Yds için yardım
-
Merhabalar herkese.
Daha once hiç yds'ye girmedim. Seviyemin elementary üstü pre-intermadiate altı olduğunu dusunuyorum bu 2 aylik süre icinde 60 alma imkanim var mıdır ?
Ayrıca kaynak bakamından hicbir bilgim yok. Begendiginiz kaynaklar nelerdir ?
-
@anarsist-memur ben irem yayıncılığın 2 ciltlik yds sınav stratejileri kitabına çalışmıştım,yaklaşık 1 ay kadar bakmıştım bu kitaplara, birazda kelime ezberi yapmıştım. 75 almıştım. Çok fazla deneme çözmemiş olmaktan sonra pişman oldum. Ki eylül yds leri görece kolay oluyor.
Irem yayıncılığı tavsiye ederim ama bu sürede kelime hazinenizi geliştirmeniz de gerek okuma yapabilirsiniz internette pek çok site var buna yönelik. Sınava yakın da bol deneme tavsiye ederim. Kolay gelsin.. -
@kussesi Suat gürcan yds uzaktan eğitim konusunda bir bilgin var mı dostum
-
@kussesi tek bu 2 kaynak 75 puan icinde yeterli oldu muu ?
Bu arada bu kitaplara baslamadan once hangi seviyedeydiniz .
-
@wazo malesef, hiç kullanmadım bilmiyorum.
-
@anarsist-memur o seviyeler meselesinden anlamıyorum hiç.bu iki kitaba ve kelime bakmıştım,öncesinde her gün okuma yapma çabam da olmuştu.
-
@anarsist-memur ilk girişimde 75 almadım yalnız onu söyleyim. Ilkinde yanlış hatırlamıyorsam 66 filan almıştım.
-
@kussesi anladim hocam teşekkürler.
-
Yds cikmislari cozmenizi tavsiye ederim ayrica e ydsler ve eylul ydsleri daha kolay oluyor bahar biraz daha zor gibi
-
@anarsist-memur rica ederim. Kelime bilmek meselesini atlamamak ve soru çözmek en mühimi gibi geliyor yoksa piyasada pek çok kitap var, hepsi aynı şeyi anlatıyor. Kolaylıklar dilerim.
-
@kussesi tesekkur ederim
Kitabi bilmiyor olabilirsin ama 4000 essential english words kitabi var. Onun 600 kelimesini ezbeledim. 1 . Serisi bitti yani kitabin .Şimdi reader at work kitabini okumayi dusunuyorum. Bu kitaptaki kelimeleri cikarip , kelime ezberine burdan devam etmek iatiyorum.
Sinav stratejilerini almayi dusunuyorum iste simdi.
Son haftada gecmis yil sorularini cozerim diye dusunuyorum.Bu 2 ayda ne kadar olursa artik. Sizce mantikli bi calisma programi mi
-
@anarsist-memur reader at work çok iyi olur hocam, okuma parçaları ile hem kelime hem okuma pratiği yapmış olursunuz. Bence gayet güzel bir program iki ay yeterli bu olur diye düşünüyorum inşallah.
-
@kussesi teşekkürler hocam yardiminiz için , Allah sizin de yolunuzu açık etsin insallah
-
@anarsist-memur rica ederim ne demek, amin,çok sağolun
-
Sınava 3 defa girip sırasıyla 31,45,73 gibi çok ileri düzey olmasa da nihayetinde işine yarayacak puanı almış biri olarak acizane fikrim, kelime ezberleme ve okuma çalışmaları yapmak özellikle son 40 soruluk çeviri,paragraf,diyalog doldurma ve alakasız cümle soru tipleri için faydalı olur ancak öndeki 40 soru ise kendi içerinde bir test mantığı barındıyor bunun için gramer ağırlıklı soru tiplerine ayrıca bakmanızı tavsiye ederim ve yardımcı olması açısından youtube’de birçok test çözüm videosu bulabilirsiniz, bunun yanında sınav ingilizce okuma anlama bilgisini ölçmenin de ötesinde garip bir şekilde kişinin mantığınıda ölçüyor birçok soruda 2 şık ilk bakışta çok net doğru gözükebiliyor bu durumda kişinin ingilizce seviyesinden ziyade o anlık zihinsel durumu 5-10 puan arası aşağı veya yukarı sonucu değiştirebiliyor.
-
ne tür kelimeler çalışmaya ağırlık vermek gerekiyor? bağlaçların falan önemi büyük sanırım. sonbahar yds'ye girip 31 aldım. 60-70 bandına çekmek istiyorum. grammer bilgim var ama kelime konusunda baya eksiğim. onu 2 ay içinde nasıl hallederim? bi de paragraf sorularını çözerken çok zorlanıyorum. ne yapmam gerekir. benim durumumda olup kendisini geliştiren bir arkadaş yardımcı olursa çok sevinirim. özelden de yazabilirsiiniz.
-
Youtube’da Hakkı hocanın tüm videolarını izleyen var mıdır acaba burada? Kitaplarını falan alan? Online derse veya kursa para vermeden de bu şekilde halledilebilir mi merak ettim
-
@füreya hocam benim ingilizce durumumda cok iyi degil ama az biraz temeliniz varsa bana kitaptan calismak daha mantikli geliyor.
Kitaptan 10 dakikada ogrenenilecek seyi 1 saatte anlatiliyor. Hic temel yoksa video daha mantikli olabilir.
Benim suan icin dusuncem kitaptan gidip, anlamadigim konulara videodan bakmak.
-
Tekrar başlık açmak istemedim buradan merak ettiklerimi sorayım.
Temeli olmayan biri için ne önerirsiniz? Online kurs mu yoksa kitaplardan çalışmak mı fayda eder mi?
2017 puanı ile sadece yds istemeyen kurumların sınavlarına girebildim. Aslında öncelikle yds değil sınavlarında ingilizce çıkan rekabet sgk müfettişlik gibi sınavlara girebilmek bunun için nasıl çalışmam gerekiyor? -
@elinor-ostrom varsa imkanınız online kurs alın. Önerim de Ankara Dil Akademisi. Belki bilirsiniz,Akın'ın eski ve en iyi hocalarının (Ümit ve Tijen hoca) kurduğu bir online sistem. Özellikle Ümit hoca sayesinde okumanız çok gelişecektir ki zaten yds 'nin %80lik kısmı ve spk BDDK gibi sınavların ingilizce kısmı çeviri-okumadan oluşuyor.
Kendiniz çalışma işini nasıl yaparsınız ama onu bilemiyorum hani altyapınıza da bağlı.