2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
Türkiye’nin 2013 de imzaladığı 2016 da onayladığı fakat bütün taraf devletler imzalamadığı İçin yürürlüğe girmeyen yargıçların emeklilik yaşını 65’e indirmeyi öngören Ek protokol hangisidir ?
A-11 B-12 C-13 D-15 E-16 -
@bertuğ adamın bir sorusu 1 soru bankasına bedel deneme yazdığını farketmemiş. Ne kadar çok bilgi yer alrsa soruda o kadad iysir demiş
-
@hkubradgn 15 miydi?
-
arkadaslar bırsey sormak ıstıyorum. İnsan hakları ve demokratiklesme hiçbir temel bilgim yok. tanımadığım ders. Ancak geri kalan derslere calısmayı dusunmuyorum yeterli bu kadar. Sizce ben geriye kalan sürede İnsan hakları dem. calıssam bir sonuç alabilir miyim ? cok geniş bir konu mu bir fikir verir misiniz.
-
Lan bitse de gitsek modundayım bayramda çalışamadım zaten hiç! şu son hafta bitse de kurtulsak şu ızdıraptan.. Ya arkadaş şu sınavı bayramın hemen arkasına koymaktan ne zevk alıyorlar ya pazartesi iş başı yapıp 30 ağustosta izin alıp tekrar yola çıkacağım yeminle ızdırap ya
-
@rootofallevil hocam su sınava gırıp cıkayım. ilk işim sahile gidip sezlong tutup 1 bira söyleyip takılmak. yetti gari yetti
-
@rootofallevil hem o hem değişiklikler havada edemiyor :)) bitsede gidip yuzsek:) bir ara gittim denize 5018 sayılı cetvel sen birşey geldi aklıma geri çıkıp telefondan baktım.
-
@osenebusene havada "esmiyor" olacaktı
-
@hkubradgn 15
-
@bf24 @kaimmakam1 evet 15
-
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre hizmet sınıflarından hangisinin göreceği hizmetler ihale yoluyla üçüncü şahıslara gördürülebilir?
a) Yardımcı Hizmetler Sınıfı
b) Sağlık Hizmetleri Sınıfı
c) Teknik Hizmetler Sınıfı
d) Emniyet Hizmetleri Sınıfı
e) Avukatlık Hizmetleri Sınıfı -
@aslan-reyiz Teknik Hizmetler Sınıfı?
-
@aslan-reyiz a şıkkı demek istiyorum
-
@aslan-reyiz c?
-
@aslan-reyiz A yardımcı hizmetler hocam . Temizlik güvenlik vb. hizmetleri kapsıyor . Sanırım taşeronların kadroya gecmesiyle bunun uygulanabilirliği kalmadı..
-
@aslan-reyiz, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre hizmet sınıflarından hangisinin göreceği hizmetler ihale yoluyla üçüncü şahıslara gördürülebilir?
a) Yardımcı Hizmetler Sınıfı
b) Sağlık Hizmetleri Sınıfı
c) Teknik Hizmetler Sınıfı
d) Emniyet Hizmetleri Sınıfı
e) Avukatlık Hizmetleri SınıfıCEVAP A
-
bu sınava iki kere girdim.biri kılpayı kaçtı.bu sınav için k ararsizdim.girseydim yaklaşık 600 tl cebimden çıkacaktı.belki de kaymakamliga bakışım değişti.
600 tlye güzel bi tatil yaptım.pişman değilim:)) -
Nükleer düzenleme kurumunu ddk olarak mı kabul ediyoruz ? Geçen seneki gibi bir soru gelirse cevap ne olur ?
-
657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNUNA GÖRE İZİN SÜRELERİ-1
-
Devlet memurlarının yıllık izin süresi,hizmeti 1 yıldan 10 yıla kadar(On yıl dahil) olanlar için yirmi gün, hizmeti 10 yıldan fazla olanlar için 30 gündür. Zorunlu hallerde bu sürelere gidiş ve dönüş için en çok ikişer gün eklenebilir.
