İlan gelir mi gelmez mi kestiremiyorum, bence yine guy gelir ama benim yazmak istediğim başka şeyler var. Gelip gelmeyecek 2000 guy ilanına göre oyunu/tepkisini beliryecek kişi gitsin omega 3 hapı yazdırsın. Belki o zaman kuşa dönen merkezi alımları, kpss şartı kalkan ilanları, içindeki çalışanların nasıl oraya girdiğini bi türlü bilmediğimiz/anlayamadığımız belediye ve üniversiteleri, 1 gecede şartsız sınavsız kurasız çabucak kadroya geçen( ve bizi de son derece etkileyen) taşeronları belki hatırlarlar. Ama yok 2000 guy tüm bunlardan büyükse eylül ekim gibi gelip burdaki guy başlığında torpil diye ağlarlar. Bu başlığa yazdığım ilk ve son ileti budur kalın sağlıcakla.
genclerbirlikli
@genclerbirlikli
genclerbirlikli tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 24 Haziran 2018 Erken Seçim Kararı ve İlanlar
-
RE: İyi Bayramlar! Tercihini Yap Ailesi
İyi bayramlar üstad @paretowilfredo ve büyük tercihiniyap ailesi
-
RE: 9.Promosyon Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı İlanı (400 Kişi)
@adalet-istiyoruz hocam 1200 kişi çağırdılar, her 4 kişiden 3 ü elenecekti, öyle oldu. Torpil yok, herkes hakkıyla girdi diyemeyiz illaki torpilliler var ama hakkıyla giren, torpil yaptırmadan kazanan( sgk ve diğer kurumları) bir çok arkadaş var. Ben eylül ayında 2 mülakata girdim rtük ve sgk, ikisinden de elendim. Ama torpilim olmadığı için değil, mülakat tecrübem olmadığı için, nasıl durup konuşacağımı bilmediğim için elendim. Daha sonraki aylarda girdiğim 3 mülakatı kazandım. Ama torpilim olduğu için değil, tecrübelerimden ders çıkararak, hareket ve konusmalarima dikkat ederek, mülakat anında komisyona vermem gereken mesajları bulup bunlar vererek kazandım. Nacizane tavsiyem torpil diye kestirip atmak yerine şapkayı öne koyup ya ben nerde hata yaptım nerde neyi yanlış söyledim diye düşünüp diğer sınav ve mülakatlara hazırlanmak çok daha yararlı olur. İnşallah emeğinizin karşılığını alırsınız.
-
RE: Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2019
Kurum zaten yıllardır yds istiyor neden ilk defa istemiş gibi tepkiler verildi anlamadım.
-
RE: ÇSGB Bünyesinde Birleşme Sesleri
Tartışmayı canlandırmak istemedim ama az önce okudum, bir iki bi şey yazmak istedim @paretowilfredo sil derse silerim ama. Neyse şu facebook grupcu, reklamcı tayfa bu platformda etkin değil diye o kadar mutluyum ki anlatamam. Bugün gördük adam(?) aspbye girmiş gören başbakan olmuş zanneder. Burda kimsenin kimseye vay ben şu kadar puan aldım vay biz 7 kişi aldık hepsinin puanı seni 5 e katlar demeye hakkı yok. Burdaki her arkadaş bu kpss sürecine yıllarını ve emeklerini vermiş, çok güzel puanlar vermiş arkadaşlar. Orta halli puan alan arkadaşlar da bu sene daha güzel puanlar almak için emek veriyorlar. İşin özü es kaza aspb diye iş merkezi bakanlığa girip, bu seneki puanlardan bi haber olup( hem sınavlar yuksek kapattı hem de geçen senelerdeki puanlara göre 4 5 puan eksik) ben 90 aldım yhaa tribindeki denetçi ve müfettiş ayrımını bilmeyen, kendine olmadığı şeyi diyen facebook reklamcı tayfası buraları kendi grupları gibi sanmamalı. Sgk denetmeni arkadaşlarım, kardeşlerim, abilerim,ablalarım 3600 isteklerinde sonuna kadar haklılar. Lise mezunu polis, imam alırken lisans mezunu, kpssden 85 alan kurum sınavlarını geçen mülakatları atlayan bu ülkenin değerleri neden alamasın. Umarım yeni kurulacak bakanlıkta denetçi olursunuz, yolunuz açık olsun.
-
Büyük Zaferin 96'ncı Yılı Kutlu Olsun
Bugün günlerden 30 Ağustos; ülkemizin kurtulduğu tarih, Zafer Bayramımız... Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu ülke için can veren kahramanları saygıyla anıyor, tüm TY ailesinin Zafer Bayramını kutluyorum.
-
RE: BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KURUMU(BTK) UZMAN YARDIMCISI İLANI(2018)
İnşallah bu mülakatı açıkta olanlar kazanır. Bazı doyumsuzlar güzel yerlere girmelerine ragmen halen mülakat peşinde. Dilerim Allahtan onlar giremez. Bi üst kurul yetmiyor diğerine sulanıyorlar. Hoş, 3 sınava aynı gün girme heveslilerinden ne beklersin ki. Başka listede olmayıp girecek arkadaşlara başarılar.
