Psikoloji mi Hukuk mu?
-
Sizden @Agor aldığım yetkiye dayanarak bu başlığı açıyorum diyebilirim. Psikoloji bölümünü çok bilmiyorum ama öğrenmek isterim elbette, psikoloji okuyan veya etrafında okumakta olan, mezun vs varsa fikir almak isterim. Diğer başlıkta yardımcı olan herkese çok teşekkürler.
-
@hukuklover hocam özellikle bir alanda yeteneğim var, bu alan benim için değişmez demiyorsanız ben size psikolojiyi öneririm, iş imkanları iyi, maddi acıdan tatmin edici, bir çok mesleğe kıyasla rahat, kendinizi geliştirme noktasında kendinize güveniyorsanız öneriyorum.
-
Hiç kuşkusuz Hukuk. Sadece derslere girip çıkmanız yeterli donanım ve kariyeri size sağlayacaktır. Mümkünse de Ankara, İstanbul, İzmir ve Konyada bulunan Hukuk Fakülteleri daha güzel olur.
-
Psikoloji öneririm. Rakipler daha zayıf, daha az rakip var, alan sürekli genişliyor, yükselme şansınız aynı şekilde var.
-
Psikoloji lisans oku, ardından klinik psikoloji yüksek lisans. Gelirin uçar.
-
@hukuklover, içinde söyledi: Psikoloji mi Hukuk mu?
Sizden @Agor aldığım yetkiye dayanarak bu başlığı açıyorum diyebilirim. Psikoloji bölümünü çok bilmiyorum ama öğrenmek isterim elbette, psikoloji okuyan veya etrafında okumakta olan, mezun vs varsa fikir almak isterim. Diğer başlıkta yardımcı olan herkese çok teşekkürler.
Tabiki hukuk. Psikolojiye göre iş alanları çok çok daha fazla. Hatta biraz daha ileriye gideyim Mercedes mi tofaş mı tarzından bir soru olmuş bu.
-
@davetsiz biraz abartmadın mı hocam? psikolojinin iş imkanları tofaş mercedes kıyasında değil.
-
@agor psikoloji derken pdr 'yi kast etmiyorsunuz degil mi? Psikoloji bölümünü kast ediyorsunuz? Eğer öyleyse soylediklerimin arkasındayım
Psikoloji bitirip işsiz kalan çok insan tanıyorum ama hukukla işsiz kalanı görmedim. Düşün en kötü avukat oluyorsun. -
@davetsiz psikoloji bitirip işsiz kalan arkadaşlar devlet dairelerinde veya hastanelerde çalışmayı düşünmedi mi hocam? Psikoloji iş imkanları gerçekten o kadar kötü değil, hukuk bitirince avukat olunuyor da psikoloji bitirince saksı mı olunuyor psikolog ünvanı alıyorsunuz hocam psikoloji bitirince de, bence psikolojiyi çok hafife alıyorsunuz
-
@agor merkezi atama ile 80 civarı alan pskolog atandı hatırladığım kadarıyla. Bunun haricinde adalet bakanlığı, emniyet, aile bakanlığı KPSS ve mülakat ile psikolog alıyor. Kendi mezun sayısına göre kamuda istihdamı iyi.
-
https://www.tercihiniyap.net/kpss/psikolog-psikoloji-kpss-20185-atama-taban-puanlari Kırşehir Kaman 80 küsürde kalmış. KPSS 2018/5
https://www.tercihiniyap.net/kpss/psikoloji-kpss-20184-atama-taban-puanlari . Hakkari 83 küsürde kalmış. KPSS 2018/4
-
@antimülakat yüksek kapatmış bunda merkezi atamadan çıkan kurumların etkisi olabilir mi?
-
@aliveli hocam birinci linkte 80'leri görmüş. Sağlık atamaları 200 civarı psikolog alıyor hocam. 2018/1 merkezi atamada da bir miktar düşme olmuştur. Asıl alımlar Sağlık Bakanlığınca gerçekleştiriliyor.
-
Kesinlikle psikoloji.
imkanlari fazla, kamuda calisma gibi bi derdin yok. Ne yazikki artik hukuk mezunlari da devlete girmeyi tercih ediyor. Ozelde avukatlik yapip basarili olup yukselen cok az. Kuzenim psikoloji okuyor, daha 1.sinif ama olsun. Simdiden klinigi hazir, ilerde kendi ofisini acmayi dusunuyor. Bir psikolog saat ucreti olmus 360lira. En ucuzu 150-200.
Hukuk okuyanlarin geneli devlette calismak icin iyi imkanlara sahip , ozelde elbet basarili olanlar var sayisi az. Hemde hayati resmen yasiyolar bence:) Bi dostum unlu bi psikiyatri merkezinden destek almisti, gittigi hoca aksam bi barda bateristmis:) tercihimi yaptigim gune gitme sansim olsaydi kesinlikle psikolojiyi secerdim -
Açıköğretime psikoloji açıldın diye çalıştay başlamış... millet kafayı mı yedi ben mi kafayı yedim bunlar neyin kafası...
-
@aliveli idari yargının herkese açıldığı, kaymakamlığa saçma sapan şartlar konulduğu ülkede hala şaşırıyor muyuz üstat?
-
@aliveli Eğitimde fırsat eşitliği adı altında her ile üniversite açıp eğitimi, yüksek okul mezunu insanların her bakımdan donanımlı olması gerektiği tezini yerle bir ettiler, çöpe attılar.Sayısal olarak okullar ve bölümler çoğalırken nitelik olarak içi bomboş binalardan başka bir şey olmadı üniversiteler günümüzde.Ne öğrenciler ne de öğretim üyeleri.
O bakımdan psikoloji bölümünün açık öğretimde açılmasına şaşmamak gerek.Ne felsefe ne sosyoloji ne psikoloji ne de ilahiyat dandik açık öğretim kitaplarından verilecek eğitimle bitirilecek bölümler değil.Bu bölümlerin temeli insandır ya.Bu eğitimle anca sabah kuşağı kadın programlarına spiritüel yaşam koçu olarak katılıp "kocamızı nasıl elimizde tutarız." diye konuşup engin bilgilerini paylaşacaklar.Her eve bir yaşam koçu projesidir bu.Ne güzel.
-
Uzun vadeli düşünürsek hukuk
-
@aliveli at kafası.
-
İnşallah bir akli dengesi yerinde biri vardır da çıkıp napıyonuz der.