-
Kadın memura; doğumdan önce 8 hafta, doğumdan sonra 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta süreyle analık izni verilir. Çoğul gebelik durumunda, doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine 2 hafta eklenir. Kadın memur, isteği hâlinde doğumdan önceki 3 haftaya kadar kurumunda çalışabilir.
-
Üç yaşını doldurmamış bir çocuğu eşiyle birlikte veya münferit olarak evlat edinen memurlar ile memur olmayan eşin münferit olarak evlat edinmesi hâlinde memur olan eşlerine, çocuğun teslim edildiği tarihten itibaren 8 hafta süre ile izin verilir.
-
Memura, eşinin doğum yapması hâlinde, isteği üzerine 10 gün babalık izni; kendisinin veya çocuğunun evlenmesi ya da eşinin, çocuğunun, kendisinin veya eşinin ana, baba ve kardeşinin ölümü hâllerinde isteği üzerine 7 gün izin verilir.
-
Birim amirinin muvafakati ile bir yıl içinde toptan veya bölümler hâlinde, mazeretleri sebebiyle memurlara 10 gün izin verilebilir.
-
Kadın memura, çocuğunu emzirmesi için doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda günde 3 saat, ikinci altı ayda günde 1,5 saat süt izni verilir.
657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNUNA GÖRE İZİN SÜRELERİ-2
-
Memurlara; en az yüzde 70 oranında engelli ya da süreğen hastalığı olan çocuğunun (çocuğun evli olması durumunda eşinin de en az yüzde 70 oranında engelli olması kaydıyla) hastalanması hâlinde hastalık raporuna dayalı olarak ana veya babadan sadece biri tarafından kullanılması kaydıyla bir yıl içinde toptan veya bölümler hâlinde 10 güne kadar mazeret izni verilir.
-
Doğum sonrası analık izni süresi sonunda kadın memur, birinci doğumda 2 ay, ikinci doğumda 4 ay, sonraki doğumlarda ise 6 ay süreyle günlük çalışma süresinin yarısı kadar çalışabilir. Çoğul doğumlarda bu sürelere birer ay ilave edilir.
-
Çocuğun engelli doğması veya doğumdan sonraki 12 ay içinde çocuğun engellilik durumunun tespiti hâllerinde bu süreler 12 ay olarak uygulanır. Üç yaşını doldurmamış bir çocuğu eşiyle birlikte veya münferit olarak evlat edinen memurlar ile memur olmayan eşin münferit olarak evlat edinmesi hâlinde memur olan eşleri de, istekleri üzerine 8 haftalık iznin bitiminden itibaren bu haktan aynı esaslar çerçevesinde yararlanır.
-
Memura, kanser, verem ve akıl hastalığı gibi uzun süreli bir tedaviye ihtiyaç gösteren hastalığı hâlinde 18 aya kadar, diğer hastalık hâllerinde ise 12 aya kadar izin verilir.
-
Memura, sağlık kurulu raporuyla belgelendirilmesi şartıyla, istekleri üzerine 18 aya kadar aylıksız izin verilebilir.
-
Doğum yapan memura, izin süresinin bitiminden; eşi doğum yapan memura ise, doğum tarihinden itibaren istekleri üzerine 24 aya kadar aylıksız izin verilir.
-
Üç yaşını doldurmamış bir çocuğu eşiyle birlikte veya münferit olarak evlat edinen memurlar ile memur olmayan eşin münferit olarak evlat edinmesi hâlinde memur olan eşlerine, 8 haftalık iznin bitiminden veya istekleri üzerine 24 aya kadar aylıksız izin verilir.
Aslan REYİZ 26.08.2018 SAMSUN
-
-
@aslan-reyiz benim tahminim 70 (+-2) net. 400. aday 69.50 olur diye tahmin ediyorum tabi soruıları görmeden böyle bir değerlendirme yanlış olur ama olsun açıklansın bakalım