PTT GİŞE VE BÜRO PERSONELİ (SİGORTACILIK)
-
@duyguuu37 sigortacılık ve risk yönetimi var toplasan toplasan 1000 tane mezunu yoktur
birde bankacılık ve sigortacılık varmış onu ilk kez duydumHocam yazdığım rakamlar sizce nasıl? Siz nasıl düşünüyorsunuz
-
Şimdi ben maliye mezunu olarak ne ışletmeci ile ne de iktisatçı ile yarışmayacağım o zaman. Çünkü dediğinize gore bunlar zaten pazarlama vs. gibi bölümlerde kendi aralarında yarışıyor haldeler. O zaman ben sadece maliye, çeko vs. gibi bölümlerde düz gişe diye ayrılmış bölümde yarışacağız. Bu da puanların çok yüksek olmayacağını gösteriyor ( burada temenni de söz konusu ) .
-
@duyguuu37 Gişeyi bölmelerine ben çok şaşırmadım hocam, kadroların 1 ya da 2 olması beni üzdü. Mesela gişe pazarlamada ptt nin ürün tanıtımları ,(sadece örnek : pttcel vs) fuarlara katılma gibi görevler olurken düz gişe normal gişe memuru olarak görevlendirilecekmiş. Bankacılık ve sigortada da gerekli iş bölümü yapılır. Benim kafamda çok soru işaretleri var bu alımlarla ilgili. En önemlisi sonuç açıklanma süreci şeffaf olacak mı? Ben 89 beklerken 80 gibi bir puan gelirse itiraz hakkım olacak mı? Psikoteknik analiz nasıl yapılacak ve o süreçte torpil vs döner mi? İlde ilk iki kadroya giren adayların psikoteknikten elenme durumu olur mu? Olursa çok büyük bir kul hakkına girerler ..
-
@beyonder İşletme iktisat mezunları ister pazarlama ister düz gişe seçebiliyorlardı. Mesela ben işletme mezunuyum , Aydında gişe pazarlama kadrosu 1 old için düz gişe seçtim. Gerçi düz gişe kadrosu 2 idi ama yedeklerle beraber 4 kişi alınır şansım daha yüksek olur diye düşündüm. Yani benim gibi olan düz gişe seçen işletme mezunları olabilir. Rakip her yerde rakip hocam
-
@ugurkuyumcu Özellikle uzman yard , firma görevlisi ve postacı için girenler çok fazla . Gişede kadro çok az old için İbf mezunları genelde Uzman Yard tercih etmiş, Uzman yard ikamet şartı yoktu çünkü. Gişede kadroların az olması gişeye olan başvuruları ciddi derece azaltmış olabilir. Büyük illerde 85 ve üstü kapatırken küçük illerde 70 ile de kapatabilir, tamamen nasip oldugunu düşünüyorum. Sigortacılık için ekstra belge vs isteniyodu bence sigortacılık düşük kapatacak, düz gişenin yüksek kapatacagını düşünüyorum. Kpss bilgisi taze adaylar girdi çünkü
-
@haticeaydinn aynen rakip rakiptir. Artık hayırlısı olur inşallah. Kusura bakmayın çok ilgilenemiyorum yoğunluklarımdan dolayı. O yüzden cevaplarınız için gerçekten çok teşekkürler
-
@ugurkuyumcu Sigorta için 78 güzel puan . Ekstra belge vs isteniyordu , bölüm şartı vardı . Giren sayısı az olmuştur inşallah kazanırsınız
-
@beyonder Yok est biz de işsizlikten forumlara sarmış durumdayız. Hakkınızda hayırlısı olsun, selametle ..
-
@haticeaydinn siz de selametle inşallah kim ne isterse rabbim dilediğini versin. Polisliği kazandık gitmedik bu ay inşallah kaderimizde burası vardır.
-
@beyonder Aa öyle mi ? Bi sorum var o zaman size.. Polislikte bayanlarda boy 1.62 ye indirildi mi , bilginiz var mı ??
-
@haticeaydinn bayanları inanın bilmiyorum. Erkek 1.67 bayan 1.63 diye biliyorum ama değişmiş olabilir. Polislik ya da askerlik gibi işlerde gerçekten gönüllü iseniz başvurun. Para için başvuran ve giden çoğu arkadaşım bırakmış bulunmakta. Inşallah iyi bir masa başı memur olursunuz.
-
@beyonder Polislik hep hayalimdi, hayırlısı bakalım. Çok teşekkürler cevap için
-
Arkadaşlar ben Ankara da bankacılık alanından başvurdum 83 kişi alıyor sizce puan kaça iner İstanbul'da da bir mülakatım var ama burası baya geç açıklanacağa benziyor
-
@haticeaydinn hayaliniz ise inşallah bir gün dileğiniz gerçek olur. Ben teşekkür ederim.
-
@haticeaydinn Tşk edrim. Hakedenler kazansın inş.
-
@mdursun57 Benim genelde duyduklarım memuriyet açısından Ptt nin son şans olarak kullanılması gerektiği. öyle bir şansınız varsa kaçırmayın derim.
Mesela ben KPSS lisanstan 85 civarı bekliyorum zor ama benim için ön planda KPSS merkezi atamaları olacak. -
Tabi ki özlük hakları olarak öyle ama İstanbul da benim açımdan göz korkutucu bir yer tabi ki orası da kesin değil ama yeterliliğim fazla orda o yüzden olur gibi ama ah İstanbul diyorum
-
@haticeaydinn hocam uzman yardimciligi guzel bir yds puani istiyordu sandigimiz kadar yogun basvuru malesef yok ama insallah dediginiz gibi dogru bir surec olur ama ben ptt den bunu hic beklemiyorum,birde 1.62 boy polislik de bayan icin yeterli benim kiz kardesim girmisti daha once sorun yok deneyin isterseniz
-
Bu arada guzel musmutlu issizligimizin son buldugu nice bayramlara insallah:)
-
@duyguuu37 İnşallah hepimizin gönlüne göre olur. Hayırlı bayramlar.