Ayt sorunum var
-
Merhabalar, tyt de 13 soruyu ne işaretlediğimi hatırlamıyorum.
Türkçede 5 sosyalde 4 fende 4 soruyu ne işaretlediğimi hatırlamıyorum.
Hatırlamadıklarımı yanlış girdiğim vakit
Türkçe 22D 11Y
Sosyal 11D 7Y
Matematik 8D 8Y
Fen 2D 6Y
yapıyorum.
Ayt Matematik 4D 3Y
Fen 3D 4 Y yapıyorum.
Sayısal 180 ham barajını geçebilir miyim?
Kime sorsam yardımcı olmadı lütfen cevap verir misiniz? -
@ktunahantukenmez öncelikle geçmiş olsun sınavı sağ salim atlatmışsınız. Bu kadar karamsar bir tablo ile karşılaşacağınızı düşünmüyorum mutlaka hatırlamadıklarınızdan doğru yaptıklarınız mevcuttur. Bu haliyle barajı geçer misiniz @Antimülakat daha iyi bilir.
-
Teşekkür ederim, farklı mecralardaki bilgi sayfalarına sorduğumda kimisi kesinlikle rahat geçeceğimi kimisi tyt de 180 yapamayacağımı söylüyor. İnanın anlamıyorum nasıl böyle fark ettiğini.
-
@ktunahantukenmez sınavda 16 netin varsa barajı geçersin. Barajı geçmek için 16 net yeterlidir. Senin 40 netin var gözüküyor. Sıkıntı etmene gerek yok rahat rahat geçersin
-
Benim tek isteğim Sayısal ham puanımın 180 barajını geçmesini istiyorum sadece bu. Ayt matematik 3.25 fen 2 netim var. toplamda tyt de 35 ayt de 5.25 netim var
-
@ktunahantukenmez AYT için baraj yok. TYT’de var onu da geçiriyorsun zaten
-
Emin misiniz ? ben Tyt 150 Ayt 180 ham baraj olduğu şeklinde biliyorum.
-
@ktunahantukenmez öyle biliyorum ama seni yine de yanıltmak istemem uzman birine soruver
-
@ktunahantukenmez Dostum yanlış hatırlamıyorsam tyt 150 barajı 2 yıllık için 180 barajı 4 yıllık içindi.Niyeyse aklımda böyle kalmış.
-
ben 4 yıllık istiyorum zaten benim çözemediğim konu tyt ve ayt netlerimle 180 sayısal barajını geçebilir miyim?
-
@ktunahantukenmez O kadarını bilemiyorum.@Antimülakat hocam daha sağlıklı bilgi verir.
-
@ktunahantukenmez Hocam ne yazık ki iki puan grubunda da baraj mevcut; ÖSYM'nin açıklaması şu şekilde;
"TYT’den en az 150 puan almak koşuluyla, bir lisans programını tercih edebilmek için programın
puan türünde en az 180 puan almış olmak gerekmektedir."Benim bildiğim tüm puan hesaplama yöntemlerinde de ne yazık ki Sayısal puan türünde baraj altında kalıyorsunuz
-
Öncelikle şu yazımıza göz atmanızı tavsiye ediyorum. https://www.tercihiniyap.net/haber/yks-puan-barajini-gecmek-icin-kac-net-gerekir
-
Buradaki yazımızda da gördüğünüz üzere YKS puanını belirleyen temel unsur AYT sınavı. TYT 30 net civarı olduğunda AYT den 14 net civarı yapmanız gerekiyor. Ama ben sınavın beklendiğinden daha düşük netlere 180 puan barajı sağlayacağını düşünüyorum. 26-27 net TYT için 10-12 net arası AYT yeterli olacaktır.
-
Sizin netleriniz 35 TYT iken 5 AYT gözüküyor. Çok sınırda kalır gibi görünüyor hocam. Ben buna rağmen TYT matematik netinizin barajın geçmesine yardımcı olabileceğini düşünüyorum. Lütfen bize de durumu bildirin hocam.
-
Mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler.
Diyeyim ve vakit ayırdığınız için teşekkür ediyorum.
Tabi, her iki sonuçta da sayısal verileri sizinle paylaşıp; öğrencilere yardımcı olmanız için cevap vereceğim.