2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
@rhadamanthus, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@sinav1453 Aile içi ücretsiz çalışan ve kayıt dışı ekonomi verileri işsizlik oranı hesaplanırken degerlendirilmeye alınmaz..Bu yüzde issizlik orani oldugundan daha dusuk gorunur...
Soruda yüksek göstermesinin nedenini soruyordu galiba.
-
@sinav1453 Hayır oldugundan dusuk gostermesinin sebebi soruluyordu..Ben bu sekilde hatiliyorum
-
@sinav1453 Aile içi ücretsiz çalışan ve kayıt dışı ekonomi verileri işsizlik oranı hesaplanırken degerlendirilmeye alınmaz..Bu yüzde issizlik orani oldugundan daha dusuk gorunur...
hocam bu kişisel çıkarımınız mı yoksa kitaptan mı konuşuyorsunuz?
-
@popescu Kardeşim Mesut Guzelli Hocadan dinlemistim...Bu sekilde anlatmisti.
-
@popescu Kardeşim Mesut Guzelli Hocadan dinlemistim...Bu sekilde anlatmisti.
Ben de murat güzelli den dinledim ama kayıt dışı kısmını hatırlamıyorum, yanlış hatırladım demek ki sağlık olsun.
-
@popescu Bu soru sanırım sınavın en zor sorusuydu...Mantıkla çözülmeye çalışınca isin icinden cikilmiyordu..
-
Arkadaşlar dosya boyutu büyük olduğundan foto atamadım fakat kitapta yazan tanımı aynen yazıyorum.
“Tüketicilerin bir maldan talep ettikleri miktarın o malı satın alan tüketici sayısından etkilenmesine ( tüketicilerin bir maldan talep ettikleri miktarın o malı satın alan tüketici sayısından bağımsız olmamasına) ağ dışsallıkları ( Network externalities) denir. -
@popescu Bu soru sanırım sınavın en zor sorusuydu...Mantıkla çözülmeye çalışınca isin icinden cikilmiyordu..
Soruda işsizliği düşük göstereni mi yüksek göstereni mi soruyordu. Sanki yüksek göstereni soruyordu
-
@sucuklu_oralet hocam 63 karadenizli duyumuna nerden ulastiniz
-
@sinav1453 düşük göstereni soruyordu hocam.
-
@sinav1453, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Soruda işsizliği düşük göstereni mi yüksek göstereni mi soruyordu. Sanki yüksek göstereni soruyordu
olduğundan düşük gösteren diyordu hocam.
-
Ben de bu şekilde işaretledim ama doğruluğundan emin değilim. Herhangi bir şey bulamadım destekleyecek.
-
Akışı bozan cümle 2 yaptım o mantıklı geldi
-
@avukatbey iyiniyetli değil objektif olmaya çalışıyorum:) her sınav sonrası 75 80 netler havada uçuşur, kesin 75-76 dan aşağı kapatmaz denir; ancak sonuç gelir dedikleri netten 10 net aşağısında kapatmış
-
2013
0-14 24.6
15-64 67.7
65 + 7.7
2014
0-14 24.3
15-64 67.8
65 + 8.0
2015
0-14 24.0
15-64 67.8
65 + 8.2
2016
0-14 23.7
15-64 68.0
65 + 8.3
2017
0-14 23.6
15-64 67.9
65 + 8.51-2 yapmıştım cevap 2-3 gibi duruyor. Hepsini atamadım. 0-14 azalıyor diğer ikisi artıyor. Tabi bu oran olarak sorduğu için.
-
Türkçe Uludağ paragraf sorusunu hatırlayan var mı aklıma takıldı:)
-
Olayı kopartwcak olan tr ekonomisi herhalde ama onların da cevapları yok adam akıllı.
-
@i̇lanbekleyenbiri sıralama sorusu değil miydi hocam o
-
@i̇lanbekleyenbiri uludağ coğrafi olarak tanımını yapıp yapısal özelliklerinden bahsediyordu sonra ise yapısal özellikleri dışında turizm ve kayaktan bahsediyordu. ben o soruyu 5 yaptım.
-
@sacred123 Duyum almadık dostum, Dirsek temasıyla bilgi aldık Merak etmiştim, çünkü çevremde Karadenizli olup kazanan çok kişi olmuştu, İnsider Trade olarak kaptık bilgiyi