Dostlar konuyla alakasi yok biraz icime dokmek adina bir seyler soylemek istiyorum. Hemen hemen hepimiz bu ulkenin gelecegi olup, anne babalarimizin, arkadaslarimizin, hatta esimizin, cocugumuzun gurur duyabilecegi basarilara imza atmak istiyoruz. Bu zorlu surecte pes ettigimiz anlar da oldu. Bugun kendi adima cok sinirlendim. Bir an o kadar emek verdim karsiligi bu muydu diye soylendim. İyi okullarda okudum ilkokuldan beri hep basariliydim ama bazen ne yaparsaniz yapin bir yerden sonrasi nasip olmuyor bunu anladim. Rızık denen sey bu olsa gerek. Idari yargi sinavi benim son sinavim. Ama icimde hep o umudu korumaya calistim. Son finalde belki de basarili olamayacagim ama gururlu finalist olarak hayatima devam edecegim. En azindan keske dememek icin sonuna kadar birakmiyorum. Kızımla eşime ayirmam gereken zamanimi bazen vicdanen rahatsiz olsamda derslere ayirmaya calistim. Ve nihayet sona geldik. Kimimiz yoluna devam edecek... mehmetemir hocamin dedigi gibi bazen cok calisirsiniz ama sinavda olmaz olmayacak hatalari yaparsiniz, bazen de tam tersi olur. Ben son ana kadar icimde bu inanci koruyarak geldim. Bu forumda gercekte tanimadigim ama uzun zamandir taniyormusum gibi hissettigim degerli insanlar dostlar tanidim. Insallah hepimiz icin en hayirlisi olur. Selamlar kolay gelsin, Allah zihin acikligi versin
sbf1983 tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
RE: 1 yıl sonraki kendine not bırak
(Cok guzel bir baslik bu arada) bir yil sonra bugun hangi konumda olursan ol asla memurluktan geldigini unutma; köyde anneannenin seni buyuttugunu, camurlarla tahtalarla oynadigini, kucukken kedi icin yuva yapmaya calistigini kisacasi insan oldugunu unutma yanlislarinla dogrularinla...insanlar sana tepki gosterirken aslinda onlarin da duygulari olabilecegini unutma ve kızın icin iyi bir baba, ailen icin hayirli evlat, esin icin iyi bir es, vatan icin hizmetkar ve Allah icin iyi kul olmayi unutma ve ne olursa olsun hayallerinden vazgecme
-
RE: İçini Dökmek İsteyenler...
Baba ögretmen anne memur, haliyle bakici abla var bana bakan.kucuk ilcede birgün tirnagim cikmis kapiya sıkısmıs galiba. Anneannem, dedem diyorki biz bakariz. Anneannemle dedeme oyle alismisimki, ilkokula neredeyse köyde baslayacagim; abim demis deniz var bizim orada, bir sekilde aklima yatmis. Ilkokula basladim hafif köy sivesi var, okulda basariliyim, abim once anadolu lisesini kazandi 4 yil sonra da ben; ben basladim anadolu lisesinde hazirliga, abim fen lisesini kazandi hop baska ile. 4 yil sonra ben fen lisesine yatili... sonunda abimle ankarada bulustuk ilkokuldan sonra. o tipta 4. Sinif, ben mulkiye 1. sinif. Lise 2 yazina kadar her tatilde köye anneannemlere gittim. Anneanmemi 2005 te, dedemi de 2014 de kaybettim; özledim anneanne sizi...Senin sessiz halini ama degisik esprilerini, dizinde yatmayi, temiz kokunu; dedemin ise asabiyetinin altindaki o essiz merhametini... Mekaniniz cennet olsun. Hep dualarimdasiniz, hakkinizi ödeyemem.
-
RE: Geceye bir söz bir şiir bırak :)
Sevgili kızım bu sene doğum günün Ramazan ayına denk geldi. Evet yarın doğumgünün, ne ara bu kadar oldun anlamadim. Sinavlar ders derken 5 yaşina geldin... Ben de Ramazan ayında dogmuşum biliyor musun? Allah'a şükürler olsun ki senin gibi bir kızım var. Birçok insan seni bana benzetiyor; sen ne kadar 'ama benim saclarim uzun' desende bu beni mutlu ediyor Bütün güzellikler, hayirli olanlar senin olsun canım kızım...
