Sözleşmeli Öğretmenlik İstifa
-
Merhaba,
Sözleşmeli öğretmenlikten istifa ettikten sonraki süreç nasıl işliyor burada bilgi verebilecek bir hocam var mıdır? -
@mercan istifa ettikten sonra ne yapmayı düşünüyorsunuz tam olarak? Yeniden mülakata girip Öğretmenlik kazanma ihtimaliniz yoktur sanırım, zaten böyle bir düşünceyle de istifa edilmez.
-
@antimülakat ASPB'de uzman yardımcılığı kazandım ama atamam yapılmadı henüz. Aspb atamam yapıldığında MEB'den istifa etmeyi düşünüyorum.
-
@mercan herhangi bir sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. MEB'in dosyanızı ASPB'ye göndereceğini düşünüyorum. İstifa durumu biraz şekli şart olarak uygulanır. Onun dışında Meb dosyanızı ASPB'ye gönderir.
-
@antimülakat dosya göndermek derken hocam ne dosyası bu?
-
@mercan hocam dünde aynı başlıkta konuşmuşuz her gün aynı konuda bir an farklı kişiye bilgi veriyorum gibi düşündüm. Personel dosyanız hocam, özlük dosyanız.
-
@antimülakat aynı başlık değildi hocam başka bir başlıktı ama hatırlatmadım tekrar açıkladım okuyup bilgi almak isteyen olursa diye.
-
@antimülakat teşekkürler cevap için
-
@mercan farklı başlıkta aynı konu olmuş hocam. Sizin ASPB'ye geçişinizin söylemek istemişsiniz denklem doğru sözleşmeli meselesini atlamamak gerekiyor. İstifa işletildiğinde sorun ortadan otomatik kalkıyor gibi.
-
@antimülakat peki istifa verdikten kaç gün sonra işleme konulur yani kaç gün sonra serbest olup ASPB'ye girecek duruma geliriz ? Buna dair bilginiz var mı?
-
@mercan istifa aynı gün işleme konulur hocam. Bunda tabi kabul edilme aşaması var ama sizin durumunuzda hemen kabul edilecektir. İstifanı kabul etmiyorum gibi bir durum olacağını düşünmüyorum.
-
@antimülakat biraz öyle oldu hocam, ama burada bilgi almak istediğim konu özellikle istifa süreci. Aynı durumda olan başka bir arkadaşla daha bir araya gelmiş olduk bu başlık sayesinde.