ARŞİV VE GÜVENLİK SORUŞTURMASI
-
@iktisadii34 onu bilmek zor hocam, mit sonuçta bu kolay değil.
-
Arkadaşlar tanıdığım bir hakim, gvs yi emniyetin yaptığını mit in bunlarla uğraşmadığını söyledi.
-
@iktisadii34 hocam askeriyede mit arastiriyor diger kurumlarda emniyet.
-
@knyguy kim mitten haber bekliyoruz diyor. Guy da mit araştırma yapmaz bildiğim kadarıyla.
-
guvenlık soruşturması olumsuz sonuçlanan birisinin bu durum siciline işleniyor mu?
yeni bir kamu kurumunu kazansa tekrardan gvs mi yapılır yoksa direkt olarak olumsuz bir gvs sonucu mu alır? -
Başlık hortlatıyorum kusura bakmayın. Siyasi parti üyeliği güvenlik soruşturmasını kesin olumsuz sonuçlandırır mı, yoksa memurluğa hak kazanınca da sildirebilirsiniz denmiş başka forumlarda. Bilen arkadaşlar var mı?
-
@alageyik08 kanuna göre siyasi parti üyeliği memuriyet ile bağdaşmıyor yani evvelinde sildirmeniz gerekiyor. Bizzat bildiğim birkaç münferit olay mevcut yani fark edildikten sonra sildiren bile var.
-
@sacred123 hocam çok geç oldu ama tekrar merak eden varsa en azından öğrenmiş olur işleniyor yani bir kuruma giremeyen gidip diğerine giremez.
-
@kml Hocam teşekkürler cevapladiginiz için. Ben en temiz pazartesi gidicrm Yargıtay'dan direkt sildircem. İnşallah hemen işleme geçer.
-
Daha önce herhangi bir kurum için güvenlik soruşturması yapılanlar arşivleniyor mu ?
Mesela gümrük için polis benim güvenlik soruşturmamı yaptı, başka bir kurum tekrar isterse ,yeniden mi araştırmam yapılır yoksa arşiv mi kullanılır?
-
@öğrenci memuelar da okumuştum yeni yönetmelikle kurumlar arası geçiş yapanların gv arşiv falan sorgulama olmayacamış. https ://www.memurlar.net/haber/784787/guvenlik-sorusturmasi-yonetmeliginde-onemli-degisiklikler-yapildi.html
-
@fişek-morgen Onu görmüştüm hocam.. Beni merak ettiğim çoğumuzun soruşturması yapılıyor bir kurum için... Diğer kurumlara başvurduğumuzda emniyet yeniden mi yapıyor yoksa arşivde tutuyor mu acaba?
-
Aynı adam 3 faklı kurumu kazanıyor 3 kere yapılıyor hal böyle olunca bu kadar uzaması normal.
-
@öğrenci onu bilmiyorum hocam. Mantıklı olan kaydedip belirli süre içerisinde onu referans almaktır ama mantıklı olduğu için yapmazlar. KOLLUK KUVVETLERİNDE MANTIK ARANMAZ. sanki bi marifet...
-
@öğrenci Edindiğim tecrübelere dayanarak söylüyorum emniyette arsivlenmiyor hocam.Gvs verdiğiniz kurum dosyanızı emniyete gönderir.Emniyet sil baştan tekrardan yapar.Daha önce yapıldığına bakmaz yani
-
sözleşmeli öğretmenlik mülakatına gireceğim,soruşturma oluyor malumunuz.Öz dayım 2011 yılında bankasyada çalışıyordu oradan hesap açtırdı bazen harçlık gönderiyordu.25 aralıktan sonra bir defa gönderim olmuştur belki olmamıştır.hiç para yatırmadım.bu durum soruşturmamı olumsuz etkiler mi?
-
Arşiv araştırması sonucunu bildirirken Emniyet sorumluluğu tamamen araştırma talep eden kuruma bırakır.
Kurumların değerlendirme komisyonları olur ve kişiler burada değerlendirilir.
örnek veriyorum, bir kişinin yakın akrabası hakkında sakıncalı bir durum varsa, bunun değerlendirmesini o komisyon yapar. emniyet bilgi verir, üzerine düşeni yapar. alın ya da almayın demez.
(bu söylediklerim yönetmelikte geçiyor.) -
kullanıcı isteğiyle silinmiştir
-
@beveridge-eğrisi, içinde söyledi: ARŞİV VE GÜVENLİK SORUŞTURMASI
kullanıcı isteğiyle silinmiştir
tabii ki de hayır.
-
Güvenlik soruşturması olumsuz sonuçlanan bir adayın açtığı davaya ilişkin yargı kararı. Anladığım kadarıyla ailede terör sempatizanı bulunması olumsuz sonuçlanma nedeni.
(https://i.hizliresim.com/Ovo523.jpg)