2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
@ronin, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
fOTOKOPİ Kitap, Fikir ve Emek Hırsızlığıdır. Burada ahmet nohutcu hocaya saydırıyorsunuz ama kıtaplarını alıyorsunuz. Burada pdf paylaşılsın ılk ben sıkayette bulunacagım savcılıga. hadi yapın bakalım beklıyorum
Yaw heeeeee
-
Arkadaşlar Türkiye’nin idari yapısı, mahalli idareler başlıklarına nasıl çalışıyorsunuz? Verimli bir ders notundan mı kitaptan mı yoksa mevzuattan mı çalışmak daha mantıklı? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
-
Tamam bizler durumumuz yeteri kadar olmadigi icin mecbur aldigimiz fotokopilerle girdigimiz hakki dusunelim eyvallah.
Ama bu hocalar da ogrencilerin caresiz halini kullanip, yeteri kadar emek vermedikleri ve cogu copy paste olan kitaplari icin aldiklari yuksek fiyatlarla NE KADAR HAKKA GIRDIKLERINI dusunsunler. Bizlerin keske durumu yeteri kadar olsaydi da kitaplari hep orijinal alsaydik. Kimsenin pis gunahini almaya hicbirimiz merakli degiliz zaten. Ben ise girdigimde de fotokopi aldigim ama yarar gordugum tum kitaplarin orijinallerini alacagim ve ihtiyaci olana verecegim insallah. Bu zamana kadar da fotokopiyi az almaya calistim ama bi noktadan sonra gucu yetmiyor insanin. Ve cogu orijinal aldigim kitap ozensizce hazirlanmis, copypaste, sacma sapan hatalar barindiriyor vs. Bizlerin bu zamana kadar o kadar cokkk hakkina girildi ki, bizim yaptigimiz cok masum kaliyor. Hak hukuk diyenlerin dediklerine gülup geciyorum o yuzden -
@mbguy aynı soruyu bende merak etmekteyim.
-
türkiyenin sosyo ekonomik yapısı konu anlatımı kitabı bulamadım. Mahali idariler ve idare yapısı ile de hiçbişey yok allahın seven bir yardım etsin
-
bir kitabın basım maliyeti kapak bandrol her şey dahil en fazla 10 lira, isteyen araştırabilir, 10 liraya mal edilen kitabı uçuk fiyata satan şerefli oluyor, fotokopisini alan şerefsiz oluyor. ne güzel istanbull bee
-
@mir_diar Türkiye'nin sosyo ekonomik yapısı için politicus öneririm tarihsel sıralamaları aklında tutmana yardımcı olur ancak Yüksel Bilgilinin yeni çıkan soru bankasıyla da pekiştirmeni tavsiye ederim tek başına politicus yeterli değil. soru bankasında her sorudan sonra konunun ufak tekrarları var eksik bilgileri tamamlıyor.
-
@hkubradgn çok sağol üstad. İdari yapı ve mahali idariler ile ilgili napayım önerin nedir ?
-
@mir_diar Genel olarak idare hukuku diyeyim mahalli idarelerde dahil Youtubedan İlker Eroğlu videolarını tavsiye ederim kitaplarda anlaması güç konuları akılda kalıcı anlatıyor daha sonra da twetter ve instagram gibi sosyal ağlarda her gün değişiklikleri yazan sayfalar var onları takip etmeni ve notlarına işlemeni öneririm. Eski yeni karşılaştırması yaparak çalışmak Anayasa ve idarede önemli bu sınav için.
-
@hkubradgn çok sağol kardeşim. Allah razı olsun
-
@mir_diar Rica ederim iyi çalışmalar.
-
@mir_diar bir de tobb un ekonomik raporu kalkinma.gov.tr ve tuik.gov.tr'de güncel verilere ulaşabilirsiniz.
-
@hkubradgn çok sağol kardeşim. Köyde yaşıyorum ve kitaplara hemen sahip olma gibi bir durumum yok. Kargo 10 günde geliyor . Kitaplar gelene kadar birçok şeyi halletmek istiyorum. Tavsiyelerin için çok sağol
-
Arkadaşlar bir sorum olacaktı; test sınavı kaçla kapatır sizce, sınav testken kaç civarında oluyordu bu sınır? Yani çok yüksek 95 üstü falan olmaz değilmi?
-
@qrats Yok hocam naptınız Elbette ihtimali var ama düşük ihtimal 75 net üzeri kazanacağı kanaatindeyim ben açıkçası.
-
@suaybg hem ders sayısı az, hem de hazırlananlar sağlam hazırlanıyor gördüğüm kadarıyla, yüksek kapatır diye düşünmüştüm️ teşekkür ederim:)
-
Şahsi kanaatim 85 ve üstü kapatır ilk yüz 88 ve üstü olur.
-
@mülkiamir007 hiç iktisat bilmeden bu sınavı kazanmak mümkün mü diyordum ama diğerlerini fullemek lazım öyleyse çok zor.
-
@mülkiamir007 85 cok fazla hocam sinava girenlerin belli bir kismi bunu da deniyim diye giriyor 4 yanlisin bir dogruyu goturmesi sinavin test usulune dönmesi ve idari teskilata kimsenin hakim olmamasi tecrübeli olanlari da etkileyecektir bence 75 net mulakata kalır iktisat konusunuda fazla büyütmeyelim illaki kolay sorular olacaktır
-
Ümit Kaymak'a mesaj atmıştım idare hukuku kitabı için.
"Anayasa 10 güne çıkar. İdare ancak eylül sonu. İdare için metin kayanın birkaç güne kuramdan kitabı çıkıyo" yazmış.