2. üniversite tercihi
-
Arkadaşlar özel üniversitede tam burslu beslenme ve diyetetik yazacağım ama koşullarda böyle bir şey ilk kez gördüm :
60. Yükseköğretim kurumu Mütevelli Heyeti tarafından verilen indirim ve imkanlar (öğrenim ücreti muafiyeti, burs, para, yurt, yemek vb.), öğretim
ücretini ödeme koşulları, taksitli veya peşin ödeme imkanları, diğer ücretler, sonraki yıllarda ücretlerde yapılacak artışlar, burslu programlara ilişkin
ayrıca verilecek burs süreleri ile eğitim öğretime ilişkin diğer hususlar, ilgili yükseköğretim kurumunun internet sayfasından öğrencilere
duyurulacaktır. Ücretler, ödeme yöntemleri, öğrenim ücretindeki olası artışlar her yıl, kayıtlı öğrenciler için de TEFE-TÜFE oranları dikkate alınarak
Mütevelli Heyetinin uygun göreceği oranda yeniden belirlenebilir. Üniversiteler, kendi öğrencisi veya başka üniversitenin öğrencisi olup ayrılanların
veya ilişiği kesilen/ilişiğini kesenler ile bir yükseköğretim programından mezun olanların, YKS sonuçlarına göre burslu veya indirimli programlara
yerleşmeleri halinde sadece ücretli veya diğer indirimli statülerde kayıt yapabilmesine izin verebilirler. Bu durumda olanların tercihlerini yapmadan
önce ilgili üniversiteden ayrıntılı bilgi almaları gerekmektedir. Adayların tercihlerini yapmadan önce üniversitelerin internet sayfasındaki
bilgileri dikkatlice inceleyerek tercihlerini yapmaları gerekmektedir.
ben tam burslu kazandığım halde 2. üniversitem olduğu için beni almayabilirler mi demek istiyor -
@qrats özel üniversiteler tam burslu olarak sizi alır ama ikinci okulda ücret almaz bursta vermez
-
-
-
@aliveli yani sadece her sene sınava girip derece yaparak özel üniversitelerden para alanlar engellenebilsin diye mi yapılmış
sonuç olarak ben para ödemeden 2. üniversitemi okuyabilecek miyim :)) -
@antimülakat teşekkürler
-
@qrats evet