Devlet Gelir Uzmanlığı vs Vergi Müfettişliği
-
Özlük hakları, çalışma koşulları, iş tatmini, yeterliliğin zorluğu-kolaylığı, kurum içi baskılar, yükselme ve statü gibi konularda bir kıyaslama yapalım arkadaşlar. Ben puanım yetmesine rağmen ikisine da basvurmayacagm, cok yoruldum artık.. Bir arkadasımın merakı üzerine actım başlığı.
-
Ben de kararsızım açıkçası
-
ha ha..memurlar net günleri geldi aklıma..
a grubu vm'ye kıyasla kesinlikle dgu derim.. -
Kişiden kişiye değişen bir durum olmakla beraber evli olanlar ve yakın zamanda evlenecek olanlar genelde merkez uzmanlıkları severler. Birde karakterde devreye giriyor. Yani gezmeyi sevenler biraz daha hareket isteyenler Müfettişliği tercih ederken diğerleri merkez uzmanlığı tercih etmektedir. Yinede genel olarak gözlemlediğim merkez uzmanlıkların tercih edilmesi. Artık kamuda merkez uzmanları söz sahibi olmaya başladı ve böylede devam edecek. Çünkü bakanlıklarda bakan ve üst derece yöneticilerle uzmanlar birebir çalışıyor.
-
Türkiye şartlarında ve imkanlarında merkez uzmanı olmak VMY olmak bana göre iyidir. Yazılan cezaların büyük bölümü uğraş seviyesinde kalmak durumunda kalıyor. VDK ciddi baskı altında ve çifte standart uygulamak zorunda olan yerlerden.
-
Her türlü vmy derim ben