MİT KARİYER TOPLANTISI
-
Arkadaşlar sizlere açık ve seçik olarak bir şey soracağım.Önceki yazılanlarada bakıyorum.Ancak,herkesin süreçten şikayetçi olduğunu gördüm.Ben bu şanlı kuruma kendi adıma ne bir cv bıraktım,ne bir başvuruda bulundum,ne de bana dönüldü.Şahsi olarak hiç bir bağlantım yok.Ancak bu şanlı göreve talip olanlar neden bu kadar şikayetçidirler? Bunu anlamış değilim.Lütfen beni bağışlayın.Hem kurumda çalışmak istiyorsunuz,hemde süreçten şikayet ediyorsunuz.Bana biraz ilginç geldi.Kaldı ki MİT ten bahsediyoruz.Bence daha dikkatli davranmalısınız.İnşallah hayallerinize kavuşursunuz.Kolay gelsin ...
-
@y-ayrancı_ogz01 Beni de başvurmadan çağırdılar ama böyle olması yanlışa yanlış dememe engel değil. Herkesin durumu aynı değil, hali hazırda işi olanlar rahatça bekleyebilirler ama ben iş bulamadığım için stres sahibi oldum. O sıralarda toplantıya çağrıldım ve çok umutlandım. Sonraki süreç malum. Böyle olunca daha kötü etkileniyor insan çünkü belirsizlik iğrenç bir şey. İşsiz olduğum için başıma bir sürü şey geldi. Özele gireceği için buraya yazmak istemiyorum.
MİT'in alacağı elemanı derinlemesine incelemesi normal ama süreç söyledikleri tarihin 5-6 katı uzun sürüyorsa bu kadar fazla kişiye çağırmaları da ayrı bir yanlış. -
Bu sınavlara kadınlar ayrı olarak mı davet ediliyor?
-
@rrrrrr Davet edilenler zaten incelenmiş olmuyor mu hocam ?
-
@NeverLetGo Çağırmadan baksalar bile çok derinlemesine baktıklarını zannetmiyorum çünkü yasal engeller olabilir. Oraya gittiğinizde zaten kendi bilgilerinizi kendiniz dolduruyorsunuz ve bir nevi her yönüyle araştırılmayı kabul ediyorsunuz. Bence bunların sıkıntısı fazla kişi çağırmalarında.
-
arkadaslar mit kariyer toplantisina cagrildiniz neden geri aranmadiniz siz zaten burada sinifta kaldiniz kendinizi desifre ettirmekle ve kontenjana giremediniz bu bu kadar basit liyakat ve kontenjan ile skala cetveli var devlet dairelerinde 15 tmmz hain darbe girisiminden sonra senin puanin 76 dir digerinin puani 98 dir.
-
arkadaslar mit kariyer toplantisina cagrildiniz neden geri aranmadiniz siz zaten burada sinifta kaldiniz kendinizi desifre ettirmekle ve kontenjana giremediniz bu bu kadar basit liyakat ve kontenjan ile skala cetveli var devlet dairelerinde 15 tmmz hain darbe girisiminden sonra senin puanin 76 dir digerinin puani 98 dir. (mit ile baglantm yoktur hicbir sekilde sadece mantik yurutmus bulunmaktayim konuya)
-
@ahsenyaramaz valla beni eleyecekleri en son konu ketumluk olur. bu konuda çok iddialıyım fakat kurumun takındığı tavır ve ne olduğunu anlayamadığım süreç beni bunları söylemeye itti, en nihayetinde ben de insanım. tabii kurumla ilgili umudum biraz fazla olsaydı belki yazdıklarımı yazmazdım ama başıma gelen onca şeyden sonra bırakın da yanlışa yanlış diyebileyim.
