MALİYE UZMAN YARDIMCILIĞI VE DEFTERDAR UZMAN YARDIMCILIĞI BİLGİ PAYLAŞIMI
-
5-Mali Hizmetler Uzmanlığı: Maaş yönünden Defterdarlık Uzmanlarından bir tık öndedir. Bakanlık merkezde görev yapmasına rağmen Makam görev tazminatı almayan tek merkez uzmanıdır. Gelir uzmanından, defterdarlık uzmanından, denetim yetkili def uzmanından iyi bir kadrodur. Ancak maliye uzmanı ve vergi müfettişliğinin altında bir kadrodur. Maaş 1/4 ü için 4.500 TL civarında iken emekli olduklarında defterdarlık uzmanı kadar maaş alır.
-
@deniz-k çok güzel bilgiler vermişsiniz hocam çok teşekkürler
-
6-Ayrıca gelir ve defterdarlık uzmanlığını kazandıysanız amacınız muhakkak ders çalışarak daha kariyerli bir meslek sınavını kazanmanız olmalı. Ancak görev yaptığınız yer ailenizin yanı olurda rotasyona tabi olmayan bir görevde kalırsanız ve sizin için lise mezunu, yerine göre kültürü sizden daha az olan şeften emir almak zorunuza gitmezse bu uzmanlıklar da sizin için cazip olabilir.
7-Gelir uzmanlığınız kazanırsanız il merkezinde vergi dairelerinde ders çalışacak zaman bulamadığınız gibi, akşam yorgunluğunda evde de ders çalışmanız sizin için imkansız hale gelebilir.
8-Denetim yetkisiz defterdaralık uzmanının ders çalışması için de aynı şeyler geçerlidir. Ancak denetim yetkili defterdarlık uzmanlığını tercih ederseniz kendinize ders çalışmak ve daha iyi sınavları kazanmak için olanak tanımış olursunuz. Zira ben yardımcılarıma daire içinde zorla sınavlara yönelik ders çalıştırıyordum.
9-Şu anki aklım olsa 2000-2004 Yılları arasında sınava giren ve görevi gereği tüm memurların aldığı maaşı inceleyen biri olarak bugün sınavlara hazırlanacak olsam kariyer sıralaması olarak şu tercihi yaparım:
1 Sayıştay denetçisi
2-İdari Hakim(sadece 20-25 arası şehir merkezinde görev yapar)
3-Adli hakim savcı ilçelerde bile görev yapar.
4-Akademik personel(Kast sistemine razıysanız 1/4 prof olunca 6500-7000TL maaş alırsınız)
5-Maliye Müfettişi, Hesap Uzmanı(Vergi Başmüfettişi)
6-Diğer Bakanlık Müfettişleri
7-Bakanlık Merkez Uzmanları
8-Maliye Bakanlığı merkez uzmanları
9-Mali Hizmetler Uzmanı Bakanlık Merkez
10-Denetim Yetkili Defterdarlık Uzmanı
11-Denetim yetkisiz defterdarlık uzmanı,
12-Gelir Uzmanı
13-İl Planlama Uzmanı
14-Mali Hizmetler Uzmanı Taşra(Ünv. ve Mahalli İdareler) -
guy geldi vmy geldi artık sıraya assolistlerde mi ne dersiniz? yok mu duyumu olan kpss öncesi ilan gelir diyen
-
@totti Şu yazıya bi insan neden eksi verir anlamak güç. Neyse acaba bu iki ilanda gelcek mi onlarında gelmesi halinde kötü başlayan bi sene kısmen güzel tamamlanmış olacak.
-
@atiba hocam piyasada anlamlandıramadığımız şekilde eksi'ciler türedi
-
Bi duy gelsede vmynin artıklarını toplasa yahu
-
Sevgili yöneticiler @paretowilfredo @Antimülakat @aliveli MUY ve DUY sınavları ile ilgili bir duyum var mı?
Bir duyum yoksa da sizce kpss 2017 sonuçları açıklanmadan gelme ihtimali nedir?
Teşekkürler
-
@Keymarsh hocam maliyeden 2017 öncesi başka ilan zor gibi
-
@Keymarsh hocam net olmamakla birlikte ben bunlarla ilgili referandum sonrası bir gelişme bekliyorum. Umarım kpss sonrasına kalsın demezler tabi burada referandumu da bir görelim yine değerlendirelim durumu. Sayı konusunda çeşitli söylentiler var ama yine MUY için yüksek rakamlar geçmiyor, 50 ve altında olacak gibi duruyor.
-
Cevaplarınız için teşekkür ederim @aliveli ve @Antimülakat inşallah ilanlar gelir özellikle MUY en çok beklediğim ilanlardan biri