Rekabet Kurumu Uzman Yardımcısı Alımı 2018
-
İngilizce için yds ye çalışır gibi çalışmalıyız. Youtubeden video konu anlatımları mevcut ayırabiliyorsanız günde 2 saatinizi harcayın
-
@onuktekin eyvallah hocam
Arkadaslar saçma gibi gözükse de aslında über önemli bir soru. İstatistiğe veda edeli 3 sene oldu ama hatırladığım kadariyla bu tür sorulardan t cetveli mi ne vardı oradan 0.95e mi ne bakmak gerekiyordu. O değerleri ezberletmezler herhalde ?
-
- Dönem alıntıdır
İktisat
"P=25-Q/2 denklemi verilmisti, fiyat 0 ken tüketici rantı, 5 e cikinca tuketici ranti, fiyat 7 olursa toplam harcama-esneklik iliskisi, fiyat 7 olursa tüketici ranti nasil degisir?
Rekabet denetleme kurumu, reklam uygulamarinin dürüst şekilde yapilmasi icin düzenleme getirmistir, bu durumun piyasa lehine olan gelismeleri ve yanıltıcı reklam uygulamalarının oluşturduğu sikintilar
Bir adet hasila hesaplama sorusu goz kapali cozulcek duzeyde,
Tufe, deflator hesaplama sorusu vardi
Birde 2 adet farkli firmalara ait talep egrisi verilmiş, bunlara urun satan tedarikçi bir firmanin sabit MC sini vermiş, fiyat farklilasfirmasi yapabilirmi, yaparsa fiyat duzeyleri
Diger sorular istatistik ile alakaliydi bir defa bakip gectim"
"Eksik hatırladigim yada yanlış olanlar olabilir duzeltir heralde daha iyi hatirlayanlar
Hukuk
Etkin pismanlik-Gonullu vazgecme aciklayiniz farklarini yaziniz17 yasindaki esnaf Y 19 yasindaki tacir X ile XY bolgesinde boza satmamasi hususunda anlaşmış cezai şart olarak 10k TL deger bicmislerdir tacir X, XY bolgesinde boza sattiysa esnaf Y ne yapabilir?
Sermaye şirketlerine sermaye olarak konabilecek degerler nelerdir? Sermaye paylarinin baska sirkete sermaye olarak konulmasi pratikte nasil sikintilar dogurabilir?
Tmk ya göre amaci hukuka ve ahlaka aykiri olarak kurulan mal ve kisi topluluklari tuzel kisilik kazanamaz, TBK ya gore konusu kanuna ahlaka aykiri sözleşmeler kesin hükümsüzdür bu iki hukum karşılaştırıldığında TBK hükmünün geregi nedir? Olmasada olmazmi gibi bir kapiya cikan soru
Idarede kolluk kuvvetleri ve cesitleri ile MIT in konumu gibi birşey
X kisisi Y den alacagi 500 bini, Z ye olan borcuna karsilik Z ye devretmek istemektedir X e oneriniz neler olur?
Yanlışlar olabilir cerceve olarak böyleydi alan sinavi"
- Dönem alıntıdır
-
@rootofallevil hepimizden olsun hocam. Aslında elinde sorular olan arkadaslar varsa keşke paylaşsalar. Bu son paylaştığım 14. dönem olmalı. Geçen senenin sorularını göremedim.
-
Alıntıdır
Geçen senenin sınavıHukuk grubundan girdim. Hukuk sorularindan 6 sindan 4 unu secin dediler.
Ölüm karinesi ve ölüm teh.icnde kayip hali nedir ve evlilige etkisi nedir?
Hak ve fiil ehliyeti nedir? Sınırlı ehliyetler kimlerdir?
Fikri ictima nedir?
Yetki gasbi yetki tecavüzü fonksiyon gasbi nedir?
Ben bu sorulari cevapladım.
Iktisattan da 4 sorudan 2 sini istediler. Mulkiyet hakkının ekonomik kalkinmaya etkisi nedir? Ve keynesyen iktisay ve klasik iktisatçılari kkarsilastiriniz tarzi bi soru yu cevapladim. Bunlar klasil sinavdi.
Ayrica test olarak 40 soruluk hukuk(25 soru) 15 iktisat sorusu vardi. Öğlen oturumunda ise 50 soruluk yds tarzi bi ingilizce sınavına girdik. Sinav tam olarak böyle gecti. Her alandan en az 65 almamiz lazim. Ortalama olarak da 70 i asmamız gerekiyor.
-
14.dönem hukuk grubu soruları alıntıdır
hukuk soruları:
Soru 1- kolluk nedir? Kaça ayrılır? MİT'in fonksiyonel anlamda kolluk içerisinde değerlendirilmesi?
2- gönüllü vazgeçme ve etkin pişmanlık kavramlarının farkını açıklayınız.
3- aşağıdaki kavramları (5 tane) tanımlayınız?
-kesintisiz suç
-bağlı hareketli suç
-serbest hareketli suç
-geçişli suçHatırlayamadım
4- ticari şirketlere sermaye olarak neler getirilebilir. Bir sermaye şirket paylarının başka bir şirkete sermaye olarak getirilmesi mümkünmüdür? Sakıncaları nedir?
5-X, Z'ye olan 500 tl borcuna karşılık olarak Y'den olan alacağını vermek istemektedir. x'in avukatına ne önerirsiniz? -soruyu tam hatırlayamadım belki ama alacağın temliki soruyor -
6- Medeni kanunda : "Amacı hukuka veya ahlâka aykırı olan kişi ve mal toplulukları tüzel kişilik kazanamaz" falanca maddesi varken; borçlar kanununda ise bu durum madde 27- Kanunun emredici hükümlerine, ahlaka, kamu düzenine, kişilik haklarına aykırı veya konusu imkânsız olan sözleşmeler kesin hükümsüzdür. şeklinde ifade edilmiştir. bu tarz bir durum sizce mantıklı mı tarzı bir soruydu? Örnek vererek acıklayınız.