-
Genel olarak tüm arkadaşlara söylüyorum.Hepiniz sınıfta kaldınız. Ketumiyet en son eleneceğim nokta diyorsunuz. Gelmişsin burada 140 bin görüntülenmeli konu içerisinde "vay efendim çağrılmadım,vay efendim şu kadar sene geçti , haber alan yok mu " gibi yorumlar yapıyorsunuz.Bu kuruma başvuru yapıyorsanız yapmamış gibi olacaksınız. Sizi mülakata davet etmeleri " gel başla " demek olmadığı gibi sürecin uzun olması da gayet normaldir.Buradan gelecek haberle işe girememek vs bahane sen işini gücünü eline al çağrılırsan gidersin. Ketumiyete örnek vereyim teşkilatta uzun yıllar hizmet eden bir şube müdürünü öz abisi dahi uzun yılllar boyunca,yaklaşık 25 yıl , başka bir devlet kurumunda memur olarak çalıştı olarak biliyor. Ketumiyet tam olarak budur. Adını "rrrr" yapınca yada herhangi bir isimle burada yorum yapınca zannediyorsun ki ketumiyeti ihlal etmedim. Özgeçmiş bırakma alanındaki konuyu özetleyen mesele ile durumu sonlandırayım "Başkanlığımız tarafından özgeçmişlerin gizliliğine yüksek hassasiyet gösterilmekte olup adaylardan da aynı hassasiyet beklenmektedir."
-
@HasanTahsin Bravo yaa, ben bunları hiç düşünmemiştim, şu an baya bir aydınlandım. Artık uzun uzun açıklama yapmak istemiyorum. Sürecin uzun olmasıyla ilgili düşüncelerimi önceden belirttim. Bütçesinin önemli bir kısmı insan kaynağına giden böyle bir kurumdan daha makul işe alım politikası beklerdim. Aşırı derecede rahatsız oldum bu kadar basit. Her neyse, şu saatten sonra umurumda değil...
-
Bu başlığı aşırı seviyorum, belirtmek istedim uzaktan takipçisiyim. Hatta bir miktar ütopik bir fikir olarak, arada gelip biz farketmeden bizi mülakata alıyor olmasınlar diye de düşünmüyor değilim 🤫 (dalga geçmiyorum)
-
@rrrrrr Düzeltme: "Bütçesinin önemli bir kısmı personel giderlerine giden"
-
@rrrrrr O değil de iqsunun 160 olduğu her hâlinden belli olan insanların ısrarla "İyi de buraya yazarsan seni almazlar; ip adresinden tespit ederler, benden söylemesi :)." vb. laflar etmesi çok komik.
Durumumla alakalı başka yere yazdıklarımı buraya da yazmak istiyorum:
Lisanstan 2015'te mezun oldum. En güzel en rahat öğrencilik dönemimde herkes keyfine bakarken ben oturdum "İstihbarat yapılanmamız nasıl daha iyi olabilir?" sorusu üzerine kafa patlattım, onlarca kitap okudum. En büyük pişmanlığım o dönemler, çünkü değiştirme şansım yok.
3 kere kpss'ye girdim, atanamadım. 2 seneye yakın evde psikolojik baskı yaşadım. 1 senedir doktorayı kazandığım şehirdeki belediyenin barınma yardımıyla evsizlerin, tinercilerin, hırsızların arasında yaşıyorum. Yıllardır yerin dibine gire gire bazen sert tartışmalarla abilerimden aldığım harçlıklarla geçinmeye çalışıyorum. Durumum bu kadar kötüyken 2018'de bu kurum nedeniyle bir umut ışığı doğdu ama o umut beni daha da kötü yaptı çünkü vaat ettikleri süre kat be kat aşıldı. 1.5 seneyi aşan zamanda doğru düzgün geri dönüş almadım, zerre umursanmadım. Bu süreçte belirsizlik beni daha kötü yaptı; psikolojim bozuldu, intiharın eşiğine geldim.
Aslında yazılacak çok şey var ama hukuksal işlerin kapsamına girerim diye korkuyorum. Zaten devlet kurumlarının şu hâlini gördükten sonra daha uzun yazmak için motivasyonum kalmadı ama bana reva görülen bu muameleyi unutmayacağımı bilsinler.