Baban G.S.Y. -
RE: Mutlu Seneler!
Düz matematikle bir yaş daha yaslandigimiz yeni yılda daha adaletli, savaslarin olmadigi, insanlarin ne olursa olsun hosgorulu oldugu en azindan buna cabalacagi bir yil olmasini temenni ediyorum. Her zaman bu dunyaya insanoglu neden sigamaz diye dusunurum...Dostlar iyiki varsiniz kpss ve sinavlar icin yorum yapmayacagim henuz. Doluyum hala...Ama basarilar ve bol sabirlar diliyorum halen bu yolda olan ve olacaklara... biraz boyle takılayım hafif buruk hafif gururlu. nasilsa dustugumuz yerden yine Allahin izniyle kalkip yolumuza devam edecegiz.
-
RE: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
2018 in en akillarda kalacak sinavlari sayistay(esenboga macerasi) ve 400 kisi cikmayan kaymakamlik sinaviydi, idari yargi bunlardan biri olmayacak. tahminimce gecmis yillara benzer bir puanla kapatacak. 82-83 gibi. He bir de once ertelenip sonra iptal olan vergi mufettisligi 2018 e damgasini vurdu. Is teftisi saymiyorum 2017 de baslayip 2019 a sarktigi icin kendimi haber programi sunucusu gibi hissettim bir an.
-
RE: İçini Dökmek İsteyenler...
O kadar iyi okullarda okumama rağmen, ne memur olmak ne de sgkda denetmen olmak hayalimdeydi. Adalet okuyorum hukuk bitirebilirsem sonra ne ala. Bir de tezsiz bir yuksek lisans... daha da bir sey yapmayacagim. Yasim 35, evliyim cocugum var bakiyorum gecmise hayat elimden gecmis gitmis, sunu okuyayim bunu kazanayim derken. Bazilarimiz sansli, kader diyelim hepsi bu. benden senden daha zeki oldugundan degil. Universite yillarima kadar araba cizimi falan yapardim. Bununla ilgili kendime sosyal bir ugrasi planliyorum. Almanca ve ingilizcemi ilerletmek istiyorum sadece kendim icin baska hicbir sey icin degil. Yeter artik diyorum kendime, artik vakit kendi adima maslowun piramitinin tepe noktasina yol almak. yarina erecegiminin garantisi yokken emek verenin bir halt olmakta zorlandigi bu ulkede, biraz da kendime, cocuguma, esime vakit ayirayim...birikimlerimle arsa falan alabilirsem yatirimlik belki de mutevazi bir mustakil ev yaparim:) sansima ne olursa artik. eger yasiniz hala 35 degilse dersler icin cabalamaya daha vakit var demektir, azimle ama yine de sonucunun olumsuz olabilme ihtimalini de goze alarak... kolay gelsin Allah yardimciniz olsun dostlar. Hayat mucadelesine devam ama guzel seyleri, kucuk mutluluklari, kendinizi gerceklestirebilecek sosyal ilgi alanlarini es gecmeyiniz lutfen.
-
RE: 10. DÖNEM SGK DENETMEN YARDIMCILIĞI
Aslinda kızmayi gerektirecek bir durum yok. Beklenen mulakatlar aciklansa mesala is mufettisligi aciklansa bu kazanan kisi ne bddk ya ne il goce ne sgk ne de vergi mufettisligine vs basvurmaz normal sartlarda. Sayistay kaymakamlik idari hakimlik deneyebilir belki. Veya merkez uzmanidir kurumunu begenmez yeni ilanlara basvurur. Bunlar normal arkadaslar. 100 puanla il goce basvuran il gocte kalir mi sizce kalmaz benim idealim buydu demez sanirim. Benim atandigim ildeki denetmen yrd arkadaslardan bile bir suru sinava giren mulakat sonucu bekleyenler var. Hal boyleyken ne yuksek puanlilarin her ilana basvurmasina kizilabilir, ne de mulakatlar sonuclandiktan sonra ilan gelmesini isteyenlere. Gecmis surecler bitmis olsa aslinda boyle bir problem de kalmayacak. Kimse kimsenin rizkini yiyemez arkadaslar bu konuda ayrilmak yerine birlik olmak lazim diye dusunuyorum. Diger turlu surecler tikandikca birbirimize satasmakla cozum olmaz, herkesin kendine gore hakli oldugu yerler oluyor cunku.
