TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    1. Ana Sayfa
    2. black
    B
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 3
    • Konu 1
    • İleti 855
    • En İyi 376
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

black

@black

783
    İtibar
    7644
    Profil Görüntülemeleri
    855
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

black Takip etme Takip Et

black tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: 9.Promosyon Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı İlanı (400 Kişi)

Arkadaşlar hani olur da yarın bir gün başkan açıklanacağına ilişkin bir tweet atarsa retweet, beğenme veya yorum yapmayalım bu en güzel tepkimiz olacaktır. Onlar bizi umursamadıysa bizde onları umursamayalım. Bunu daha öncede kararlaştırmıştık ama belki unutanlar olmuştur diye hatırlatayım dedim. Olumsuz yorum yapmak isteyen arkadaşlar olursa onlara bir şey diyemem sonuçta 5 aylık bir birikim var, isterlerse onlar çok ağıra kaçmadan yorum yapsın ama lütfen teşekkür filan edecekler yorum yazmasın.

Başkanın elinde olmasa bile şimdiye kadar bakanlığa baskı yapmalı, çıkışmalı veya bir şekilde hatırlatmalıydı bu kadar uzamaması gerektiğini dile getirmeliydi o yüzden kendisine bu şekilde tepki göstermemiz doğru olur diye düşünüyorum, özür dahi dilese şahsen affetmem.

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      black

@maricinal hocam zaten derneğin doğrudan açıklanmasına ilişkin bir bilgisi olması pek mümkün değil ancak başkana veya ilgili kişilere durumu iletip bizim adımıza bu sürecin uzadığını söyleyebilir. Bunun bir etkisi olur mu olmaz mı bilemeyiz ama biz bir şey yapmadıkça süreçler giderek uzuyor ve işin kötüsü bu sürelere alışıyoruz tepki dahi gösteremiyoruz. Geçen alımda 2. ay dolarken tepki gösterilmeye başlandı bu sefer 3. ay dolarken belki gelecek sefer 4. ay olacak.

Ben geçen alımda bu kadar süre bekledim ve sonuç olumsuz oldu bu sefer de olumsuz olmasının önünde bir engel yok 10.promosyon için beklerken gene bir tepkisizlik olursa belki kurumda bizi sallamayacak sonuçları 5 ayda açıklayacak. Öğretmenlere her fırsatta kızılıyor ama bence adamlar çok haklı her fırsatta haklarını savunuyorlar eğer onların mülakat sonuçları 3 ay açıklanmasaydı şuanda bu meclis gündemine dahi gelirdi. Biz ise daha twitter da tweet atmaya çekiniyoruz

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      black

Madem ki duyumlar yakın zamanda açıklanmayacak diyor ben size iyi bir haber vereyim daha doğrusu önceden açıklanan haberlerin bir birleşimini sunayım 🙂
      Malum daha önce başka kurumları kazananları bahsettik bende açık olarak yayınlanan listeleri @Zyn1308 de katkısıyla birleştirdim. Sonuç olarak denetmenlik listesinde yer alan 137 kişi başka yerleri kazandığını öğrendik. Listeye buradan ulaşabilirsiniz; https://drive.google.com/open?id=1LPDkrWC135p2jOuYjinRKlT9XeDDcryD

Ek olarak bizim atladığımız bir kurum var ise veya daha sonra açıklanacak bir liste olursa bunları da listeye ekleyebiliriz. Bu arada guy kazananları da eklemeyi düşündüm ancak liste pdf olduğu için kazananları ekleyip karşılaştırmam hem zor hemde bu kişilerin sgk'yı tercih etme durumu olduğu için bir anlamı yoktu.

Eğer bu kişiler; asil listedeyse yedeklerde ilk 150 garanti, yedek listedeyse bu kişiler tercih yapmayacağı için yedekler gene şanslı. Eğer bu iki listede yoklarsa yani elenmişler ise bu durumda başka bir yeri kazanmamış kişilerin şansı artmış oluyor.