-
Türkiye'nin en önemli kurumlarından birinden bahsediyoruz . Teşbihte hata olmaz yatak odasından bahsediyoruz. Bırakın da süreç uzun olsun ki bu 15 temmuz vs sonrasına ait bir durum değil öncesine de ait. 2005 yılında yapılan bir başvurunun mülakattı sınavdı 2007 yılında sonuçlandığını söyleyelim. Kaldı ki çok büyük oranlarda personel almadığı alırken de çok seçici olduğu da ayrı bir gerçek. En büyük harcaması personele derken zaten cevabı da veriyorsunuz . Amerika'ya yada İngiltere'ye veya japonya ve rusyaya eğitim için sık personel gönderiyor genelde eğitimler dil ve teknik eğitim oluyor ve 1 yıl süreyle oluyor. Ahir kelam ciddi harcama yapıyor ki bu harcamayı yapacağı elemanı çok hassas ve uzun bir süreçte seçiyor 2000lerin başında da böyleydi bugün de böyle. Bir ölçüde böyle de olmalı...
-
@HasanTahsin Gözlemlerime bakarak söylemem gerekirse, çağırdıkları elemanlar konusunda seçici davrandıklarına kesinlikle katılmıyorum. İşe aldıkları elemanlara yaptıkları yatırımlar başka konu ama diyelim çok seçici davrandıkları için süreç bu kadar uzun sürüyor. Zaten ben de bunun normal olduğunu daha önce söyledim ama madem böyle baştan bir sürü insanı çağırıp "Süreciniz 4-5 ay sürebilir" denmemeli. Herkesin durumu aynı değil. Hâli hazırda işi olanlara bir şey diyemem ama siz yıllarca işe girmeyi beklemiş birini çağırıp verdiğiniz vaatlerde durmuyorsanız ve sonrasında da doğru düzgün bilgilendirme yapmıyorsanız burada sorun var demektir. Yaşamak zorunda kaldığım onca şeyden sonra mağdur olduğumu düşünüyorum açıkçası.
Tekrar söyleyeyim: Eleman alımlarına çağrılan insanlara baktığımda ortada bir seçicilik vs. görmüyorum. Spektrumu olabildiğince geniş tutup sonra da bunu bir bahane gibi kullanmak döngüsel mantık hatasına girer. Bu kadar fazla imkânı olan bir kurumdan daha makul bir işe alım süreci beklerdim. Ne yönden baksam hayal kırıklığı.
-
Ailenizde mit personeli varsa çok rahat girersiniz kuruma yoksa gerisi çok zor
-
@rrrrrr Mülakata neredeyse başvuran ve genel şartları sağlayan herkesi çağırıyorlar zaten. Bunu bu başlığın altındaki insan sayısı ve görüntülenme sayısından da anlayabiliririz o yüzden gözlemlerinizle mülakata gelenlerin durumunu değerlendirmeniz normal. Ancak teknik alanlar için yine de çağrılanlar alanında bilgi düzeyi olan kişiler. 4-5 ay sürer demeleri yanlış çünkü bizzat biliyorum 2 yıl civarında sürüyor ama şöyle ki en az 4-5 ayda bir farklı sınav aşamaları için tekrar davet ediyorlar. Üzülerek söylemek gerekirse ilk davetten sonra tekrar davet alınmadıysa muhtemelen elenilmiştir.
-
@HasanTahsin İlk davetten sonra 2. defa çağrıldığımızda bilgilerimi yazdık. Ondan sonra ses soluk kesildi. İnternetten sürecimle ilgili mesajlar attım, birkaç defa farklı tarihlerde "Süreciniz devam etmektedir, bittiğinde bilgi verilecektir." gibisinden mail attılar. Artık ne denir bilmiyorum.
-
@rrrrrr şahsi kanaatim kpss sürecine dahil olma potansiyeli yüksek adayları kuruma çağırıp güzelce doldurtuyorlar bilgilerini. Güvenlik soruşturması sürecinde kurum taş atıp kolu yorulmadan iki üç ufak teyit ile soruşturulmanızı isteyen kuruma bilgilerinizi veriyor. Çok da beklenti içinde olmamak lazım.
-
@rrrrrr dönüşü ne kadar süre içinde yapıyorlar?