-
RE: Geceye bir söz bir şiir bırak :)
Yaşlanmaktan midir bilinmez, ne gezdigim sokaklarda, ne yedigim yemekte, ne izledigim filmde, ne dinledigim muzikte, ne dondurmada o cocukken ki hazzi mutlulugu alamiyorum... oysa cocukken cok kucuk seylerden bile muthis mutluluk duyardim, hayallerim vardi büyük adam olacagim diye. Anladimki kızımın, eşimin gönlünde büyük adam olayim yeter, diğeri yorar beni.Sanirim yaşlaniyorum dostlar
-
RE: 2019 SGK 10. Promosyon Denetmen Yardımcılığı Mülakatları
Yine aksam 6 gibi aciklanacak sanirim, ben isten eve geldigimde biraz gec gormustum kalbimin atisini unutamiyorum odada tek basima, sonra esime ve kizima soyledigimi hatirliyorum. Insallah hayirlisi olur herkes icin.
sbf1983 tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: Ea 2957 sıralama sizce Ankara hukuk gelir mi
@sosislisucuk öncelikle tebrik ederim, 2007 mülkiye mezunu olarak kesinlikle yabancı dilini geliştirmeni tavsiye ederim üniversite hayatın boyunca. Bazen iş hayatına atıldığında hayalini kurduğum iş, hayat bu değildi diyebilirsin. İş güç derken bazı kazanımları elde etmek zorluyor insanı. Gençken ne kadar yol alırsan o kadar iyi, başarıların daim olsun inşallah.
-
RE: SURİYELİLER HAKKINDA
Koz olarak değerlendirilse bile o kaynaktan elde edilen gelirin dolaylı da olsa ben tabana, vatandaşa yaracağını düşünmüyorum, belki planlanmıştır ancak şu anki süreçte pek olası değil gibi, ekonomik konjonktüre uygun bir durum gerçekleşir belki tabana yansır, kaldı ki suriyeli ve afgan göç meselesinin yıllar önce planlanmış olabileceğini düşünuyorum, en azından buradaki karısıkliga sebep olanlar tarafindan. Bazı şeylerin perde arkasını,pekala basınla vs. örtmek kolay bu dönemde. Sosyal ağlar ne kadar gelişmişse de bir o kadar da çöp yığını tabiri caizse ve algı yönetimine çok açık. Eger öyleyse ekonomik sebeplerden ötürü kontrolsüz bir şekilde insanları ülkeye almak pek insalcıl da değil, sonradan baş etmesi zor bir süreç, konum itibarıyla bu işten en çok hırpalanan bizler olacağız, belki de zorunda bırakıldık bilemiyorum, önceden planlama yapılmazsa, bu hadi toparlanın geriye gidin demekle olacak bir şey de değil. Afganistan'da zamanında Amerika niye varsa Türkiye de o sebeple vardı, uluslararası mecrada menfaatin varsa ya da sana zarar gelmesin diye orada olursun (başkaca sebepler elbette vardır) ülkelerle dost olursun. Bizim umarım bu göclerle ilgili uzun vadeli veya en azından b, c planlarımız vardır. Afgan ve Suriyeli olayına istihdam saç ayağından bakarsak işler iç açıcı değil zaten.