Eklediğimiz kurumlar;
      VMY
      SGK müf.
      Rekabet Kurumu
      Tarım Kredi müf.
      AB uzman
      KGK
      EPDK
      RTÜK

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      black

@kelepce07 Ben konuya hakim değilim yazılanları yeni okuyorum ama anladığım kadarıyla akademik kariyer yapıyorsunuz ve buradaki arkadaşları denetmenlik yönünden yetersiz görmüşsünüz madem öyle bir eleştiri de ben yapayım. Şuanda üniversitedeki akademik kadroların vasıfsız ve kayırmacılıkla yetkin olmayan kişilerin hak etmediği yerlerde olduğunu biliyoruz hatta bunu bizzat akademisyenler anlatıyor. Üniversite son sınıfta tez hazırlarken bunu yeterince gördüm hazırlanan tezler, araştırmalar vs kopyala yapıştır usulü yapılmış ve çok özensizdi. Elbette istisnai olarak çok yetkin ve hak eden kişiler var ancak genel olarak bir yetersizlik söz konusu.

Demem o ki daha forumda doğru düzgün iki satır bir şey yazamayıp gelip burada ben tez yazıyorum, ben akademisyen olacağım vs. diyip sonrada en kötü guy olursunuz diyerek karşınızdaki insanları aşağılamanızı doğru bulmuyorum. Öncelikle kendi yetkinliğinizi sorgulayın sonra başka insanlarınkini sorgularsınız. Muhtemelen boş birisiniz dediğiniz gibi nickin arkasına sığınıp herkese sallıyorsunuz zaten bir akademisyene yakışmayacak şekilde konuşmuşsunuz.

Bu arada bende NASA da çalışıyorum uzay araştırmaları için foruma girdim çok işime yaradı buradan NASA'ya selamlar 😄

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      black

İki mülakata da girmiş biri olarak şunu daha net söyleyebilirim sgk daha adil davrandı. Elbette istisnai durumlar ve torpil burada da var ama elenseniz bile 40 gibi bir puan verilmiyor ondan eminim. Belki yüksek puanlılardan biçilenler olabilir ama en azından 70 civarı başarılı sayılacak bir puan verilir. Ayrıca başvuru esnasında referans kısmı olmaması da beni ayrıca sevindiren durumlardan birisi oldu. Referans kısmı gördüğüm ilanlarda başvuru yapmaya çekiniyorum.

Bana da guy da 40 küsüratlı bir puan verilmiş oturdum düşündüm ben bu adamlara ne yaptım da bana bu notu verdiler diye gözlerim doldu ama ağlayamadım(erkeğiz ya). Çok umutluydum mülakattan çıkanlar hep afallamış şekilde çıkıyordu ben ise çok iyi geçtiği ve tüm soruları bildiğim için güler yüzlü çıkmıştım. Saygıda da kusur etmedik hatta orada almayacaklarını söyleseler bile saygısızlık yapmazdım kendime yakıştıramam. Ama demek ki sınavlarda bir yere kadar sizi taşıyor bir yerden sonra omzunuza birisi dokunmuyorsa sınavlar boşa...

Bu mülakatlar bu şekilde devam ettiği sürece de biz gelişmiş ülke filan olamayız bunu sadece iibf özelinde değil tüm kurumlar bağlamında söylüyorum. Gelişmiş ülkelerde iş bilene verilirken bizim gibi gelişmemiş ülkelerde adam kayırmaca yapılıyor ve iş hakkı olana değil akrabaya, tanıdık olana veriliyor. Bakın dikkat ederseniz gelişmekte olan yerine gelişmemiş kullanıyorum çünkü gelişmekte olan ifadesi o ülkeyi bir derece daha önde olduğunu göstermek için kullanılan bir ifadedir ancak bana göre ya gelişmişsindir ya da gelişmemişsindir. Neyse bu konuda söylenecek çok şey var ama daha fazla moral bozmayayım ama 2023, 2070 hedefi koyuyorsak bu hedefe kurumsallaşma ve işi bilene vererek ulaşabiliriz akraba, tanıdık kayırma ile değil yoksa orta gelir tuzağında patinaj çeker dururuz. Ama ben inanıyorum ki ileride bu sorun çözülecek ve biz koyulan o hedeflere rahatlıkla ulaşacağız çünkü bize islamiyetin yüklediği müslüman coğrafyasının kurtarıcısı rolü var bunun için daha güçlü olmalıyız.

