@shady1 Hocam ben öyle aman aman bir derece yapmadım açıkçası.Ortalama, kurum sınavlarına yetecek kadar bir puanım vardı.Kaynak veya çalışma yöntemleri konusunda bende yukarıda yazılanlardan farklı bir şey yapmadım.Ancak @genclerbirlikli nin söylediği konuya özellikle dikkat çekmek istiyorum.Şuan kazanmış olduğum kurumun mülakatına gittiğimde benimle birlikte mülakat bekleyen grupta 2 sgk denetmeni,2 vergi müfettiş yard,1 halkbank müfettiş yard vardı.Bir hanım arkadaş ile ben sadece işsizdik.Mülakatım gayet iyi geçmesine rağmen zerre kadar ümidim yoktu.Sürekli bu kuruma torpilsiz girilmez vs gibi söylemler dönüyordu.Sonuç açıklandığında inanılmaz bir şok yaşadım.Ailemle birlikte salonun ortasında toplanıp birbirimize sarılıyorduk gecenin bir vakti:)
Her ne kadar bu süreçte torpilin,memleketçiliğin çok önemli bir etken olduğu doğruysa da torpilsizde yapılabiliyor.Allah bir yerden emeklerin karşılığını veriyor.
luthor tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: KPSS A Derece Yapanların Tecrübeleri
-
RE: 9.Promosyon Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı İlanı (400 Kişi)
İl Göç için 60 tl kenara ayırdım.13 şubata kadar beklicem seni sgk.Eğer olumlu olursa 60 tlyi 14 şubat için kullanıcam.
-
RE: Forum Üyelerinin Kazandığı Kurumlar Listesi
@shady1 Ciddi manada forumun bağımlısı olmuşum
Önceden sadece sonuç beklediğim başlıkları takip ederdim şimdi her başlığı takip eder oldum.Az önce kendimi gümrük mülakat deneyimlerini okurken buldum :):)
-
RE: 2017 Halkbank Servis Görevlisi Mülakatları
Arkadaşlar mülakatın ilk günü izlenimlerimi aktarayım sizlere;
İlk olarak otele mülakat satinden önce gittim.Kapıdan girer girmez hemen karşınızda halkbanka ait standı göreceksiniz.Orada mezuniyet belgenizi ve erkek adaylar askerlik belgelerini kimliklerinizle ile beraber standdaki yetkiliye göstereceksiniz.Yetkili mezuniyet ve askerlik durumunuza bakıp listeye imza attırıyor ve size hangi grupla gireceğinizi söylüyor(örneğin 12.gruptasın diyor)
Sonra bekleme kısmına geçiyorsunuz ve sizin grubunuzu çağırmalarını bekliyorsunuz.Sıra size gelince ilk olarak bilgisayarların olduğu bir odada kişilik envanteri testi ile 25 tane olayı içeren testi dolduruyorsunuz.Gayet kolay bunlar kafaya takılacak meseleler değil.Son olarak tekrar bekleme kısmına geçiyorsunuz bu sefer grup mülakatını bekliyorsunuz.Sizi grup halinde odaya alıyorlar.İki tane ik yetkisilisi sizi arkadan izliyor ve sizin tartışmanıza hiç müdahil olmuyorlar.En başta gereken bilgileri verip süre bitince sizi uğurluyorlar.Önünüze 4 tane olay içerek bir fasikül verecekler.Fasiküle adını yazıyorsunuz ve 25 dk kadar olayları okuyup notlar alıyorsunuz.Daha sonra olayları teker teker tartışıp fikir alışverişi yaparak çözüm üretiyorsunuz.Verilen olaylar gayet basit konular zorlanmazsınız.Siz grup olarak konuyu konuşurken ik yetkilileri sürekli not alıyor.Süreç bu şekilde sona eriyor.Yarın bireysel mülakat olacak onuda aktarırım.Herkese başarılar. -
Sgk belirsizliğinde gireceğimiz son gece olsun inşallah
-
RE: Mutlu Seneler!
Bugüne kadar ne sorduysam yanıtını aldığım,her konuda yardımcı olmaktan geri durmayan tüm tercihini yap ailesinin yeni yılını kutluyorum.Kadrolar beklediğimiz gibi gelmeyebilir,yazılılardan mülakatlardan elenebiliriz ama umudumuzu asla kaybetmeyiz.Allah içimizdeki umut ateşini söndürmesin.Yeni yıl tüm emek veren kardeşlerime güzellikler getirsin.
-
@hayal9 Allah kimseyi Sgk alımına muhtaç etmesin gerçekten.Bugün 167 gün oldu hala açıklanmadı.Mesela burada arkadaşlar duyum getiriyor eğitim tarihi,iş başı tarihi veya kurumdan kişiler şu gün açıklanıyor falan diyor ya Sgk da bunlar da yok.Tam bir belirsizlik içerisinde geçen 167 gün.