-
RE: 2018 ekonomik krizi
@hamzaömerhalid boyle başlığın altına gelip de yok efendim amaç bağcıyı dövmek yok amaç sadece muhaliflik, dış gucler, ego tatmini diye zırvalayıp ekonomi hakkında tek kelime etmeden basıp gitmek yok. Madem bize demediğini bırakmadın ekonomide iyiye giden şeyleri yaz da görelim. Yıllardır bas bas bağırıyor insanlar inşaatla kalkınamayız, bu kadar dışa bağımlı olunmaz, üretim gerekli, bağımsız yargı gerekli, parayı boşa çarçur etmeyin, harcamaları kısın diye. O zamanlar itibardan tasarruf olmaz diyen tayfa bugün gelmiş dış güçler, içimizdeki hainler bilmem ne. Sen vatanseversin de ben sevmiyor muyum ? Sen kimsin ya, senin sıfatın ne ? Gelmiş buraya iyi olan bir şey konusulmuyor diyor, yaz iyi olan şeyleri konuşalım. Diyeceksin ki yol yabdı, o yollarin kalitesi dünyada 89. Oldu ondan da bahset; diyeceksin köprü yaptı, o köprüden geçmeyen milyonlarca insan her ay vergileriyle fahiş fiyatını ve geçiş garantisini karşılıyor. Daha sayayım mi ? Bi de senin gibi nankörler der ki ne yapıldıysa 20 sene önce yapıldı ondan önce hastane kuyruğundaydik; peki satılan kurumlardan gelen 60 milyar doları neden ağzına almazsın ? Ben söyleyeyim mi, biatci bir nankörsün de o yüzden. Senin deposundaki malın değerinden daha ucuza satılan fabrikalardan da, 2 sene sonra 10 katına satılan mey içkiden de haberin yoktur.
Lale devrinde ehonomi çoh eyi, ucuz dolar gidince dış güçler. Sana iibf diplomasi veren okulu yıkmak lazim. Hadi abd dış güç, suriye va gana da mı dış güç? Gürcü papaz mı tutukladık bize yaptırım uyguladı ? Bunların para birimleri karşısında niye tl eriyor ? Bunlara cevabın nedir pek vatansever kişi.
Vatanseverlik nedir her şeyi koşulsuz olarak kabul etmek mi yoksa hataları görünce uyarmak mı ? Sizin gibi biatci yiyici yalaka tayfa yüzünden bu halledeyiz ya zaten. Napalim Yiğit Bulut gibi çıkıp ekonomiyi övüp ayda 200bin tl varlık fonunundan cukkalayalim mi. Yiğit vatansever, bizler vatansever değil öyle mi ?
İşine gelince demediğin lafları bırakma, dolar 7 lira olunca aynı gemideyiz. İnsan omurgasız olmayagörsün; bundan 5 sene önce acilim çok güzel destek vermeyen kan istiyor diye ortalıkta gezmişsindir de Allah bilir; ya da 6-7 sene önce hocaefendi muhaliflerden daha çok vatana hizmet ediyor turkce olimpiyatları çok güzel diye dolanmışsındır. Sonra gelmiş buraya abdye avrupaya boyun eğiyorsunuz bilmem ne.
Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandir bunu aklına kazı, en iyi yalayan en iyi biat eden değildir. Yeri gelir övünürüz yeri gelir yanlışa yanlış deriz, senin gibi beylik laflarına tav olmayız.
Bi de siteyi takip edecekmiş de dolar düşünce yazacakmış. Etmezsen ben seni bulup ekonomi hakkında güncel bilgileri veririm merak etme. Şimdi sen sabahtan takip ediyosundur orda yazmiyor dolar euro altın kurları/fiyatları. Görmezden gelirsek belki düşer diye. Bu kafa ekonomi yönetiyor iste sonra aynı gemideyiz.
-
RE: 10 KASIM :( Bazı Borçlar Vardır ÖDEYEMEZSİN....
ey büyük Atatürk!
Gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime and içerim...
-
RE: 9.Promosyon Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı İlanı (400 Kişi)
@birumut hadi diğer denilenler neyse de herkes kendini düşünür olmuş ne demek ya ? Adam mülakata girmiş aylarca beklemiş tabi kendi girmek ister. İstemeseydi hiç başvurmazdı zaten.
Diğer arkadaşlara çatıyorsunuz ama burda esas bencillik hemen hemen aynı yerde olup halen daha sgk istemek bence. İnşallah guy dahil olmak üzere hali hazırda kariyer mesleklerden kimseyi almazlar, işi olmayan arkadaşlar girer.
genclerbirlikli tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: Hoşçakalın Dostlar.
@paretowilfredo selametle reis,
Ben de herkese bu başlık vesilesiyle hoşçakalın demek istiyorum. Kırdığım üzdüğüm forumdaşlar varsa hakkını helal etsin, ben yana da helal olsun.
Herkesin gönlüne göre olması dileğiyle.