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      black

@deüdem çsgb tarım ve köy işleri bakanlığına yollamış oradan ulaştırma ve haberleşme bakanlığına gitmiş onlar iç işleri bakanlığına yollamış böyle böyle tüm bakanlıkları gezmiş en son çsgb'ye geri dönmüş hatta bir ara amerikan elçiliğine de gitmiş ama onlar biz ne alaka deyip almadan iade etmiş 🙂 iş iyice zaytunga döndü

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      black

bana da pazar günleri bu hafta açıklanacak hissi doğuyor ama şimdiye kadar gerçekleşmedi 🙂

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      black

ooo duyum mu alırım bir dal 🙂

alt metni

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      black

@adalet-istiyoruz hocam bir kişi filan ayıp oluyor aynı elenme duygusunu bende yaşadım hatta önceki postlarıma bakarsanız görürsünüz. Bir kere dahi referans vs aramadım o kısım zorunlu olmadıkça doldurmadım hatta yazdıklarımda tanıdığım sıradan insanlardı. Buradan elenseydim gene referans aramayacaktım şimdiye kadar kendime ve kpss puanıma güvendim(öncelikle de Allaha) şükür sonunda oldu

Torpil yaptıran yok mudur evet vardır bende aynı şeyi düşünüyorum torpille kazanan ömür boyunca haram para kazanacaktır(bunu hocalar söylüyor) yaptıran kendi bilir ama herkesi zan altına bırakmak yakışmaz. Guydan elendiğim de aynı şekilde üzülmüştüm ve çok kötü hissettim ama hakkıyla kazanan kimseyi zan altında bırakmadım. Elenmenin verdiği üzüntüyle yazdığınızı düşünüyorum anlayışla karşılıyorum. İnşallah buradan daha iyi yerler hakkınızdır ve oralara atanırsınız, 1 yıl sonrasını kimse bilemez hakkınızda hayırlısı olsun.

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      black

@b-ays bana da 2019 dan önce açıklanacak gibi geliyor 🙂

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      black

black tarafından gönderilen son iletiler

• RE: ÇSGB Bünyesinde Birleşme Sesleri

@bucalı kesin birşey değil ancak o işlerde bekliyor haliyle sizin süreci de uzatabilir.

ÇSGB içinde yayımlandı
      B
      black

@sbf1983 evet taşradaki en güzel meslek aynı zamanda en risklisi ve özlük hakkı olarak diğerlerine göre bir artısı yok.

Yeni başlayanlar alternatifi buldukça kamuda veya özelde başka mesleklere geçiyor. Geçemeyenler ise alternatif arayışında. Kurum bir yolunu bulmazsa ileride sorun yaşanacak.

Kurum başkanı bile sorunu bilmesine ve dile getirmesine karşın bir çözüm üretilmiyor. Bu haldeyken birde rotasyon dile getiriliyor. Bu şartlar altında rotasyon mesleği iyice zayıflatır.

ÇSGB içinde yayımlandı
      B
      black

@yabgu hocam pek sizlik bir durum olmayacak yani siz ilk atama yerinizde normal şekilde atanacaksınız. Zaten asil liste ve hangi illerin olduğu belli siz boş iller tercih edeceksiniz. Eğer iller belli olmasa ve rotasyon yetişseydi belki illerdeki denetmen sayılarına göre atama yapmak için sizi bekletebilirlerdi ama şuan buna gerek yok.

Yetki ve yeterlilik sınavı ile pandemi sebebiyle beklemeniz daha olası gözüküyor

ÇSGB içinde yayımlandı
      B
      black

Tek sorun parasal açıdan değil. Bazı üstadlar yukarıda bahsetmiş işveren ve sigortalılar ile karşı karşıya gelme durumları sık yaşanıyor. Baktığınız zaman sahte sigortalılık, anlaşmalı boşanma gibi sıkıntılı araştırmalarda yapıyoruz. Bu bahsettiğim araştırmalar sonucunda emekliliği iptal olanlar, yüklü para cezası veya hapis cezası ile karşılaşanlar oluyor ve bunun sonucunda bizi suçlu buluyorlar. Örneğin bir vergi müfettişinin böyle bir durumla karşılaşması çok sık olmaz çünkü denetimi çoğunlukla belge üstünden yapar ve ceza uyguladığı kişiler zaten para kazanıyordur karşı tarafta bıraktığı etki daha azdır aynı zamanda o cezalarda da büyük indirim sağlanabilmektedir. Ancak bizim işimizde genellikle bunlar tam tersidir. Tek geçim kaynağı emekli maaşı olan adamın emekliliğini iptal edip 150 200 bin borç çıkarırsanız size zarar vermek isteyecektir. Siyasi baskı ise işin bir başka boyutu tabi il müdürlüğüne bağlı olduğunuz için baskı ve mobing artmaktadır.