7- 17 yaşındaki esnaf Y ile 19 yaşındaki tacir X, tacir X'in XY bögesinde boza satmaması için anlaşmışlar. Sözleşmede cezai şart olarak 10.000tl belirlemişlerdir. X kişisi XY bölgesinde boza satarak bu anlaşmaya aykırı hareket etmiştir. Bu durumda Y neler yapabilir?hukuk grubu iktisat soruları :
1- tereyağının piyasa fiyatı arzı talebi falanı filanı vardır aşağıda verilen hallerde tereyağı arzı talebi piyasa denge fiyatı nasıl değişir grafik yardımıyla açıklayınız.margarin fiyatı artarsa
-sütün fiyatı azalırsa
-tüketici geliri artarsa (artarsa azalırsa'ları tam hatırlayamadım aslında ama sorunun özü bu)
2 uzun vadede arzın fiyat esnekliğinin kısa vadede arzın fiyat esnekliğinden daha büyük olması hususunu değerlendiriniz tarzında bir soru ( jargona uygun mu ifade ettim bilmiyorum ama )
3 nominal GSYH hesaplaması a ve b mallarının üretim miktarları verilmişti tabloda. Üretim (katma değer) yöntemine göre hesaplama isteniyordu.
4 doğru reklam-yalan reklamın piyasalardaki rekabete etkisi nelerdir?
5 rekabet ve ekonomik kalkınmanın arasındaki ilişkinin sorulduğu bir yorum sorusu? -
@onuktekin sağolun hocam. Bu arada antimulakattan alıntı yaptığınız geçen yılın soruları değil mi? Öyle yazılmış çünkü
-
@gresham-t 2016'da geçen yılın demiş hocam. Yani 2015 soruları olmalı.
-
@onuktekin anladim sagolun yalnız sınavın hiçbir standardı yok İngilizce dışında. son alimda test bile sorulmuş diger alanlarda. Artık karambole çalışacağız heralde
-
Komisyonun puani nasil bilginiz var mi? 65 ve genel ortalama 70 olayi zorluyor insani. Bir tanesinden 64 oldugunda malum gecemiyoruz. Bu tip sinavlarda genelde sinavdan mulakata kalan az oluyor.
-
@gresham-t hocam karambole değilde baya geniş çalışmak gerekiyor ekonometri ve istatistik daha genel sorular olmuş. Uni. dönemi notları yeter bence. Ama işletme gözümü korkuttu.
-
@rootofallevil önerdiğiniz bir kanal var mı hocam?
-
@onuktekin benim hocam kanalı var ona bakın isterseniz
-
@rootofallevil bakayım hocam. Teşekkür ederim.
-
@aleks10 hocam o kişi ben değilim ama istişare etmek için +1 beni de ekleyin. Evde çalışılmıyor kütüphaneye başlayacağım
-
Tartismalar yersiz bircok arkadasim ingilizcesi olmadigi icin 93-97 arasi en az 4 kisi basvurmayacak sahsen bu biraz haktan ziyade dahada ilerisi etiklik ile ilgilidir.89-91 arasi puanlilara gelmesede ben uzulmem halihazirda arabamda evimde mevduatimda isimde var, ancak bazi arkadaslar icin uzuluyorum sadece.89 ile 92 arasinda hicbir fark yok. 1 ayda ingilizce hallederim diyenler sadece kelime kalabaligi yapiyor.yds 90 alti ise 1 ayda 50 de 32 yapacak seviyeye gelmen atomu parcalaman ile ayni.Sallarimda yaparim diyenler yapamayacak.Keske mulakat ingilizce olsaydi ozaman anlardiniz gercek sinavi.1 aya ingilizcenizdeki tek ilerleme I doesnt = I don’t olur.Neyse bu tartismalar yersiz uzadi bence herkes yani ben bu sinavi yaparim diyen basvursun.Ben basvurmucam,88 puani olup gercekten hak eden adaylar icin bir kisi daha eksilsin.Olaya objektif bakan her insan 1 ayda 20 senedir gelismeyen ingilizceyi ilerletmez.Oyle olsa suan bir is sahibi olunurdu.Iyi forumlar.
-
Kpss’de 3-5 puan yüksek alınca kendini herkesten üstün sananlar çok değil bir kaç aya anlayacaklar gerçeği
-
Aha buraya yazıyorum hem Sayıştay sınavına girecekler başvuracak, hem de hiç İngilizcesi olmayanlar. Çünkü bu olay çok fazla uzadı bence artık tadı da kaçtı. Herkes birilerinin hakettiğini, birilerinin haketmediğini söylüyor. Birileri puan, birileri ingilizce, birileri de düşük puanla kapatsın da bana düşsün derdinde. Yeter bi salın şu insanları da kim neye başvuruyorsa başvursun. Burada herkes en az 23 yaşında ve herkes de neyin doğru neyin yanlış olduğunu iyi biliyor. Kimsenin ne akıl hocalığına, ne de ahlak dersine ihtiyacı var. Lütfen artık bu sınava girmek istiyorsanız sadece başvurunuzu yapın millete ne yapması gerektiğini söylemeyin.
-
@cp3 o kadarını yapan da hesabını vicdanına verir elbet bir gün...
-
Arkadaşlar lütfen şu yersiz dayatmalardan vazgeçin artık. Bu form siz insanları sınava başvurmaktan alıkoyun diye yok. İsteyen istediği yere başvurur ve kimseye de hesap vermek zorunda değil.