Merhaba. Bana özelden de yazan arkadaslar olmuştu geçen seneki başlığı okuyup kazandığımı öğrenenler. Elimden geldiğince nacizane bişeyler söyleyip yardımcı olmaya çalışmıştım. Böyle zamanlarda insanın iyi bir duyuma ihtiyacı oluyor evet ama diyeceğim şu ki, hiç şuna buna kulak asmadan, yok vakıfta ortalık karışıkmış da bilmem neymiş de, şu bu kendi derdine düşmüş de yok 1 ay sonra ararlar yok 3 hafta sonra ararlar falan bunlara kulak asmayın ve aldırış etmeyin. Ben şu zaman arar diyen arkadaslara yalan söylüyorlar veya kötü niyetliler asla demiyorum. Bunu yanlış anlamayın. Ama bu söylenenlere çok takılmayın. Okuyun hee tamam inşallah hayırlısı diyin geçin. Kaç kişi alırlar nereye kaç kişi gider bunları şu an kimse tam olarak kestiremez. Bankada istifa eden oluyor, başka kuruma giden oluyor, doğum yapıyorum 1,5 2 sene yokum diyen oluyor, tayini çıkan oluyor vs vs vs. Açık hep bi şekilde oluşuyor, bu her yerde böyle. Siz sınavlarınıza mülakatınıza çalışın yeter. Referans olayına gelecek olursak, Allah da şahit, benim buraya girerken zerre referansım yoktu. Birlikte girdiğim 8 10 arkadas vardı. Onların da hiçbirinin yoktu. Siz kendinizi gösterirseniz, karşı tarafa bu işi istediğinizi ve elinizden geleni yapacağınıza inandırır ve giyiminizle tavrınızla olumlu bir izlenim bırakırsanız zaten sizin için pozitif düşünürler. Bankacılık düzen ve disiplin, dikkat isteyen bir iş. Bu imajı verebilmelisiniz. Her kurumun iyi tarafları var kötü tarafları var. Saçma sapan söylentilere veya yorumlara takılmayın. Herkesin deneyimi ve hayattan beklentisi yetenekleri farklıdır. Senin severek yapacağın bir işi diğeri zar zor yaparak. Senin kolaylıkla üstesinden gelebildiğin bir işi başkası zor analiz eder zor halleder. Çalışmadan tecrübe etmeden bilemezsin. O nedenle banka koşulları hakkında atıp tutanları dinlemeyin. Kendin tecrübe etmeye bak. Kendini geliştirirsen emin ol, bankada öyle kaliteli işler yapan birimler varki, kamudaki biçok taşra uzmanlığına taş çıkartır 3 5 sene sonra 10 sene sonra çok iyi bir CV elde edersin, özelde çok iyi işlere bile fırsat bulursun. Kimseyi dinlemeyin, mülakatlarınıza sınavlarınıza odaklanın. Uzun yazdım, hakkınızı helal edin, buraya kadar okuyacak kadar sabırlıysan bankada da çalışacak sabrın olur🤪, sevgiler
füreya tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 28 Nisan Vakıfbank Müfettiş Yardımcılığı Sınavı
-
RE: Vakifbank müfettişlik
@eatalayy seviyenizi bilemiyorum tabi ama daha şubat ayından ilk sene hazırlanmayla iktisattan gerçekten 30+ yapabiliyorsanız helal olsun. Makrosu mikrosu para bankası uluslararası iktisatı vs.. iyi yetiştirmiş ve özümsemişsiniz. Maliye kolay derstir ama biraz oturması zaman alır ilk öğrendiğinde. Hukuk derya deniz zaten... her dersin oturması için bile mantığının, birkaç tur baştann dönmek gerek minimum. Bence sınav soru kalitesi bakımından "genel anlamda" değerlendirilirse, öyle çocuk oyuncağı bir sınav değildi. Bu sene girdiğim kurum sınavları içinde cidden kaliteli sınav soruları gördüğüm bir sınavdı düşündürücü sorular her dersten de vardı. Herkes için hayırlısı olsun
-
@blueberry en başta da dediğim gibi, evet insanın duyuma ihtiyacı olur ama buna göre anında demoralize olmak ya da gereksiz yere yükselip sonradan hayal kırıklığına uğrayanlar da bu sürecin çokça karşılaşılan durumlarından biri. Benim demek istediğim, tamam eyvallah diyip okuyup odaklanmak tekrar sürece. Herkesin bi öngörüsü veya duyumu olur ve burada kaç kişi varsa herkes bişeyler yazsa en az 10 farklı bakış açısı geliştirilir topluca. Sayıyı kimse bilemez ancak alım olacağı gün gibi aşikar. İyi akşamlar
-
RE: en uygun copy center
Avrupa yakasında ise, Çapa Tıp fakültesinin arka tarafında sayfası 4 kuruşa bilgisayardan çıktı alan bi kırtasiye var. Avrupa tarafında merak edenlere ve oralara yakın oturanlara bilgi olsun diye yazayım dedim.
