@Godot37 şahsen evi işe yakın tutardım çünkü haftada 5 gün sabahın köründe işe gideceksiniz uzak olursa birde servis yoksa zorlanırsınız. Eğer kurumun servis imkanı varsa bu güzergahları da bilmek avantaj sağlar.
İlk günden herkes ile samimi olarak konuşmayın tabi çok soğuk da durmayın bir süre ortamı gözlemleyin daha sonra kimle konuşup arkadaşlık edebileceğinizi kendiniz çözeceksiz. İş yerinde herkes ile iyi anlaşmak önemli ama bazı kendini bilmezler olacaktır onlarla diyalog kurmamaya çalışın yoksa siz üzülürsünüz. Amirlerinizin kim olduğunu, kurum içindeki işleyişi, izin işlerini genel hatlarıyla öğrenin çevrenizdeki kişilere çekinmeden sorun.
Maddi açıdan sıkıntınız yoksa 2 takım alsanız uzun süre kullanırsınız ya da 1 tane alın maaş aldığınızda 1-2 tane daha alırsınız hem bu sürede kurum içindeki durumu gözlersiniz her kurum ve ilde farklılık olabiliyor. Erkek takımlar pahalı o yüzden acele etmeyin kampanyalı birşeyler denk getirmeye çalışın ve rahat olmasına dikkat edin. Kadınlar biraz daha şanslı hem çok çeşit var hemde erkek takımlarına göre daha ucuz.
Yüksek lisans veya diğer eğitim durumlarına tolerans çalıştığınız yere, amiriniz konumundaki kişinin tavrı ve iş yoğunluğuna göre değişiklik gösterecektir kesin birşey söylenemez. Aynı şekilde yaptığınız işe faydası da değişkenlik gösterir. Yaptığınız iş nitelik gerektiriyorsa muhakkak faydası olacaktır. İşinize faydası olmasa bile ileride size fayda sağlayabilir.
İlk hafta değil ama kazandığımı öğrendiğimde çok sevinmiştim çünkü tam olarak çalışmayı bırakıp alternatiflere yönelmiştim çok şükür atandık. Kuruma ilk başladığımda ise farklı bir ortama girmenin vermiş olduğu garip hisler vardı ama kısa sürede atlatıp alışıyorsunuz şimdi kuruma gitmediğimde garip hissediyorum
Maaşa ilişkin ekstra bir bilgi vereyim. Kurumlar bankalar ile anlaşma yapıyor size promosyon ödüyor sizede atama tarihinizden anlaşma bitiş tarihine kadar olan kısmı ödeniyor. Örneğin 3 yıllık anlaşma yapılmış ve siz başladığınızda 1 yıl dolmuşsa size 2 yıllık promosyon veriyorlar. Bu parada işinizi görecektir.