-
RE: Sosyal Güvenlik Kurumu Denetmen Yardımcılığı 11. Dönem Alım İlanı 2021 (50 Kişi)
İl müdüründen tutun birçok yönetici de olmayan yetkileriniz var, sizin raporunuzla birçok kisiye hizmet kazandırılıyor veya hizmet iptali yapılıyor, iş kazasında teknik bilgisine başvurulan bilirkişi gibi kusur oranı belirliyorsunuz vs. Gel gelelim görmezden gelinip düz memur muamelesiyle karşı karşıya kalıyorsunuz bazı noktalarda, beklenen aslında değer verildiğini hissetmek, meslek içinden görünüm bu şekilde. İşi yapmak ile karar verici pozisyonda olmak aynı ağırlıkta sorumluluk içermiyor. Sizin raporunuzda önerdiğinizi memurlar yapar. Zor tarafı yapılacaklara karar verip raporda bu önermeleri sıralamak. Bir kere hem vicdanen hem de kanunen işinizi en iyi şekilde yapmak emek istiyor, kimse gerçekten çalışmış bir kişinin emekliliğini iptaline sebep olmak istemez ya da tersi çalışmadığı halde kamudan haksız kazanç elde etmesini. Mesleğin, işin niteligine göre özlük hakları ve çalışma şartları açısından daha iyisini hak ettiği bilinen bir şey. Hayırlısı olsun.
-
RE: Mülakat
Hicbir siyasi iradenin mudahale edemedigi bagımsiz bir komisyondan tarafindan bir kac asamali, kisilik, mesleki egilim vs tekniklerle alim yapilsa adaletten belki bahsedilebilir.Diger turlu belli sayidaki gerek sınav, gerekse de mulakat, meslege uygunluk, kisilik ozellikleri vs. kriterlere gore gercekten hak eden kisiler haricinde her zaman haklari yenen insanlar olacaktir. Şu da var kamudaki birçok unvanın yeterliligi anlaminda iyi kötü belli seviyede herkes hakkını verir, ama amaç objektiflikse işe alim sureçlerinin liyakata dayali olmasi sarttir. Bizde olur mu yorum sizin.
-
RE: Sosyal Güvenlik Kurumu Denetmen Yardımcılığı 11. Dönem Alım İlanı 2021 (50 Kişi)
@çekocu-0 sosyal güvenlik denetmenliği yönetmeliğinde sorunuzun cevabı var hocam.
-
@çekocu-0 ben hic duymadim hocam. Belki bakanlik duzeyindeki unvanlarda yurtdisi teskilati icin gorevlendirme olabilir, ona has bir yonetmelik de vardi sanirim, tabi dil yeterliligi, unvan vs kriterleri olan. Belki merkezde uzmanlar veya sgk acisindan baktigimizda kurum merkezinde daire baskanliklarinda gorevli üstatlar var, belki dil yeterliligi olup, proje vs kapsaminda yurtdisi kisa süreli olabilir ama ben duymadim, denetmenlige özel bir durum degil tabiki bu bahsettigim. Denetmenlik tasra gorevidir.
-
Muhasebe eger bizim yetki sinavindaki gibi olursa çok zor olmayabilir, kpss muhasebeden en az 20 dogru civari yapabilen ustesinden rahatca gelir diye tahmin ediyorum, ancak sinav formati ilk oldugu icin kestirmek güc, zorluk derecesi ne olur bilinmez. Bir de bizim yetki sinavlarinda istatistik mezunu arkadaslar da giriyor belki bu anlamda seviye normal tutuluyor da olabilir.
-
@mirakar dostum elimizden geldiğince dilimiz döndüğunce destek icerisinde olduğumuzu bilmeni isterim, henüz lafımıza önem verilen makamlarda değiliz, ancak gerek sosyal paylaşim mecralarinda gerekse de kendi cevremizde dile getirmeye calisiyoruz. En azindan kendi acimdan 10 yıl kadar daha önce işkurda çalıştım, istihdamın ne demek olduğunu, işsizliğin psikolojisini anlayabiliyorum, çok caresiz insanlar gordum, çok hakkı yeneni de. Niyetlerimiz iyi olsun gerisi gelir diye umut ediyorum.
-
RE: İyi Bayramlar! Tercihini Yap Ailesi
İyi bayramlar, umut her daim içinizde olsun, her şey olacağına varır, eski bayramların heyecanını hissetmeniz, hatırlamanız dileğiyle️
-
RE: 11. Promosyon SGK Denetmen Yardımcılığı Alımı
@gizem2020 soylenti oldu ancak son durum nedir bilemiyorum.