Maalesef yukarıda anlattığım risklere karşın bazı il müdürlüklerinde yeterli önlem alınsa da bir çoğunda elinizi kolunuzu sallayarak odalara girebilirsiniz. Size kimin ceza yazdığını öğrenip hesabını sorabilirsiniz. Elbette sgk gibi yoğun bir yerde adliyedeki önlemlerin alınmasını veya kapıda polis beklemesini isteyemeyiz ancak denetmenlerin çalıştığı binayı ayırarak güvenlik artırıcı bazı uygulamalar devreye alınabilir. Grup başkanlığı ile siyasi baskı azaltılabilir vs bir çok çözüm yolu üretilebilir ancak bu iş bu şekilde çok uzun yürümez.

Özlük hakkı ve sağlanan koşullar ile alınan risk arasında bu dengesizlik varken alternatifi bulan meslekten ayrılmakta, meslek ve kurum kan kaybetmektedir. Biz hakkımızı istediğimizde özel sektörün yolunu gösterenler sgkya işi düştüğü zaman kurumsal hantallıktan yakınmasın veya ülke ekonomisini dengesizleştiren sgk bütçe açığından bahsetmesin.

ÇSGB içinde yayımlandı
      B
      black
    • RE: Yeni Atanacaklara Tavsiyeler

@Godot37 şahsen evi işe yakın tutardım çünkü haftada 5 gün sabahın köründe işe gideceksiniz uzak olursa birde servis yoksa zorlanırsınız. Eğer kurumun servis imkanı varsa bu güzergahları da bilmek avantaj sağlar.

İlk günden herkes ile samimi olarak konuşmayın tabi çok soğuk da durmayın bir süre ortamı gözlemleyin daha sonra kimle konuşup arkadaşlık edebileceğinizi kendiniz çözeceksiz. İş yerinde herkes ile iyi anlaşmak önemli ama bazı kendini bilmezler olacaktır onlarla diyalog kurmamaya çalışın yoksa siz üzülürsünüz. Amirlerinizin kim olduğunu, kurum içindeki işleyişi, izin işlerini genel hatlarıyla öğrenin çevrenizdeki kişilere çekinmeden sorun.

Maddi açıdan sıkıntınız yoksa 2 takım alsanız uzun süre kullanırsınız ya da 1 tane alın maaş aldığınızda 1-2 tane daha alırsınız hem bu sürede kurum içindeki durumu gözlersiniz her kurum ve ilde farklılık olabiliyor. Erkek takımlar pahalı o yüzden acele etmeyin kampanyalı birşeyler denk getirmeye çalışın ve rahat olmasına dikkat edin. Kadınlar biraz daha şanslı hem çok çeşit var hemde erkek takımlarına göre daha ucuz.

Yüksek lisans veya diğer eğitim durumlarına tolerans çalıştığınız yere, amiriniz konumundaki kişinin tavrı ve iş yoğunluğuna göre değişiklik gösterecektir kesin birşey söylenemez. Aynı şekilde yaptığınız işe faydası da değişkenlik gösterir. Yaptığınız iş nitelik gerektiriyorsa muhakkak faydası olacaktır. İşinize faydası olmasa bile ileride size fayda sağlayabilir.

