Eşit ağırlık sıralamasında sayısalcı sayısı
-
"YKS sisteminde mi yoksa eski sistemde mi sayısalcılar eşit ağırlıkta daha iyi sıra elde ediyordu? Benim mevcut sıralamam 90 bin hocam önünde 30 bin sayısalcı var diyor ama ben ümitlenmek istemiyorum..." diyor kardeşim. Bilen bir arkadaş cevaplayabilir mi?
-
@kml hocam eski sistemde sınav ortak değildi, evet ilk kısımda yapılan soru sayısı iyi olup üzerine iyi de matematik yapan sayısalcı edebiyat olmasa da eşit ağırlık sıralamasında iyi bir yer edinebiliyordu fakat yeni sistemde de tüm sorular adaylara geliyor, bu yüzden edebiyat çözen sayısalcı olma ihtimali var bu da yeni sistemde dengeleri değiştirecek bir detay. Biz yakında bi sıralama değerlendirmesi yazısı yazacağız onu yazdıktan sonra daha detaylı bir fikir verebiliriz hocam.
-
@kml bir sayısalcı 519 YKS Sayısal Puanı almış birisi hiç Edebiyat çözmemiş olmasına rağmen EA puanı 410 küsur ve sıralaması 11.812. İşte bu durumda olan bütün sayısal puana sahipler EA açısından düşülmeli. Bununla ilgili bir analiz yapacağız.
-
@antimülakat yazınızı bekliyoruz. Ben de bir kaç gündür bakıyorum eşit ağırlık sıralamasında farklı kaymalar olacak deniyor.
-
@kml hocam hukuk için yazdı üstat. Onun üzerinden genel bir çıkarım yapılabilir aslında, en geç çarşamba günü daha genel bir şeyler yazmayı planlıyoruz. Eşit ağırlıkta bir kayma var orası kesin, hem puan türlerinin birleşmesi hem sayısalcıların listeye girmesi nedeni ile ama atlamamak gereken bir şey var; o sayısalcıların birçoğu zaten o sıralamada daha önce de yer alıyordu, bu sene bir tık daha fazla yer aldılar sadece. İkinci konu da daha önce edebiyat çözen sayısalcı olabilir demiştim, piyasa araştırması yaptığımızda çok fazla adayın o topa girmediğini gördük, onlar istisna olarak kalacaklar. Genel olarak ama yukarıda 5-8 bin oynama olarak başlayıp aşağıya 100 bin olarak yansıyacak bir eklenti söz konusu.