-
Kişiden kişiye göre de değişir zaten ama bence her türlü işsizlikten iyidir o hep burun kıvırılan " banka uzmanlığı". Konjonktür eskisi gibi değil, ilanlar eskisi gibi değil. Bunu bilmeyen yok. Hâlâ daha neyin şikayeti anlam veremiyorum. 80 küsür puanlarım var ve hâlâ daha herkeste olduğu gibi ben de mart ayı oldu elde bişey yok. Öyle ya da böyle bi yerden başlamak lazım artık. Allah herkese iyi şeyler yaşatsın.
-
RE: 2018 Guy Alımı
@1903bjk eğitim vermeye gelen kişiden öğrenmiş arkadasım
-
@clandestin @reagan @luthor her güne farklı uygulamalar olacak denilmiş. Zevkli gecti. Oyun oynar gibiydik sanki dedi. Beraber bi etkinlik yapmışlar. Vaka analizi olmamış halkbanktaki gibi. Daha sosyal çalışmalarmış. Kişilik envanterinden bahsetmedi. Ama 3 saat sürmüş gerçekten de. Takım çalışmasına uyum, diyalog kurabilme ve ikna gibi yeterlilikler üzerine bir çalışmaydı dedi
-
RE: 2018 Guy Alımı
@mbguy kpss sonrasına kalır mı bilmiyorum ama ne üzerine konuşulsa, her şeye "kpss sonrası" denilmeye başlandı. Kpss'den sonra maliye alım patlaması mı yapacak her ay sınav mı yapacak nasıl bir öngörü ile bunu söylüyorlar buna anlam veremedim. Mhuy, muy, guy, duy, dguy, vmy.... hepsine herkes kpss sonrası demeye başladı. Şu ana kadar gelmedi evet ama bi bakalım nisana kadar, nisan sonuna kadar, neler olacak göreceğiz... belki de haklı çıkarlar bilmiyorum ama her şeyin kpss sonrasına da kalması bana afaki geliyor açıkçası. En azından 1, 2 tanesi kpss öncesi olacaktır diye tahmin ediyorum. Bunu kimseyi hedef alaral ya da eleştirmek için de yazmadım. Bunu da belirtmiş olayım. Herkes gergin haliyle, bazen gereksiz alınmalar olabiliyor. Kendi düşüncemi yazmak istedim. Hayırlı cumalar.
-
RE: BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KURUMU(BTK) UZMAN YARDIMCISI İLANI(2018)
Kandil günü sevindirir mi bizi acaba BTK
füreya tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: ALES sorularını değerlendirelim.
Matematik türkçe çözmeyeli epey olmuştu. Kasıma başvuracağım sanırım. Belki vakit buldukça biraz soru da çözer öyle girerim bu seferde
-
RE: ALES sorularını değerlendirelim.
Bence türkçe kısa sorular olmasına rağmen şıkları oldukça çeldiriciydi. Evet cevap bu derken tam, aklım başka şıkka da pek çok kez kaydı
türkçeden sonra matematiğe geçtim ve 22 soru işaretledikten sonra zaten sınav bitti
️
-
@dzndr başlayınca yönlendirmeler dahilinde sürece vakıf olacaksınızdır. Başladığımdan beri tüm eğitimlere genel müdürlükteki eğitimlerle ilgilenen müdürlükte katıldım.
-
@dzndr hayır genel müdürlükte eğitimler
-
@suigeneris1876 yarın da devam eder muhtemelen. 20 30 kişilik bir havuz oluşturulacağını hiç zannetmem
-
@suigeneris1876 yarın da devam eder aramalar muhtemelen.
-
@suigeneris1876 geçen seneki sınav gerçekten çok zor bi sınavdı ve de açık çok fazla olduğundan alım çok fazla oldu. O nedenle puanlarda düşük puanlılar da aranmıştı. O nedenle geçen sene 55’lere düştü. Bu seneki sınavın zorluğu ve bankanın alım sayısı için ne düşündüğü hakkında gerçekten pek fikrim yok. Benden önceki sene 65 ten bile aşağısı aranmamıştı neredeyse mesela. Her sene değişkenlik gösteriyor. Hakkınızda hayırlısı olsun herkes için
-
@zey gerçekten İK hakkında hiç bilgim yok. Aradığınız kişinin müdürlüğü bu işlerle ilgili müdürlük müdür bilmiyorum. İnşallah hakkınızda hayırlısı olur.
-
@suigeneris1876 kesin bişey diyemem bu sene nedir ne değildir diye ama bugün birkaç saat önce başladıysa bence devam eder. Geçen sene 2 gün sürmüştü. Ondan önceki sene de
-
@rintintin o kadar detay bilgim yok ama zannetmiyorum