İlk hafta değil ama kazandığımı öğrendiğimde çok sevinmiştim çünkü tam olarak çalışmayı bırakıp alternatiflere yönelmiştim çok şükür atandık. Kuruma ilk başladığımda ise farklı bir ortama girmenin vermiş olduğu garip hisler vardı ama kısa sürede atlatıp alışıyorsunuz şimdi kuruma gitmediğimde garip hissediyorum 😄

Maaşa ilişkin ekstra bir bilgi vereyim. Kurumlar bankalar ile anlaşma yapıyor size promosyon ödüyor sizede atama tarihinizden anlaşma bitiş tarihine kadar olan kısmı ödeniyor. Örneğin 3 yıllık anlaşma yapılmış ve siz başladığınızda 1 yıl dolmuşsa size 2 yıllık promosyon veriyorlar. Bu parada işinizi görecektir.

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      black
    • RE: 2019 SGK 10. Promosyon Denetmen Yardımcılığı Mülakatları

@adam-simith maalesef hocam benim bir duyumum yok

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      black
    • RE: 2019 SGK 10. Promosyon Denetmen Yardımcılığı Mülakatları

@Umutsuz-0 söylentiden öte kurumun taslak metin hazırladığı bilgisi dernek tarafındam paylaşıldı. Detaylı bilgiyi ilerleyen günlerde paylaşacaklarmış kurumdan uzak olduğumuz için benimde yeni haberim oldu.

Rotasyon kaldırılalı zaten çok olmadı hatta o zaman 3600 yerine (aynı zamanda 3600 mümkün olmadığı için) rotasyonun tercih edildiği söylenmişti. Eğer şimdi rotasyon gelip grup başkanlığı olmazsa veya özlük haklarında bir iyileştirme yapılmazsa mesleki açıdan ben bunu bir kayıp olarak görürüm

Rotasyonun iyi yanları da var kötü yanları da... Zaten bu sebeple denetmenler kendi arasında ikiye bölündü. Yeri iyi olanlar rotasyona karşı, yeri kötü olan veya özlük hakkı iyileştirmesi isteyenler rotasyonu destekliyor.

Şahsen rotasyonu istemesemde hem mesleğin zorunlu kılması hemde Ankaradaki yığılmayı görünce rotasyonun zorunlu olduğunu düşünüyorum ancak mevcut şartlarla rotasyon denetmenler için kayıptır. Detaylar paylaşılınca göreceğiz olumlu mu olumsuz mu

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      black
    • RE: 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı

@black Seçim dönemleri hariç denetim yapıtırılmıyor düşüncenize katılmıyorum elbette yandaşlarını kayıranlar vardır ancak gayet güzel denetimler yapılıyor. Hatta baskıya rağmen işini sonuna kadar yapan kişiler var. Şu hastalık dönemi bitsin bakın denetimler nasıl yoğunlaşacak.

İktidarlar üretim kaygısıyla denetimi sevmese de biz biliyoruz ki işçinin hakkını vermeden vergi kaçırarak yapılan üretim, üretici dışında kimseye fayda getirmiyor üretmese de olur. Haksız rekabet yaparak işini düzgün yapan insanların hakkı yeniyor.

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      black

@now34 hocam kastettiğiniz şeyi anladım hatta angarya diye tabir ettiğimiz standart işler için kullanılmasını destekliyorum ancak mesleklerin önemi standart olmayan işlerde ortaya çıkıyor.

İş kazası örneğinizden gidelim. İş kazası olmadığı halde kurumdan ödenek almak için sahte bildirim yapılan sigortalının iş kazası bildirimini hangi sistem tespit edebilir.

Ayrıca kamuda kalifiye eleman sıkıntısı var maalesef kalifiye kişiler kamuda fazla kalmıyor çünkü memur maaşları eskisi kadar çekici değil. İş yükünü azaltmak için yapılan bazı programlar iş yükünü daha çok artıyor 🙂 gerisini siz düşünün

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      black

@now34 maliyede çalışmıyorum ancak ne maliye de ne de diğer kurumlarda işler zannettiğiniz kadar otomasyona bağlı değil ayrıca kayıtları incelemenin araştırma yapmanın yani vergi kaçıran kişiyi bulmanın pek otomasyonu olmuyor ayrıca o otomasyonu yapmak için kalifiye kişi lazım her durumu düşünüp açık bırakmaması lazım daha basit sistemlerimiz bile düzgün işlemiyor

Adam kayıtları manipüle edip sahtecilik yapıyorsa buna bir insan müdahale edebilir sistemler ancak analiz ve işlerin yürütülmesi safhasında yardımcı olabilir.

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      black