-
RE: MİT KARİYER TOPLANTISI
Arkadaşlar merhaba,
Sizlerden, ve bu başlığa yeni yazacaklardan ricam ileti yazarken gerekirse 10 defa düşünüp taşınmanız.
Buraya her şeyi yazıyorsunuz sonrasinda da bir sildirme telaşı alıyor. Lütfen daha sonra sildireceğinizi düşündüğünüz iletileri yazmayın. Ben burda yapmış olduğum moderatörlükten herhangi bir menfaat sağlamıyorum, hemen her bayrak ve mesaj ile ilgilenmeye çalışıyorum ama bu başlık için gelen "tüm iletilerimin/yazdıklarımın silinmesini istiyorum" taleplerinden bıktım usandım. Bir de bu talep tek mesaj bayraklanarak yapılıyor, ne yani oturup tüm sayfaları okuyup ilgili kişinin iletilerini mi ayıklayayım? En azından iletilerin linklerini özel mesal olarak gönderseniz bir nebze yardımcı olabilirsiniz.
Rica ediyorum böyle bir başlığa yazarken gerekirse 10 kere düşünün, yine de sildirmek isterseniz sildirmek istediğiniz iletilerin linklerini özel mesaj yoluyla gönderin. Lütfen.
Herkese iyi akşamlar.
-
RE: Hukuk vs DGS Adalet
@garipbankacı bu yoldan dgs aracılığıyla geçmiş biri olarak kısaca tecrübelerimi paylaşayım;
DGS ile yerleşmek yks ile yerleşmekten daha kolay geldi bana çünkü hem paragraf sorularını hem de problem sorularını hızlı şekilde çözebiliyorum. Yksde ise konular derya deniz, türev integralden tut edebiyata, tarihten felsefeye kadar çalışılması gereken bir çok ders var ve kontenjanlar artmasına rağmen yine de gayet iyi puanlar almak gerekiyor.
Yksnin konu genişliği ve ciddi hazırlanma gerektirmesi bir yana, üniversiteye göre değişmekle birlikte, DGS ile geçişte hem adaletin derslerini hem de önceki lisans derslerini saydırma imkânı da bulunuyor.
Ben dgsye girdiğimde derece yapmama rağmen Ankara hukuk yerine hbv hukuk yazdım, kayıt için gittiğimde mezuniyet üzerinden 5 yıl geçmeyen lisans derslerini de saydıklarını öğrendim ve bir hayli ders saydırdım iktisat bölümünden ( adaletten çok fazla ders saymadilar birkaç tane seçmeli anca) ve böylece 2. Sınıfa intibak ettim, 1. Sınıftan derslerin çoğunu aldım ancak ilerleyen dönemlerde saydırdığım derslerin yerine ikame ederek intibak ettiğim sınıfla birlikte 3 senede okulu bitirdim.
Özetle, DGS yolu biraz zorlu, kontenjanlar az, dişli rakipler var ama ona göre de getirileri mevcut.
-
YÖK'ün 18.06.2021 tarihli yazısında
26/5/2021 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında 2547 sayılı Kanunun 2880 sayılı Kanunla değişik 7/d-2 maddesi ile İnsan Hakları Eylem Planı uyarınca, mevcut öğrencilerin statülerinin korunması şartı ile 2022 YKS'den itibaren yükseköğretim kurumları bünyesinde yer alan Adalet Açıköğretim ile uzaktan öğretim önlisans programlarının kapatılmasına karar verilmiştir
İfadeleri varmış, bu sene son alımlar olabilir seneye kapatacaklar galiba @kaymakam-hanim-0
-
@garipbankacı 2. Üniversite nasıl olacak AÖF Adalet kapanmadı mı
-
RE: Atama İzinleri 3.Dağılımı
Lütfen başlık altında ikili tartışma yapmayalım. Özel mesaj özelliği mevcut. İlgili tartışmanın uzaması güzel sonuçlar doğurmayacaktır.
Herkese iyi çalışmalar. -
RE: Adalet'ten Hukuka Geçiş
@mirakar bölüm kapatıldı ama dgsye girme hakkı engellenemez. Bir ara açık öğretim için kontenjan düşünülüyordu ama sonuç ne oldu bilmiyorum. Hatta dava açıldı Danıştay'a kadar gitti diye hatırlıyorum.
-
@gpale teşekkür ederim, amacım kendimi geliştirmekti sadece, zaten okumak istediğim bir bölümdü, nasip ikinci üniversite olarak okumakmış.
-
RE: Güncel Ankara Dershane önerileri
@ekremgurbuz Kalaba bilim akademisini o kadar çok sevmişsiniz ki e mail adresiniz bile kalababilim@.......com şeklinde.
Bence siz ortak olun ilgili kuruma.
-
Gün itibarıyla 3 yıl süren bu maceranın da sonuna geldim çok şükür
Ahbv hakkında sorusu olanlara elimden geldiğince başlık altında yardımcı olabilirim (kalıcı olması ve başkalarına da faydası olması için başlık altında diye belirttim)
Bu yola giren tüm hukuk ve adalet öğrencilerine başarılar, darısı sizlere inşallah