@paretowilfredo @genclerbirlikli Tamam biraz yasadiarimi anlatayim o halde
2015 mezunuyum. Anadolunun bağrindan bir okuldan mezunum. Üniversite için ankara , istanbul ve izmir de isim yapmis bir okul yerine memlekette bir okulu seçtim.
Bunu yaparken de okulun bir önemi yok, hedefimi kendim çalışarak gercekleştirebilirim diyerek yola çiktim. O zamandan hedefim belli: Devletimize hizmet edecek bir bürokrat olmak.
Okula 1. Girdik iyi bir dereceyle de bitirdik . Ama okuldaki egitimin gercekten ne kadar boş ve ne kadar eksik olduğunu sinavlara hazirlanirken farkettim. Zaten bir sey beklemiyordum ama bu kadarı da şasirtti beni.
Akademisyen diye kendilerine havali isimler ünvanlar verilen hocalarin gercekten tek yaptiklari memurluk atm memurlugu malesef. Devlete hizmet etmek, vatana faydali olacak nesiller yetiştirmek gibi bir gayede hoca tanimadim uzulerek söylüyorum.
Neyse gelelim kpss sürecine 2014te kpss ile tanıştim. O zaman 3. Sinifim daha . Nerden bilebilirdim ki bu sinavin müdavimi olacagimi O zaman ortalama puanlar aldik . Sonra forumlardan takip ettigim populer kaynaklari edindim.
Maliye icin 4T özgün ve çıkmış , pareto, matrah
Iktisat icin yüksel bilgili çıkmış sorular , themis
Hukuk icin dönüşüm, konsensus
Muhasebe İlhan kılıç stok ; Ferhat yildiz konu, soru kitaplari
Klasik sinavlar için : ilhan kılıç monografi, hipotez iktisat, classic maliye ve bir konu anlatimli hukuk kitabi. Tüyo mülakat kitabi .
Bu kitaplari defalarca cözdüm . Kitaplarin üzerine isaretleme yapmadigim icin tekrar tekrar kullanabildim .
Bu süreçte ders çalışmak artik benim mesleğim haline gelmişti. Sabahlari erken kalkıp çalışanlardanim ben.
Her gün 8 de başlar 5 e kadar memurlar gibi calisirdim. Aralarda tabii ki cay kahve molalari veriyordum bir yandan da TY yi takip ediyorum Buradan cok degerli arkadaslar da edindim.
Ders calismak artik hoşuma gidiyordu . Kagit , kalem , kitap benim gözümde çok degerliydi.
Sinav tarihlerini renkli kağıtlara yazip, masama asip kendime göre calisma plani yapiyordum. Bazen cok yogun oluyodu bazen sinek avliyoduk. Hepsinin telaşi ayri
Cok sinava girdim cok da mülakata girdim . Yazilisini gecemedigim az sayida kurum var . Sözlü sinavlara ise tam 11 kez katilmişım not ediyordum her sınavi ve mülakati. Kurum sinavlarina girerken sene bitiyor, yeni kpss geliyordu. Elde var sifir , ve koca bir kisir döngü . Sanki hiç bitmeyecekmis gibi bir süreç. . . Bu süreçte ailenin destegi ve anlayisi cok önemli, tevekkül etmek sabretmek , çalışmak , vazgeçmemek de bir o kadar önemli.
(Her mülakat sonucunda daha ne kadar ugrasacaksin diyen akrabalarim oldu. A grubuna giremezsin once bi duz memur ol da sonra mufettis olursun , Referanssiz bosuna uğraşıyorsun diyenler de . . . Tabii ki bunlari hic dinlemedik. )
Yazilidan kalmak degil de sözlüden elenmek çok üzüyordu beni. Sözlüye kadar tüm marifetlerinizi ortaya koyabilirsiniz ama sözlüde artik sizden çıkıyor iş tamamen karsidakilerin keyfine kalmis kaderiniz.
(Bu işe alim süreçlerindeki yanlışlıklar , mülakatlardaki haksizliklar cok canimizı sıkıyordu. Ülkemizin gerceklerini üzülerek izledim. Bu süreçte farkli bir bakış açisi kazaniyor insanlar. Bunu çok arkadaşimda gördüm. )
Her mülakattan sonra birileri asilde yer aldi birileri yedekte. Kimilerinin ise hiç ismi yoktu listelerde . İşte Ben bu son grupta yer aldım her defasinda .Her sonucu umutla açtım ama hep yıkımı yaşadim. Benimle birlikte ailem de yaşadi . Hepsine uzuldum ama Spk mülakati sonucu oturdum agladim artik ailemle . Çok zoruma gitmeye baslamisti. Her seferinde birileri işe başlarken ben o kitaplarima geri dönüp daha önce defalarca calistigim yerleri üzülerek tekrar tekrar çözdüm. Her seferinde güzel bir kurumun asil listesinde yer alacagim günü umutla bekleyerek ve dua ederek yaptim bunu.
En son artik istanbul da 2 gün klasik bir sınava davet edildik. Gidiyoruz ama issiz birine cok masrafli bir sekilde. Gidiyoruz ama ne olacakti sanki, Sinavi gecsek nolcakti o mülakata girilecek kaçış yok. Sonuçta yine eleneceksin artık ugrasma diye bir iç sesle mücadele ediyoruz.
Neyse allah büyük dedik ciktik yola , tevekkul ettik . Zaten cok calismistik elimizden geleni fazlasiyla yapmistik içimiz rahat artik Allaha güvenmekti gerisi. Ve dostlardan dua istemek
Birinci gün gecti fena degil, ikinci günküler ilkinden daha iyiydi. Neyse yazilidan ümitliyiz ve de gectik şükür. Sözlüye girdik inanilmaz bir mülakat , şeker gibi insanlar cok da iyi gecti. Komisyon mülakat bitisi , istanbul a hoşgeldin dedi ugurladi bizi.
Dönüş yolundayiz şimdi bu son cümle de neyin nesiydi . Kendi kendimize anlamlar mi çikariyorduk yolda, gereksiz umutlanmalar miydi bunlar anlam veremedik. Daha önce de iyi gecenler oldu ama hep elendik, en iyisi sabirla beklemekti.
Kurum allahtan cok bekletmedi bizi. Evde yine ty de dolasirken gördük ki aciklanmis. Heyecanlandik tabii ki. yine bir yıkım mi bekliyoru bizi yoksa artik bir kurtuluş mu Bi hayli bakamadık ailemle heyecandan . Ama sonucta actik o sayfayi ve ismimizi gördük. Bi anlam veremedik bu nasil olur asil listede bizim ismimiz ne gezer diye
Ama Allah büyüktü ve çalışana hak ettiğini verirdi.
Allah a Çok şükür . Zor oldu ama gönlümüze göre oldu. Devletimize hizmet edebilecegimiz, gönlümüze göre bir iş
Simdi bakiyorum da beni almayan kurumlar iyi ki almamis her şeyde bir hayir varmis. Yaşarken cok zor ama dönup bakinca iyi ki diyor insan arkadaslar.
Buradan cok faydalandik sitenin degerli adminlerine boyle faydali isler yaptiklari icin cok teşekkür ediyorum.
@paretowilfredo @Antimülakat @genclerbirlikli @aliveli @Agor
Herkese Hayirli Geceler diliyorum