ODTÜ Sosyoloji Yüksek Lisans
-
Merhaba, Odtü sosyoloji yüksek lisans mülakatına giren var mıdır burada acaba?
Neler soruluyor, nasıl bir ortam oluyor, mülakata ne bekleyerek nasıl bir hazırlık yaparak gitmeliyim? Aydınlatırsanız çok sevinirim. -
@mercan hocam sosyoloji özelinde bilmiyoeum ama başka bölümlerde odtü yüksek lisans mülakatı deneyimi olanlar genelde şunu dedi: “işini mülakata bırakma” akademide malesef referans olmadan olmuyor deniliyor hep.
-
@aliveli cevap için teşekkürler hocam, umarım sosyoloji öyle olmaz çünkü başvururken 2 hocamdan aldığım referans dışında başka bir şey yapmadım.
-
Gelecekte bu konuyu merak eden arkadaşlar için bir güncelleme yapayım. Mülakata 3 temmuz günü girdim. Jüride Sibel Kalaycıoglu, Besim Can Zırh ve Çağatay Topal hocalar vardı. Mülakat dilinin İngilizce olacağını düşünüyordum ama Türkçe idi. Genel olarak girdiğim mülakatları iyi yönettiğimi düşünüyorum, burada da gayet rahat ve kendime hakimdim hatta mutlu ve heyecanlıydım çünkü girmeyi en fazla istediğim yer ODTÜ sosyoloji idi. Mülakatta rahat bir sohbet bir ortam vardı diyemeyeceğim çünkü beni çalışmak istediğim konuyla ilgili çok sıkıştırdılar, özellikle Sibel hoca sağlı sollu girişti ki kendisi benim alandaki idollerimden biridir Yazmış olduğum Letter of İntention üzerinden sorular geldi. ASPB'ye atamamın yapılmasını beklediğimi yazmıştım, bu sebeple işimi hayırladılar. Çalışmak istediğim konuya olan yaklaşımım, çalışmalara ne gibi yenilik getireceğim gibi sorular geldi. Çok iyi dinleyip
-
@mercan karşısındaki öğrenciye kıymet verdiğini belli eden hocalar. Bu çok dikkatimi çekti ve beni çok memnun etti.