , geçmişteki tecrübeler ve mantık ilanın birkaç ay içinde gelmesi gerektiğini söylüyor haaa erken seçim bu ihtimali bir adım daha güçlendiriyor .. siyasi parti oy maksimiszayonu yapmak için seçmenin fayda maksimizasyonunu gözetmeli .. bizim faydamız da sınav ilanından ibaret .. ben mayıs ortasına kadar ilan en azından guy ilanı geleceğini düşünenlerdenim