2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
-
Keşke şurayı daha aktif kullansak mesela kompozisyondan neler çıkabilir herkes aklına gelen soruları yazsa
-
@venica, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
Keşke şurayı daha aktif kullansak mesela kompozisyondan neler çıkabilir herkes aklına gelen soruları yazsa
Mesela; döviz kuru yükselmesinin enflasyon üzerindeki baskısı ve ödemeler bilançosu üzerindeki kısa ve uzun vadeli etkilerini j eğrisini de dikkate alarak tartışınız:)
-
@marjinalist, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
@venica, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
Mesela; döviz kuru yükselmesinin enflasyon üzerindeki baskısı ve ödemeler bilançosu üzerindeki kısa ve uzun vadeli etkilerini j eğrisini de dikkate alarak tartışınız:)
Kolay olur bu soru bence. Bir de benim tahminim o ki herkes döviz kuru ile alakalı beklediğinden "döviz kuru" temalı bir soru çıkmayacak. Benim içime Türkiye'de tasarruf eksikliği ile alakalı bir soru gelecek olarak doğuyor.
-
@murky çıkmış sorular ışığında daha çok Türkiyenin geçmişte yaşadığı makroekonomik sorunlar ve bunlara karşı hükümetin uyguladığı politikaların tartışılması üzerine sorulmuş sanki
-
@marjinalist evet hep Böyle sorulmuş güncel tartışmalarda bunlara benzer sorular var mı anlaşılmıyor
-
@marjinalist, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
@murky çıkmış sorular ışığında daha çok Türkiyenin geçmişte yaşadığı makroekonomik sorunlar ve bunlara karşı hükümetin uyguladığı politikaların tartışılması üzerine sorulmuş sanki
Orası öyle. Sadece döviz kuru fazla popüler bir konu, daha sorulabilecek çok fazla makroekonomik problem var. Bakalım artık hayırlısı.
-
Hayırlısı bakalım. Bir hafta boyunca karşı karşıya olduğumuz ekonomik sorunların temel dinamiklerine eğilerek biraz daha detaylı araştırmalar yapmak gerekecek anlaşılan.
-
Bir önceki sınavın yazılı sınav puanları 70 e kadar düşmüş sanırım. Yada kontenjan dolmamış ve bu yüzden 70 e tamamlanmış. Kazananlar arasında 70 71 li puanlar var
-
@murky Öylede sonuçta çoğu şey dövize çıkıyor. Birde diğer konulara girilmez diye düşünüyorum. Çünkü döviz dış etken olarak görülüyorken üretim vs gibi alanlardaki eksiklikler iç etken olarak görülüyor. Bundan dolayı dövizden soru gelirse şaşırmam. Birde soruları ÖSYM hazırlıyor. Yani ben ÖSYM'nin ülkenin olumsuzluğuna işaret edecek bir soruyu sorabileceğini hiç ama hiç sanmıyorum.
-
@marjinalist hocam muhtemelen gördüğün liste 45 kişilik kazananlar listesi. Elbette 135 kişi için genel ortalamanın 70’in çok üstüne çıkması klasik sınav için kolay birşey değil sorular kik’teki gibi olmazsa
-
Sınav çalışmaktan başka birşey yapmamak gerekiyor belki ama merak ediyorum yazılıda ortalama ne olacak 135 kişi 70'i aşar mi yoksa yine bağıl sıralama ile mi liste tamamlanır off keşke bunu bilebilsek şimdiden
-
Emin olduğum tek şey tabiki de normal puanlama ile. 70i aşan 135 kişinin olmayacak olması.
-
Benim fikrim de aynı yönde. 70'i geçen 135 kişi olmaz 70'e tamamlanır puanlar.
-
Daha soruları bile görmedik ama arada benim gibi seviyesi gerçekten çok düşük kişilerde vardır
-
@rassal 225 e girmediniz mi hocam nasıl düşük?
-
@hickskaldor test ve klasik çok farklı.birinde sinavdan önce okusan bile siklari gorunce aklına geliyor diğerinde her şeyi bilmen lazım.bildiklerim çok parçalı ancak testlerde başarı saglayabilirim yazmaya gelince yazamam.
-
Bende kendimi test sınavına hazırlamışım onu fark ettim, normal puanla 70 geçen 135 kişi çıkarsa mülakat bana hayal
-
Yorulmuşuz be hep aynı şeylere çalışmaktan. Mülakatta sırasıyla sınava hazırladığın konuların konu başlıklarını say deseler oturup sayacaz bir çoğumuz. Ben üniversite 3. sınıfta memur olmuştum o dönemde okuduğum arkadaşlar bana gıpta ederdi şimdi hakim, sayıştay denetçisi, kaymakam, müfettiş, Uzman oldu etrafımdaki bir çok adam biz hala kamu harcamaları biz hala monopol Allah yardımcımız olsun bitsin artık şu sınav maratonları girelim buradaki dostlara yardımcı olalım rahatlıkla.
-
Bu ara kamu kesiminde kemer sıkma politikası gündemde kamunun etkinsizliği ve verimliliği arttırmakta da soru olabilir düşük ihtimal ama belli olmaz
-
Mesela devletin uygulamakta olduğu maliye politikaları için nereden bakıyorsunuz