Hacettepe Yüksek Lisans Mülakatları Hakkında (Sosyal Bilimler )
-
Herkese merhaba, 4 temmuz sabah 9.30 da yl için sınav ve mülakat gözüküyor aynı saatte fakat büyük ihtimalle sadece mülakat olacak.Fakat daha önce hiç deneyimim olmadı .Bu arada bölüm Kamu Yönetimi için Yüksek Lisans yapacağım. Mülakatta bilgimi sorarlar yoksa daha çok neden istediğim hakkındamı duruyorlar nasıl oluyor bilgisi olan var mı acaba ? Tecrübelerinizi yazarsanız sevinirim.
-
@sinavparambitti hocam iletişim bilimleri bölümünden cevap vermek gerekirse önce neden sorusunu soruyorlar, konuşmanın akışına göre bilgi soruları geliyor fakat öyle bu nedir şu nedir diye değil, bir de niyet mektubu yazdırıyorlarsa hala niyet mektubunuz üzerinden de soru soruyorlar. Kamu yönetimi alanında ne sorarlar bilemem ama gerçekten istediğinize ikna ederseniz sorulardaki eksiklikleri göz ardı edebilirler.
-
Basvurdugnuz bolumun konularnin anahatlarini ogrenmenizi tavsiye ederim. Genelde mulakatlarda basvurudgunuz alanla ilgili bilgi isteyen seyler soracaklardir. Bir de kimsiniz, nerden mezun oldgunuz,bugune kadar ne isler yaptgnz, ilgi alanlarinizla ilgileneceklerdir. Ales ve dil puanlariniz da guzelse guzel olur tabi.
-
Arkadaşlar, kamu yönetimi mülakatına gireceğim hiç tecrübesi olan yok mu .Gitmeden hangi konulara bakayım.Hicbir şey hatırlamıyorum
-
Yav , Hacettepe Üniversitesi Yüksek lisans mülakatına giden yokmu hiç babayiğit .Bölüm Kamu yönetimi .Az bilgilendirin lütfen
-
@sinavparambitti hocam iki mülakata girdim çıktım. Diyeceğim o ki fena zorluyorlar mülakatta.
-
@friedrich-hayek alandan çok soru geliyor mu
-
@friedrich-hayek daha doğrusu sadece lisansta aldigin derslerden mi soruyorlar yoksa yalnızca başvurduğun bölümden mi birde aşırı kasıyorlar mi
-
hayatımda girdiğim en kısa mülakattı. bayram arifesi tıraş yapan berber gibi 3er dakikada çat çat bitirdiler herkesi.
bölümle alakalı sordular bu arada merak edenler için. ayrıca ters köşe yapmaya çalışıyorlar dikkat etmek lazım. -
@sinavparambitti hocam basvurudugunuz bolumden gelir sorular
-
@friedrich-hayek hangi bölüm için başvurmuştunuz?
-
Bana hiçbşy sormadılar kesin almayacaklar ya
-
@elfelfelf elif hanım bence karamsar olmayin, ales ve not ortalamaniz yüksekse kazanabilirsiniz
-
@sinavparambitti iktisat ve maliyeden başvurdum. Alanla ilgili sık sorular geldi hocam.
-
@friedrich-hayek bilgilendirdiginiz için çok tesekkur ederim.Allah razı olsun.
-
@sinavparambitti rica ederim hocam. Yardımcı olabilmişsem ne mutlu bana
-
@sinavparambitti not ortalamam iyi de ALES sıkıntı hocam
-
Herkese selam , Hacettepe Yüksek Lisans Mülakatına bugün girdim.Girdiğimde çok heyecanlıydım.Hocalar bu durumu farketmelerine rağmen üstüme gelmek yerine bana çok heyecanlısın biraz sakinleş bir nefes al dediler. İlk defa bu kadar harika bir yaklaşım gördüm.Resmen mülakatım iyi geçsin diye ellerinden geleni yaptılar.Bunda sanırım akedemik ortalamamın yüksek olması etkiliydi.Tabi birde bölüm derecen varmı diye sordular .3.CÜLÜĞÜM var diyince ortalık şenlik oldu. Sorulara gelince ; yeni kamu yönetimi işletmeciliği nedir diye sordu fakat ben Yeni kamu yönetimi anlayışını anlatmama rağmen hiçbir şey demediler ilk başta sonradan yandaki hoca açıklama yaptı biz administration ile management arasındaki farkı soruyoruz ile . Güzel bir şekilde onu açıkladım sonra. Daha sonra yüzlerindeki gülümsemeden beğendiklerini farkettim açıklamamı (O kadar sıcakkanlılarki resmen sıkıştırmak yerine beni rahatlatmaya uğraştılar. )2.ci olarak kendini 10 sene sonra nerde görüyorsun dediler ? Bana göre en kritik soru buydu.Onların beklediği cevap bence akedemisyen dememi beklediler fakat ben cümleme dürüst olmak gerekirse kamuda üst düzey bir yönetici olarak diye cevapladım.Ayrıca kamu yönetiminin bir akademik disiplinden ziyade meslek olduğunuda ekledim. 3. olarak yönetim ve siyaset ayrımını yapan kişiyi sordular . Daha sorar sormaz cevabı verdim hatta onlar sormadan kitabın isminide söyledim . Son olarak kitabın yazılma tarihi ne diye sordular .Onuda 10 salise içinde söyleyince tamam sen çık diyerek gülüştüler.Sanırım benim için olumlu sonuçlanacak gibi duruyor.Fakat karar komisyondaki SAYIN hocalarımıza bağlı .NOT : Sayın kelimesini özellikle büyük yazdım,çünkü gerek öğrenciyi mülakatta rahatlatmakta gerek sıcakkanlılıklarıyla gerek kişilikleriyle daha ilk defa görmeme rağmen gerçektende Saygıyı hakeden kişiler olduğuna inanıyorum.Hacettepe tezli yüksek lisans mülakatına giren hocalarla yaşadığım tecrübe böyleydi .İnşallah olursa böylesine harika hocalardan ders almak benim için onur verici olacak.Ben kazanamazsam eğer kazanan arkadaşlar bence o hocaların kıymetini bilmeli .Herkese kolay gelsin , biraz fazla yorum ve öznel içerik çok oldu fakat hocaların gerçekten saygıyı hakettiklerini söylemezsem olmazdı.
-
@sinavparambitti *akademisyen diye düzeltiyim bazı arkaşdalar ona takılabilir .Telefendon yazdığım için bazı yazıp yanlışları var kusura bakmayın
-
Hacettepenin mulakatlari aciklandi arkadaslar