-
Aylar süren atamalar
Arkadaşlar öncelikle herkese iyi çalışmalar diliyorum.Malumunuz bazılarımız 3,4 yıl bazılarımız 1,2 yıl gibi bir süredir kpss a grubu sınavlarına hazılanıyoruz.Sınavlardan puanlarımızı alıp çeşitli kurumlara başvuruyoruz.Ancak asıl savaş bizim için burada başlıyor.Girdiğimiz sınavların veya mülakatların sonuçları çok geç açıklanıyor.Bu süreler uzadıkça aldığımız puanlarıda hakkıyla kullanamaz olduk.2017 de yapılan alımların sonuçları hala açıklanmadı.Hatta kimisinin mülakatları dahi yapılmadı.Hal böyle olunca alımlar çok yüksek kapatmaya devam edecek.85-90 puan bandında olan kişiler çok az bir alımla yetinmek zorunda kalacak.Geçmişte 80 altı puan alanların bile ümidi varken şimdi 85 altı alanlar tekrar sınava hazırlanmaya başladı.Bu kurumlar bunca zamandır ne yapıyorlar.Sürelerin bu kadar uzaması hergün ömrümüzden ömür çalıyor.Sizcede artık birilerine sesimizi duyurmamız gerekmiyor mu?Aksi halde daha kaç yılımızı bu yolda heba edebileceğiz.Hepimizin gelecek planları var.Kimimiz evlenecek kimimiz askere gidecek ancak hiçbirimizin geleceğe dair en ufak bir öngörüsü kalmadı.Kamuya alımlarda bu denli bir belirsizlik olması neden bizi rahatsız etmiyor.Hayatımızın en güzel ve verimli yıllarını bu belirsizlik içerisinde umutsuzca ders çalışmakla,ilan beklemekle geçiyoruz.Gelin el ele verelim ve uygun bir dille ilgililere sesimizi duyuralım.Bizimde bir açıklama beklediğimizi artık bilmeleri lazım.Biz beklediğimizi belli etmedikçe değişen birşey olmayacak.Bu konuda ciddi bir sayıda toplanmamız lazım.100 150 kişinin yazmasıyla cevap bile verilmiyor.Bu konuyu yeni hazırlanan arkadaşlarında ciddiye alması lazım.Çünkü bir sene sonra aynı süreçleri yaşamaya başlayacaklar.
-
RE: Okuyalım! Bol Bol Okuyalım! Vaktinde Okuyalım! Ama Ne Okuyalım? Kitap Öneri Tavsiye Başlığı
“Bakın,yağmur yağarken saray yerine bir tavuk kümesi görsem, ıslanmamak için belki kümese girerim.Fakat kümes beni yağmurdan korudu diye, şükran borcumu ödemek için kümese saray gözüyle bakamam.Bana gülecek, hatta böyle bir durumda sarayla kümes arasında fark olmadığını söyleyeceksiniz.Evet, hayatta tek gayemiz ıslanmamak olsaydı, dediğiniz doğruydu diye cevap veririm bende.”
Yeraltından Notlar
-
@meltem_90 O zaman sizi sıkan iletileri okumayın bence.Mesela ben iletinin başına bakarak gidişatını anlayıp ilgimi çekmeyen iletileri geçiyorum.Sizede tavsiye ederim.Zira bende ne yapıp ne yapmamam gerektiği konusunda ders veren insanların iletilerinden sıkıldım fazlasıyla.
luthor tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: Askerlikle ilişiği olmamak ne demek?
@kartel06 Tecilli olmak,askerliği yapmış olmak veya muaf olmak
-
RE: 2018 DGUY Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Mülakatları
@maveraünnehir Bilemiyorum hocam bana saçma geldi açıkçası böyle bir durum.Arkadaş işin yoğunluğundan dolayı A grubuna çalışmak zor olabilir anlamında söylemiştir belki.Geçen sene hiçbir alımda böyle bir şey olmadı sadece sgk da büyük oranda guylar elendi ancak guy olup kazananda vardı.
-
@maveraünnehir Hocam muhafazadaki tecrubeli arkadaslar daha kesin cevap verir ama ben sgk haricinde memur diye birinin baska kuruma alinmadigini gormedim
-
@maveraünnehir Hocam valla bir kişi yeri geliyor 3,4 kurum kazanıyor.Kendini iyi ifade ettikten sonra sorun olacağını sanmıyorum.
-
@3al2öde Hocam sgk ve guy aynı haklara sahip kadrolar bu yüzden öyle bir uygulama gitmiş olabilirler.Muhafaza B grubu guy,dguy A grubu bunun bilincindedirler diye düşünüyorum.
-
RE: MUHAFAZA MEMURU OLUP, GUY MÜLAKATINA GİRECEKLER
@sınavsayar Hocam riske atmayın.Mülakata çalışmak sınava çalışmak gibi değil.Zaten konuları biliyorsunuz boş vakitlerinizde eksiklerinizi giderseniz yeterli olur.Kaldıki mülakatı kazanmak bir yana girememe ihtimali bile var yarının ne getireceği belli olmaz.
-
RE: Aylar süren atamalar
Güvenlik soruşturmalarının kısaltılmasıyla alakalı bir kanun teklifi verilmiş galiba mecliste
-
RE: 11. Dönem Vergi Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı 2018 (500 Kişi)
@tobıntax Hocam yanlışsam bilen arkadaşlar düzeltsin ama hesap kodlarını kullanmak zorunlu değil diye biliyorum ancak bilmek şart yinede.Kod kullanmak zorunlu olmayınca sıralama da istenmez diye düşünüyorum.
-
Arkadaşlar sgk denetmenligi,gsb denetciligi,cevre mufettisligi,is mufettisligi alımlarının sonuclandırılması için ortak etkinlik planlanıyor.Katılım için bu başlıkta toplanalım.
https://forum.tercihiniyap.net/topic/4705/twitter-etki̇nli̇ği̇/36?page=2
-
RE: İktisat Bölümü ( Tanıtımı, Hakkında Bilgi, Nedir? )
@agor Hocam yabancı dil bizim ülkemizde ciddi bir problem.Lisansta yabancı dilde eğitim almak daha fazla pratik yapma imkanı sağladığı için öyle bir öneride bulundum.Ancak söylediğiniz gibi bu konu lisans öncesi süreçte halledilse gerçekten harika olur.Malesef devlet okulları bu konuda oldukça yetersiz. Ne yapılır,nasıl yapılır bilemiyorum ancak bu sorunun çözülmesi gerekiyor.Üniversitelerimiz resmen dünyaya kapalı bireyler mezun etmeye devam ediyor.